חוקרים תומכים בשימוש במדדים חדשים להערכת ריפלוקס קיבה-וושט (Gut)

במאמר שפורסם בכתב העת Gut תומכים חוקרים בקביעת הגדרה חדשה למדדים התקינים בבדיקת עכבת pH, תוך תקנון לאזור ומערכת הבדיקה, להערכה של ריפלוקס קיבה-וושט.

החוקרים כותבים כי לאחר למעלה מ-15 שנים, הם הצליחו לקבוע את הערכים התקינים הטובים ביותר לשימוש בבדיקת עכבת pH והם משתמשים בטכניקה זו לאבחנה קלינית של חולים עם תסמינים החשודים למחלת ריפלוקס קיבה-וושט.

החוקרים בחנו את נתוני המעקב מבדיקת עכבת pH של 541 נבדקים בריאים אסימפטומטים מאפריקה, אסיה, אירופה וצפון ודרום אמריקה באמצעות מערכות תוכנה/חומרה שונות.

בבדיקת AET (Acid Exposure Time) בוושט, אחוזון 95 לנבדקים ללא-סימפטומטים עמד על 2.8% במעבדות Diversatek ועל 5% במעבדות Laborie. בחולים עם מדדי AET מתחת לערכי סף אלו יש לשקול ריפלוקס פיזיולוגי.

באשר לסך מספר אירועי ריפלוקס, הנתונים מעידים כי בנבדקים ללא תסמינים עם פחות מ-55 אירועי ריפלוקס ביממה במערכת Diversatek או עם פחות מ-78 אירועי ריפלוקס ביממה עם מערכת Laborie מדובר בריפלוקס פיזיולוגי.

החוקרים מדווחים על שונות ניכרת במדדי PSPW (Post-reflux Swallow-Induced Peristaltic Wave), כאשר בחלק גדול מהנבדקים תועדו מדדים נמוכים מ-50%, עדות לכך ש-PSPW אינו יכול לשמש כמדד יחיד להגדרת ריפלוקס החזר קיבה-וושט, אלא בשילוב עם מדדים אחרים.

עוד תוארו בעיות עם מדד MNBI (Mean Nocturnal Baseline Impedance), עם שונת נרחבת באחוזון 5 בין אזורים ובין מערכות שונות.

מעבר להבדלים במערכות, תועדו הבדלים אזוריים במדדי עכבת pH. עם מערכת Diversatek, מדדי AET של הוושט היו גבוהים יותר בדרום אפריקה בהשוואה למדינו מערביות ואסיה; מדדי PSPW היו גבוהים יותר במדינות מערביות; ומדדי MNBI בוושט דיסטאלי היו גבוהים יותר משמעותית באסיה. עם מערכת Laborie, מדדי AET של הוושט היו גבוהים יותר משמעותית בהולנד ומדדי MNBI בוושט דיסטאלי היו גבוהים יותר באסיה ודרום אפריקה ונמוכים יותר בטורקיה.

מדדי עכבת pH מהווים את השיטה הרגישה והמדויקת ביותר לזיהוי ריפלוקס קיבה-וושט, אך השימוש בבדיקה זו דורש טכניקה נכונה וניתוח מדויק של הנתונים. בעקבות הממצאים הללו, מעבדות ברחבי העולם יוכלו להתבסס על ערכי סף חדשים בהתאם לאזור והמערכת בה משתמשים לבדיקות אלו.

Gut, online October 9, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

  • משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide במינון 10 מ”ג עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide במינון 10 מ”ג בלבד בטיפול בחולים עם זיהום כרוני בנגיף הפטיטיס D (HDV, או Hepatitis D Virus) כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. במחקר בשלב 3, טיפול מונותרפי ב- Bulevirtide הוביל לתגובה נגיפית בחולים עם זיהום כרוני […]

  • רמות AMH בגיל צעיר מנבאות תסמיני מנופאוזה בגיל מבוגר (Menopause)

    רמות AMH בגיל צעיר מנבאות תסמיני מנופאוזה בגיל מבוגר (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי רמות AMH (או Anti-Mullerian Hormone) נמוכות יותר בשנות ה-30 לחייהן מלווה בהופעה מוקדמת יותר של מנופאוזה ושכיחות גבוהה יותר של יובש נרתיקי, אך פחות תסמינים פסיכולוגיים לאחר למעלה מעשור. מטרת המחקר הייתה לבחון את הקשר בין רמות AMH בנשים הרות באמצע […]

  • בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית ייתכן סיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Digestive Disease Week. באופן ספציפי יותר, תעד סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בנשים עם דלקת כבד אוטואימונית (Autoimmune Hepatitis) ודלקת ראשונית של דרכי המרה (Primary Biliary Cholangitis). החוקרים השלימו מחקר עוקבה רב-מרכזי, רטרוספקטיבי, […]

  • האם הנקה בינקות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום בבגרות? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    האם הנקה בינקות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום בבגרות? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology עולה כי במבוגרים אשר ניזונו מהנקה בינקות ייתכן סיכון מוגבר לאבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בבגרות, כולל במבוגרים צעירים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על החשיבות של גורמי חשיפה במהלך ההיריון ובשלב מוקדם במהלך החיים ובין הסיכון להתפתחות סרטן מעי […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד ומזון מלווה בסיכון מוגבר להופעת עצירות ואילו צריכת מזון מעובד מינימאלית מלווה בסיכון נמוך יותר לעצירות, כאשר ההשפעה של עיבוד המזון אינה תלויה באיכות הרכב התזונה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכה מוגזמת של מזון אולטרה-מעובד נקשה עם הפרעה בתנועתיות המעי. […]

  • דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

    דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

    דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024. מתוך הגליון הראשון של מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה