סיכון מוגבר להתפתחות סוכרת מסוג 2 בחולים עם הפרעות פסיכיאטריות (Diabetes Care)

במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הסיכון לסוכרת מסוג 2 מוגבר בחולים עם הפרעה פסיכיאטרית, בהשוואה לאלו ללא הפרעה פסיכיאטרית, עם סיכון גבוה במיוחד בחולים צעירים יותר עם מחלות פסיכיאטריות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים בחנו את היארעות סוכרת מסוג 2 בחולים עם הפרעות פסיכיאטריות, אך מרביתם התמקדו בהפרעה פסיכיאטרית ספציפית או במדגם חולים נבחר. דרושים מחקרים מבוססי-אוכלוסייה נוספים במטרה לבחון את הנושא. לאור זאת, החוקרים ביקשו לקבוע את הקשרים הללו במדגם עוקבה ארצי ובחנו את הנתונים אודות למעלה מ-5 מיליון מבוגרים בדנמרק בין 1995 ו-2018, ללא אבחנה קודמת של סוכרת. הם בחנו 10 קטגוריות שונות של הפרעות פסיכיאטריות וקבוצה משולבת של חולים עם כל הפרעה פסיכיאטרית.

מהנתונים עולה כי 334,739 חולים פיתחו סוכרת מסוג 2 במהלך המעקב. מבין כל הקטגוריות של הפרעות פסיכיאטריות, החוקרים מצאו כי הסיכון לסוכרת מסוג 2 היה מוגבר בחולים עם הפרעות פסיכיאטריות, בהשוואה לחולים ללא מחלה פסיכיאטרית (יחס שיעורי היארעות בגברים של 1.47, רווח בר-סמך 95% של 1.45-1.50 ויחס שיעורי היארעות בנשים של 1.65, רווח בר-סמך 95% של 1.62-1.68).

מהערכת הסיכון הספציפי לגיל עלה כי ההבדלים הגדולים ביותר תועדו בחולים צעירים מתחת לגיל 50 שנים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על סיכון מוגבר להתפתחות סוכרת מסוג 2 בחולים עם הפרעות פסיכיאטריות, בפרט בחולים צעירים. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים להערכת מניעה ואבחון מוקדם של סוכרת מסוג 2 באוכלוסייה זו.

Diabetes Care, Jan 18, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה