במאושפזים בשל COVID-19 חמור משטר טיפול של מינון נמוך ב-chloroquine diphosphate עדיף על מינון גבוה (JAMA)

מאת מערכת אע-מד

מחקר חדש בחן את השאלה עד כמה בטוחים ויעילים שתי משטרים שונים של chloroquine diphosphate (CQ) בטיפול בחולי COVID-19 קשים.

מהממצאים בשלב IIb, של מחקר קליני אקראי של 81 חולים עם COVID-19, ניתוח ביניים שלא תוכנן מראש ע”פ המלצת מועצת הפיקוח והבטיחות העצמאית של המחקר מצא כי מינון גבוה יותר של CQ למשך 10 ימים היה קשור ליותר תופעות לוואי רעילות וקטלניות, במיוחד אירועים המשפיעים על הארכת מרווח QTc. גודל המדגם המוגבל לא איפשר לחוקרים להציג את התועלת הכוללת של הטיפול.

החוקרים מסיקים כי על בסיס הממצאים המוקדמים מהמחקר אין להמליץ ​​על מינון גבוה יותר של CQ לטיפול ב- COVID-19 קשה, במיוחד בקרב חולים המקבלים גם אזיתרומיצין ואוסלטמיוויר, בגלל חששות בטיחותיים לגבי הארכת מרווח ה- QTc ועליה בתופעות לוואי קטלניות. 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום טיפול אנטי-ויראלי ספציפי מוכח המומלץ ל-COVID-19 . עם זאת מחקרים in vitro מצביעים על כך שבכדי להשיג השפעה אנטי-ויראלית משמעותית של CQ דרוש ריכוז גבוה של התרופה.

מטרת החוקרים הייתה להעריך את הבטיחות והיעילות של 2 מינון CQ בחולים עם COVID-19 קשה.

לצורך כך נערך מחקר קליני מקביל, כפול סמיות, אקראי, בשלב IIb עם 81 חולים בוגרים שאושפזו עם תסמונת COVID-19 חריפה בדרכי הנשימה , אשר נערך החל מה 23 במרץ עד 5 באפריל. 2020, במתקן לטיפול שלישוני במנאוס, אמזון הברזילאית.

חולים בקבוצת התערבות הוקצו לקבל CQ במינון גבוה (כלומר 600 מ”ג CQ פעמיים ביום במשך 10 ימים) או CQ במינון נמוך (כלומר, 450 מ”ג פעמיים ביום ופעם אחת ביום במשך 4 ימים).

יעד המחקר המרכזי היה הפחתה בתמותה של לפחות 50% בקבוצת המינון הגבוה בהשוואה לקבוצת המינון הנמוך. הנתונים המוצגים כאן מתייחסים בעיקר לתוצאות הבטיחות והתמותה במהלך הטיפול ביום 13. יעדי מחקר משניים כללו מצב קליני של משתתפים, בדיקות מעבדה ותוצאות אלקטרוקרדיוגרפיה. התוצאות נבחנו ביום ה- 28. גילוי RNA של הפרשת נשימה נגיפית בדרכי הנשימה בוצע בימים 0 ו -4.

החוקרים מדווחים כי מתוך גודל מדגם מוגדר מראש של 440 חולים, 81 הוקצו (41 [50.6%] לקבוצה במינון גבוה ו -40 [49.4%] לקבוצה במינון נמוך). החולים היו גיל ממוצע (SD) של 51.1 (13.9) שנים, ורובם (60 [75.3%]) היו גברים.

גיל מבוגר יותר (ממוצע [SD] גיל, 54.7 [13.7] שנים לעומת 47.4 [13.3] שנים) ועוד מחלות לב (5 מתוך 28 [17.9%] לעומת 0) נצפו בקבוצת המינון הגבוה. RNA נגיפי התגלה אצל 31 מתוך 40 (77.5%) ו -31 מתוך 41 (75.6%) חולים בקבוצות המינון הנמוך והמינון הגבוה, בהתאמה. שיעור התמותה עד יום 13 היו 39.0% בקבוצת המינון הגבוה (16 מתוך 41) ו 15.0% בקבוצת המינון הנמוך (6 מתוך 40). קבוצת המינון הגבוה הציגה מופע רב יותר של מרווח QTc גדול מ -500 אלפיות השנייה (7 מתוך 37 [18.9%]) בהשוואה לקבוצת המינון הנמוך (4 מתוך 36 [11.1%]). הפרשת הנשימה ביום 4 הייתה שלילית רק 6 מתוך 27 מטופלים (22.2%).

החוקרים מסכמים כי הממצאים המוקדמים של מחקר זה מראים כי אין להמליץ ​​על מינון CQ גבוה יותר עבור חולים קשים הסובלים מ- COVID-19 בגלל הסיכון הבטיחותי הכרוך בשימוש בו, במיוחד כאשר התרופה נלקחת במקביל לאזיתרומיצין ואוסלטמיוויר.

החוקרים מציינים כי לא ניתן להשליך תוצאות אלה לחולי COVID-19 שאינם במצב קשה.

JAMA Netw Open. 2020;3(4):e208857. doi:10.1001/jamanetworkopen.2020.8857

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    בקרב חולים שטופלו באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 תועד עיכוב מתון בלבד בהתרוקנות קיבה של מזון מוצק ולא תועד כל עיכוב משמעותי בהתרוקנות נוזלים, בהשוואה לאלו שקיבלו פלסבו, עדות לכך שייתכן ואין צורך בהפסקת הטיפול בתרופות אלו לפני התערבות ניתוחית, כך כותבים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים […]

  • הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית (European Commission) אישרה את מתן Osimertinib (טאגריסו) בשילוב עם Pemetrexed וכימותרפיה על-בסיס פלטינום כקו טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) חיובי למוטציית EGFR עם עדות למוטציות L858R או מחיקות אקסון 19. המומחים מסבירים כי אבחנת סרטן ריאות באירופה עולה על 450,000 מקרים בשנה. כ-10-15% מהחולים […]

  • התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology עולה כי ל- Spironolactone תועלת בנשים בגיל הפוריות עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה קלה, בפרט במידה והטיפול ניתן בשלב מוקדם. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 157 נשים בגילאי 12-50 שנים (גיל חציוני של 36.5 שנים) עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה, אשר טופלו ב- Spironolactone במשך לפחות […]

  • התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    טיפול פומי משולב בפרדניזון ואוגמנטין מהווה גישת טיפול קצר-טווח יעילה לטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה ומפחית את היקף הביקורים לחדרי מיון, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות טיפול ארוך-טווח, חולים עם הידראדניטיס סופורטיבה חווים לעיתים קרובות התלקחויות של המחלה. לעיתים קרובות חולים עם התלקחות המחלה […]

  • טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Vocacapsaicin במהלך ניתוח בוהן קלובה (Hallux Valgus) מפחית כאב ושימוש באופיואידים במהלך 96 השעות הראשונות לאחר-ניתוח, ללא רעילות מקומית או סיסטמית. החוקרים השלימו מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל 147 חולים שעברו ניתוח בוהן קלובה. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת 14 מ”ל של Vocacapsaicin […]

  • טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בתכשירים ממשפחת GLP-1RA בחולים עם סוכרת מסוג 2 עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה, בהשוואה לטיפול באינסולין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הם תכשירים המשמשים לטיפול בהשמנה וסוכרת, כאשר המשפחה כוללת את התכשירים Wegovy, Ozempic, Zepbound […]

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה