אבץ עשוי להפחית סיכון למיגרנה (Headache)

כאב ראש מיגרנה דיכאון
מחקר חדש מצא כי אנשים שצורכים יותר אבץ נמצאים בסיכון מופחת לפתח מיגרנה, ביחס למי שצורך אותו בכמות נמוכה

מחקר חדש, שכלל יותר מ-11,000 מבוגרים אמריקאים, מצא כי לאנשים שצורכים יותר אבץ יש שכיחות נמוכה יותר של מיגרנה בערך בשליש, ביחס למי שצורך אותו בכמות נמוכה. המידע עליו התבסס המחקר נאסף בין השנים 1999-2004 וכלל נתונים על המזונות והמשקאות שצרכו אנשים במהלך תקופה של 24 שעות וכן נתונים בריאותיים משלימים. המחקר פורסם בכתב העת Headache.

נתונים אודות 11,088 אנשים (גיל ממוצע 46.5 שנים; 50% נשים) חולקו לחמש קבוצות בהתאם לכמות האבץ הנצרכת. כמו כן, נלקחו בחשבון נתונים אודות אלה שנטלו תוספת אבץ.

ד”ר ליו, בית החולים הסיני PLA, בייג’ינג, דיווח על קשר הפוך בין צריכת אבץ למיגרנה, כאשר הקבוצה שצרכה אבץ בכמות הגבוהה ביותר (15.8 מ”ג או יותר אבץ ליום) הראתה את הסיכון הנמוך ביותר למיגרנה (OR = 0.7, 95% confidence interval 0.52-0.9, P = 0.029), בהשוואה לקבוצה עם הצריכה הנמוכה (5.9 מ”ג או פחות ביום). יתר על כן, בקרב האנשים שקיבלו רמות גבוהות של אבץ (19.3-32.5 מ”ג מדי יום) באמצעות תוספי מזון, הסיכון למיגרנה היה נמוך עוד יותר ונע בין OR של 0.62 (95% CI 0.46-0.83, P = 0.019) ל-OR של 0.67 (95% CI 0.49-0.91, P = 0.045).ד”ר ליו התייחס לתוצאות ואמר כי הן מצביעות על כך ש”אבץ הוא חומר תזונתי חשוב שמשפיע על מיגרנה”.

ד”ר דבורה א. פרידמן, מומחית לכאבי ראש בדאלאס, התייחסה לתוצאות המחקר ואמרה כי הממצאים תרמו רבות לידע על גורמי תזונה ומיגרנה. היא ציטטה מחקר שנערך לאחרונה שהראה שתוספי ויטמין B12 ומגנזיום בנשים, בשילוב עם אימוני הפוגות בעצימות גבוהה, “השתיקו” את המסלול הדלקתי, סייעו לכאבי המיגרנה והורידו את רמות ה-CGRP (Calcitonin gene-related peptide). ד”ר פרידמן הוסיפה כי “מקורות לאבץ תזונתיים כוללים בשר אדום, אגוזים, קטניות, עופות, רכיכות (בעיקר צדפות), דגנים מלאים ואפילו שוקולד מריר. המינון היומי המומלץ הוא 9.5 מ”ג לגברים ו-7 מ”ג בנשים. רוב האוכלוסייה צורכת מספיק אבץ בתזונה, אך צמחונים, טבעונים, נשים בהריון או מניקות, ומבוגרים מעל גיל 65 עשויים להזדקק לתוספי אבץ”.

למאמר ב- Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מהערכת הקשר בין משך השינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית עולה כי הן משך שינה קצר משבע שעות והן משך שינה ארוך משמונה שעות מלווים בעליה משמעותית בסיכון למחלת הכליות, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Clinical Kidney Journal. מהנתונים בספרות הרפואית עולה כי משך שינה ואיכותה עשויים להשפיע על הסיכון למחלת כליות […]

  • ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן מלווים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (Am J Ophthalmol)

    ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן מלווים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (Am J Ophthalmol)

    במדגם גדול של חולים עם תסמונת מרפאן (Marfan Syndrome), נוכחות ביטויים עיניים של המחלה מלווה בסיכון מוגבר משמעותית למחלות לב וכלי דם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן ובין הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי […]

  • חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הן חרדה כרונית והן הופעה חדשה של חרדה מלוות בסיכון מוגבר פי שלוש להופעת דמנציה בגיל מבוגר יותר. מדגם המחקר כלל 2,132 משתתפים בגילאי 55-85 שנים (גיל ממוצע של 76 שנים, 53% נשים) שגויסו ממחקר Hunter […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

  • היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Headache and Pain מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מטה-אנליזה חדשה, מהן עולה כי Atogepant (קיוליפטה) מהווה טיפול יעיל ונסבל היטב למניעת מיגרנה, כולל מיגרנה אפיזודית וכרונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון באופן שיטתי את היעילות והבטיחות של Atogepant, אנטגוניסט של CGRP, למניעת מיגרנה על-בסיס תוצאות מחקרים אקראיים ומבוקרים. החוקרים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה