בתגובה לקורונה…הר”י, רופאי בריאות הציבור והפסיכולוגים הציבוריים מפרסמים הודעות חשובות לתקשורת ולציבור:להגיע לב”ח ללא חשש, לאשר חזרה לטבע, כשלים בבריאות הנפש

קורונה

אנו מביאים כאן מספר תגובות של איגודים מקצועיים בקשר למגפת הקורונה:

יו?ר ההסתדרות הרפואית פרופ ציון חגי בקריאה לציבור החולים במיוחד החולים הכרוניים ואלו הנזקקים לטיפול רפואי מציל חיים- “הגיעו לבית החולים לא לחשוש לא להישאר בבית, נעניק לכם את הטיפול המיטבי?

הנתונים שמגיעים אלינו מבתי החולים והקופות מלמדים על הימנעות של אזרחים מלפקוד את קופות החולים המרפאות ובתי החולים, וזה מדאיג מאד. ישנם חולים כרוניים שלא מגיעים לרופא מחשש להידבק וישנם אחרים הזקוקים לצנתורי לב אולם הם בוחרים להישאר בבית מה שמחריף את מצבם ומסכן אותם  אף יותר מהקורונה.

ההסתדרות הרפואית קוראת לציבור להתייעץ עם רופאי המשפחה ועם מוקדי קופות החולים בכל מקרה של חשש ולו הקל ביותר, ובמקרים של תחושות חריגות בחזה או בתפקוד יש להתקשר לאלתר לקופות החולים למוקד ולקבל עזרה רפואית?

יו”ר ההסתדרות הרפואית, פרופ’ ציון חגי מוסיף : “החשש מהידבקות בקורונה מובן, אבל הוא בשום אופן לא צריך לגבור על הצורך החיוני לקבל טיפול רפואי בכל מקרה בו חשים שלא בטוב. הקריאה להישאר בבתים ולפעול על פי ההנחיות הוכיחה את עצמה מבחינת קצב ההדבקה, אבל לא נשארים בבית אם מרגישים רע. חד משמעית. מצלצלים, מתייעצים, ומקבלים טיפול רפואי. הצוותים הרפואיים ערוכים, הם מוגנים וגם ממגנים אתכם , הצוות הרפואי הוא שם בשביל לתת מענה לכל בעיה“.

בתוך כך , איגוד רופאי בריאות הציבור בישראל מפרסם הודעה זו: שקיפות ומקצועיות חיוניים לשמירה על בריאות הציבורהחשיפה כי קיימת כוונה להיעזר בשב”כ למטרות נוספות כדוגמת ניטור איזורי תחלואה מטרידה ביותר. קשה להבין מדוע נמנעים מלהשתמש בכלים אפידמיולוגיים מקובלים לניטור תחלואה ברמה הלאומית והקהילתית. קשה להבין את הלהיטות לעשות שימוש בכלים חשאיים שאין שום הוכחה לתועלתם בניטור תחלואה. היעדר שקיפות והיעדר מקצועיות פוגעים באמון הציבור ובבריאות הציבור. חיוני לוודא גילוי שקוף של ניגודי עניינים פוטנציאלים של כל ה”יועצים” הלא מקצועיים הבוחשים בנושאי בריאות ציבור ואפידמיולוגיה ופועלים במרץ לקידומם של שיטות בטחוניות וטכנולוגיות שתועלתן לבריאות הציבור מפוקפקת, ונזקם הפוטנציאלי רב, כולל לאמון הציבור שהוא כה חיוני להמשך ההתמודדות.

כמו כן, איגוד רופאי בריאות הציבור והחברה להגנת הטבע, בקריאה משותפת למקבלי ההחלטות – לאפשר, במגבלות השמירה על הריחוק הפיזי, את היציאה אל הטבע והמרחבים הפתוחים, לצורך הליכה ופעילות גופנית: “אנו בטוחים שפעילות זו חיונית לגוף ולנפש והיא חלק בלתי נפרד מבניית החוסן הלאומי שלנו”

על הקריאה המשותפת חתומים יו”ר איגוד רופאי בריאות הציבור, פרופ’ חגי לוין ומנכ”לית החברה להגנת הטבע, איריס האן.

על פי שני הארגונים, לשהות בטבע, או בפארק עירוני, תועלת חיונית מוכחת לבריאות האדם, הן הפיזית והן הנפשית. פעילות זו אינה מותרות, היא חיונית לבריאותנו, ובוודאי לאחר תקופה ארוכה של סגר. מחקרים מוכיחים שעצם השהות ב”שטחים ירוקים”, תורמת להפחתת דיכאון, הפחתת לחץ דם והחלמה מהירה יותר ממחלות.

על אף היותנו מדינה צפופה, המרחבים הפתוחים של ישראל, מאפשרים לציבור לצאת לסביבה טבעית, תוך שמירה על כללי הריחוק הפיזי. הסיכון הבריאותי של הדבקה בפעילות זו, הינו מזערי, ואילו התועלת הבריאותית – עצומה.

כאשר מתחילים לדבר על הקלות – אחד הצעדים החיוניים ביותר לשינוי, הוא מתן אפשרות לפעילות בשטחים פתוחים. מדינות רבות שהפעילו אמצעי סגר שונים, עדיין מאפשרות לציבור לשהות בחוץ, תוך הקפדה על ריחוק פיזי – ניתן לעשות זאת גם בישראל ויש דרכים לווסת ולפקח על  כמות ומרחק בין שוהים באתרי טבע.

איגוד רופאי בריאות הציבור והחברה להגנת הטבע, קוראים למקבלי ההחלטות לנצל את החזרה לשגרה במערכת החינוך, באופן מדורג ובקבוצות קטנות, על מנת לצאת את הטבע, לנשום אוויר נקי, אחרי תקופת הסגר וליהנות מיופיו של הטבע. על פי שני הארגונים, היתרונות הפדגוגיים של פעילות זו, ידועים ומוכרים, ניתן לקיים טיולים גם קרוב למקום המגורים ולבתי הספר, והעובדה שמדובר במרחב פתוח גם מצמצמת באופן מובנה את סיכוני ההידבקות.

 “אנו בטוחים שפעילות זו חיונית לגוף ולנפש והיא חלק בלתי נפרד מבניית החוסן הלאומי שלנו”, מסכמים פרופ’ לוין והאן.

גם הפסיכולוגים הציבורים מפרסמים הודעה זו : 

 במהלך הדיון המיוחד, היום (16.4)  בוועדת הרווחה בכנסת:  שרשרת כשלים בטיפול בבריאות הנפש בימי הקורנה!

במהלך הדיון המיוחד, היום (16.4) בוועדת הרווחה בכנסת התריעו חברי פורום ארגוני הפסיכולוגיה הציבורית על חוסר ההיערכות והמענה הלקוי של משרד הבריאות בכל הנוגע לטיפול הנפשי של אזרחי ישראל בעקבות משבר הקורונה.  

ירדן מנדלסון, מפורום ארגוני הפסיכולוגיה הציבורית שהשתתפה בדיון:
“משרד הבריאות מקבל החלטות בלי להתייעץ עם מטפלים מהשטח. בלי אף פסיכולוג בשולחן. ואנחנו רואים את זה בכל קמפייני ההפחדה שלא מביאים בחשבון את הבריאות הנפשית של הציבור.
אנחנו רואים את זה גם בתכנית הקטסטרופלית שפורסמה אתמול שמהווה פלסטר שיגרום להעברה של אזרחים לשירות פרטי במקום להשתמש במערך הציבורי. אנשים יקבלו 3 פגישות ואז מה? המערך הציבורי לא יוכל לקלוט אותם אם לא תעבו אותו וככה הם יחזרו לשוק הפרטי.
היום מאות פסיכולוגים יושבים בבית בחופשות ואלו שעובדים נתקלים במחסומים על עבודה מרחוק ולא יכולים לתת את המענה.
במקום לתת למערך הציבורי לתת שירות מעבירים סכומי עתק לעמותות. סכומים שהיו יכולים להכפיל את המערך.”

פורום ארגוני הפסיכולוגיה הציבורית בישראל קרא למשרד הבריאות לזנוח את התכנית המוצעת ולהתמקד בדברים הבאים: 

א. כל אזרח יוכל לקבל טיפול בכל מרפאה ציבורית: קופה, ממשלתית, של בית חולים כללי ובית חולים פסיכיאטרי. הקופות יחויבו להוציא טפסי 17 בדיעבד. 

ב. על מנת להסיר חסמים הטיפול לא יותנה במתן אבחנה פסיכיאטרית.

ג. יינתן מענה ממוקד של 6 מפגשים להתמודדות עם המצב, תוך אפשרות לבקשת המשך טיפול למטופלים הזקוקים לכך.

ד. קריאה מיידית לפסיכולוגים קליניים לשוב לשירות הציבורי. קריאה זו תיפול כיום על אוזניים כרויות לאור המשבר הכלכלי. גיוס חירומי של מאות פסיכולגים יאפשר מתן מענה מיטבי בחירום, וגם בשגרה.

ה. כיום פסיכולוגים רבים נמצאים בחופשות כפויות, או לא מתאפשר להם לעבוד מהבית. יש להסיר חסמים אלו ולאפשר להם להעניק טיפול לפונים. 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי השמנה אינה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים במצב קריטי עם אבחנה של COVID-19. יתרה מזאת, בחולים עם מדד מסת גוף נמוך מ-25 ק”ג/מ2 תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאלו עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון […]

  • חיסון כנגד COVID-19 לפני ובמהלך היריון אינו מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-APA)

    חיסון כנגד COVID-19 לפני ובמהלך היריון אינו מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-APA)

    חיסון כנגד נגיף SARS-CoV-2 לפני ובמהלך היריון אינו מלווה בעליה משמעותית בסיכון לתסמיני דיכאון לאחר-לידה, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Psychiatric Association. במטרה לקבוע אם קיים קשר בין חיסון כנגד קורונה בזמן היריון ובין דיכאון לאחר-לידה, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 627 נשים הרות (גיל ממוצע של 33.8 שנים) ממאגר […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    במהלך טיפול כנגד COVID-19 ייתכן ויהיה מקום להשהיית טיפולים כנגד מחלת מעי דלקתית, אך צעד זה אינו מוביל לעליה בהתלקחויות הזיהום הנגיפי, כאשר חיסון קודם כנגד COVID-19 מסייע בהפחתת הסיכון לסיבוכים עקב הזיהום הנגיפי, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם מחלת מעי דלקתית תחת […]

  • אין סיבה לדחות מתן חיסון כנגד קורונה לפני ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים (J Am Heart Assoc)

    אין סיבה לדחות מתן חיסון כנגד קורונה לפני ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים (J Am Heart Assoc)

    למרות הסיכון הגבוה למחלות לב וכלי דם בחולים המופנים לניתוח מעקפים של העורקים הכליליים, החיסון כנגד נגיף קורונה לא השפיע על התוצאות המג’וריות לאחר ההתערבות ניתוחית ואין סיבה לדחות את מתן החיסון בחולים המופנים להשלמת ניתוח זה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר שימוש חירום ב-Pemivibart למניעת COVID-19 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר שימוש חירום ב-Pemivibart למניעת COVID-19 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר שימוש חירום ב- Pemivibart למניעה לפני חשיפה של COVID-19 במבוגרים ומתבגרים מגיל 12 שנים ומעלה ובמשקל של 40 ק”ג ומעלה. המומחים מסבירים כי Pemivibart הינו נוגדן חד-שבטי הומאני רקומביננטי, המכוון כנגד קולטן לחלבון זיז של נגיף הקורונה, המעכב את ההיצמדות של הנגיף לקולטני ACE2 על תאי […]

  • הסיכון להפרעות נוירולוגיות גבוה יותר לאחר זיהום שפעת חמור לעומת זיהום בקורונה (Neurology)

    הסיכון להפרעות נוירולוגיות גבוה יותר לאחר זיהום שפעת חמור לעומת זיהום בקורונה (Neurology)

    אשפוז בשל שפעת מלווה בסיכון גדול יותר להתפתחות הפרעות נוירולוגיות, כולל מיגרנה, אירוע מוחי או אפילפסיה, בהשוואה לסיכון להפרעות נוירולוגיות לאחר אשפוז בשל COVID-19, כך עולה מתוצאות מחקר גדול שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים התבססו על נתונים ממאגר רפואי גדול להשוואת 77,300 חולים שאושפזו בשל COVID-19 אל מול מספר דומה של חולים שאושפזו בשל שפעת. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה