האם דיאטה צמחונית עשויה להפחית את הסיכון לאירוע מוחי? (Neurology)

דיאטה צמחונית עתירת אגוזים, ירקות וסויה מלווה בסיכון מופחת לאירוע מוחי איסכמי ואירוע מוחי המורגי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעות של דיאטה צמחונית על היארעות אירועים מוחיים בשני מדגמים פרוספקטיביים ולקבוע אם הקשר מושפע מצריכת וויטמין B12. משתתפים במחקר Tzu Chi Health Study (מדגם 1: 5,050 משתתפים, גיוס בשנים 2007-2009) ו-Tzu Chi Vegetarian Study (מדגם 2: 8,302 משתתפים, גיוס בשנים 2005) היו במעקב עד תום שנת 2014. שאלוני תזונה שימשו להערכת הרגלי התזונה בתחילת המחקר. בתת-קבוצה של 1,528 משתתפים במדגם הראשון הושלמה הערכת רמות הומוציסטאין, וויטמין B12 וחומצה פולית בדם.

מהנתונים עולה כי בקרב נבדקים צמחוניים תועדו רמות נמוכות יותר של וויטמין B12 בדם ורמות גבוהות יותר של חומצה פולית והומוציסטאין, בהשוואה לאלו שלא הקפידו על דיאטה צמחונית.

במדגם הראשון, תועדו 54 אירועים לאורך מעקב של 30,797 שנות-אדם. בקרב צמחונים נרשם סיכון מופחת לאירוע מוחי (יחס סיכון של 0.26, רווח בר-סמך 95% של 0.08-0.88).

במדגם השני, תועדו 121 אירועים לאורך מעקב של 76,797 שנות-אדם. בקרב צמחונים, בהשוואה לאלו שלא הקפידו על דיאטה צמחונית, תועד סיכון נמוך יותר לאירוע מוחי מכל-סוג (יחס סיכון של 0.52, רווח בר-סמך 95% של 0.33-0.82), אירוע מוחי איסכמי (יחס סיכון של 0.41, רווח בר-סמך 95% של 0.19-0.88) ואירוע מוחי המורגי (יחס סיכון של 0.34, רווח בר-סמך 95% של 0.12-1.00).

מניתוח הנתונים עלה כי צריכת וויטמין B12 עשויה להשפיע על הקשר בין דיאטה צמחונית ובין הסיכון לאירוע מוחי מכל-סוג.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי דיאטה צמחונית עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת לאירוע מוחי המורגי או איסכמי.

Neurology. Published online February 26, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה