האם דפוסי שינה בגיל צעיר מעידים על סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בעתיד? (JAMA Psychiatry)

חלק מדפוסי השינה בינקות מלווים בסיכון מוגבר לחוויות פסיכוטיות ותסמיני הפרעת אישיות גבולית בגיל ההתבגרות, כך עולה מנתונים חדשים מאנגליה שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry.

מטרת המחקר הייתה לבחון את הקשר בין מספר בעיות שינה בגיל ילדות מוקדם ובין תסמיני פסיכוזה והפרעת אישיות גבולית בגילאי 11-13 שנים ואת התרומה האפשרית של דיכאון בגיל 10 שנים לקשרים הללו.

מחקר העוקבה כלל 13,448 משתתפים ממחקר Avon Longitudinal Study of Parent and Children אשר היו במעקב למשך למעלה מ-13 שנים. נשים הרות אשר היו צפויות ללדת בין תחילת אפריל בשנת 1991 ועד סוף שנת 1992 הוזמנו לקחת חלק במחקר.

החוקרים התבססו על ראיון Psychosis-Like Symptom Interview להערכת תסמיני פסיכוזה בגילאי 12-13 ובחנו את תסמיני הפרעת אישיות גבולית בגיל 11-12 שנים באמצעות שאלון UK Childhood Interview for DSM-IV Borderline Personality Disorder. ההורים דיווחו על משך השינה של הילדים בלילה, תדירות השכמות ליליות, זמן שינה ושגרת שינה כאשר הילדים היו בגילאי 6, 18 ו-30 חודשים וכן כאשר היו בגילאי 3.5, 4.8 ו-5.8 שנים.

החוקרים אספו נתונים אודות 7,155 משתתפים (52% בנות) אשר דיווחו על תסמיני הפרעת אישיות גבולית ו-6,333 (52% בנים) שדיווחו על תסמיני הפרעת אישיות גבולית.

מניתוח הנתונים עלה כי תדירות גבוהה יותר של השכמות ליליות בגיל 18 חודשים לוותה בעליה של 13% בסיכון לחוויות פסיכוטיות בגיל ההתבגרות, בעוד שהרגלי שינה לא-סדירים בגיל 6 חודשים לוו בסיכון מופחת ב-32%, סיכון מופחת ב-36% בגיל 30 חודשים וסיכון מופחת בהיקף של 68% בגיל 5.8 שנים.

משך שנת לילה קצר יותר (יחס סיכויים של 0.78) ושעת שינה מאוחרת יותר בגיל 3.5 שנים (יחס סיכויים של 1.32) נקשרו בקשר מובהק סטטיסטית עם תסמיני הפרעת אישיות גבולית.

דיכאון בגיל 10 שנים עמד בבסיס הקשר בין השכמות תדירות בלילה בגיל 18 חודשים והרגלי שינה לא-סדירים בגיל 5.8 שנים ובין פסיכוזה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי חלק מבעיות השינה בילדות נקשרו באופן מובהק עם הופעת פסיכוזה והפרעת אישיות גבולית בגיל ההתבגרות. יתרה מזאת, דיכאון בגיל עשר שנים עשוי לעמוד בבסיס הקשר בין הפרעות שינה ופסיכוזה.

JAMA Psychiatry 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    מחקר חדש שפורסם ב-The Journal of Pediatrics הראה כי טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף במהלך החייאה ביילודים בחדר הלידה. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם טרשת נפוצה מגנה מפני מחלת אלצהיימר? (Annals of Neurology)

    האם טרשת נפוצה מגנה מפני מחלת אלצהיימר? (Annals of Neurology)

    פתולוגיה של משקעי עמילואיד, המאפיינת מחלת אלצהיימר, נמוכה ב-50% בחולים עם טרשת נפוצה בהשוואה לאלו ללא המחלה הנוירולוגית, כך עולה מניתוח נתוני סמנים בדם. במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Neurology כותבים החוקרים כי הממצאים מעידים על השפעה מגנה אפשרית של טרשת נפוצה מפני מחלת אלצהיימר. מדגם המחקר כלל 100 חולים עם טרשת נפוצה (גיל […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Ocrelizumab בזריקה תת-עורית לטיפול בטרשת נפוצה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Ocrelizumab בזריקה תת-עורית לטיפול בטרשת נפוצה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר פורמולה תת-עורית של Ocrelizumab (אוקרוואס) לטיפול בטרשת נפוצה התקפית וטרשת נפוצה מתקדמת ראשונית. הזריקה התת-עורית ניתנת על-ידי איש צוות רפואי בתוך כאשר דקות והינה הזריקה התת-עורית הראשונה והיחידה מסוגה הניתנת פעמיים בשנה ומאושרת לטיפול בטרשת נפוצה התקפית וטרשת נפוצה מתקדמת ראשונית. האישור הנוכחי מבוסס על נתונים […]

  • הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    במהלך החודש האחרון התקיימו שני וובינרים העוסקים בפוסטביוטיקה | הדור הבא של הפרוביוטיקה. להרצאת המפגש הראשון ומענה על שאלות השתלמות לחצו כאן להרצאת המפגש השני שהתמקדה בפוסטביוטיקה להפחתה משמעותית של תחלואת חורף בילדים לחצו כאן  

  • האם נוגדי-היסטמינים עלולים לעורר פרכוסים בילדים? (JAMA Netw Open)

    האם נוגדי-היסטמינים עלולים לעורר פרכוסים בילדים? (JAMA Netw Open)

    טיפול בנוגדי-היסטמינים מדור ראשון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להופעת פרכוסים בילדים, עליה הבולטת במיוחד באלו בגילאי 6-24 חודשים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים מקוריאה השלימו מחקר חתך להערכת הסיכון לפרכוסים על-רקע טיפול בנוגדי-היסטמינים מדור ראשון. הם בחנו את הנתונים אודות 11,729 ילדים עם אירוע פרכוסי (ביקור בחדר מיון עם […]

  • תוצאות מבטיחות לפסילוציבין במינון גבוה לטיפול בדיכאון (BMJ)

    תוצאות מבטיחות לפסילוציבין במינון גבוה לטיפול בדיכאון (BMJ)

    מינון גבוה של פסילוציבין מלווה בהקלה גדולה יותר בתסמיני דיכאון לעומת פלסבו או Escitalopram, ללא סיכון מוגבר לאירועים חריגים חמורים, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת התועלת של טיפול מונותרפי בתכשירים פסיכדליים לעומת Escitalopram בחולים עם אבחנה קלינית של דיכאון. הסקירה כללה 811 משתתפים (גיל ממוצע של 42.49 […]

  • מתן תוך-ניתוחי של דקסמתזון מפחית שימוש באופיואידים בילדים לאחר כריתת שקדים (Can J Anesthesia)

    מתן תוך-ניתוחי של דקסמתזון מפחית שימוש באופיואידים בילדים לאחר כריתת שקדים (Can J Anesthesia)

    מתן תוך-ניתוחי של מנה יחידה של דקסמתזון בילדים שעברו ניתוח כריתת שקדים תחת הרדמה כללית הפחית את הצורך בטיפול באופיואידים סביב ההתערבות הניתוחית, ללא עליה בסיכון לדימום לאחר-ניתוח, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Canadian Journal of Anesthesia. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה להערכת ההשפעה של דקסמתזון תוך-ניתוחי על צריכת אופיואידים בילדים עד גיל […]

  • האם קטמין עדיף על נזעי חשמל בטיפול בדיכאון בינוני עמיד לטיפול? (JAMA Netw Open)

    האם קטמין עדיף על נזעי חשמל בטיפול בדיכאון בינוני עמיד לטיפול? (JAMA Netw Open)

    בחולים עם דיכאון בדרגה מתונה עד פחות מחמורה העמיד לטיפול קודם תתכן תועלת לטיפול בקטמין במקום ניסיון טיפול בנזעי חשמל (Electroconvulsive Therapy, או ECT), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם דיכאון עמיד לטיפול סובלים מעומס תחלואה רב ושיעורים גבוהים יותר של פגיעה עצמית […]

  • הופעה מוקדמת של שומות בילדים והשלכותיה העוריות, ההתפתחותיות, הפסיכולוגיות והאנדוקריניות (PEDIATRICS)

    הופעה מוקדמת של שומות בילדים והשלכותיה העוריות, ההתפתחותיות, הפסיכולוגיות והאנדוקריניות (PEDIATRICS)

    מאמר שפורסם לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS עוסק במהלך הטבעי של שומות שהופיעו מוקדם בילדות, והוא הראשון להעריך את הקשר בין הופעה מוקדמת של שומות בילדים לבין השלכות גופניות, התפתחותיות ורגשיות אפשריות. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר, ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה