טיפול ב-Dolutegravir עלול להביא לעליה בסיכון למומים מולדים (N Engl J Med)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולה כי הטיפול ב- Dolutegravir(טיויקיי) כנגד איידס מלווה בסיכון מוגבר למומי צינור-עצבים ביילודים, כאשר נשאיות HIV נוטלות את התרופה בעת ההפריה.

החוקרים מסבירים כי בעבר דווח על סימנים מוקדמים לפיהם הטיפול ב- Dolutegravirעשוי להיות מלווה בסיכון מוגבר למומי צינור עצבים בעקבות חשיפה לאחר הפריה. כעת הם ביקשו לבחון את הנתונים בנושא על-בסיס מידע מהריונות נוספים.

החוקרים אספו נתונים מ-18 מרכזים, כאשר מיילדות מיומנות השלימו בדיקה של כל היילודים ועוזרי רופא צילמו ממצאים חריגים לאחר שהאם נתנה הסכמתה. הם קבעו את שיעורי הימצאות מומים בצינור העצבים ומומחים מבניים חיצוניים מג’וריים, כמו גם את מצב זיהום HIV אימהי וחשיפה לטיפול אנטי-רטרוויראלי.

בתקופה שבין אוגוסט 2014 ועד מרץ 2019, החוקרים אספו נתונים אודות 119,477 לידות; 119,033 (99.6%) כללו נתונים זמינים להערכה של היילוד וזוהו 98 מקרים של מומים בצינור העצבים (0.08% מהלידות). מבין 1,683 לידות בהן האם נטלה Dolutegravir בעת ההפריה,  בחמישה מקרים אובחנו מומים בצינור העצבים (0.30%) מהלידות; המומים כללו שני מקרים של מיאלומנינוגצלה, מקרה אחד של אנאנצפליה, מקרה אחד של אנצפלוצלה ומקרה אחד של אינאנצפליה. לשם השוואה, מבין 14,792 לידות בהן האם נטלה טיפול חליפי, מומים בצינור העצבים זוהו ב-15 מקרים (0.10%). עוד זיהו החוקרים 3 מקרים של מומים בצינור העצבים בקרב 7,959 (0.04%) אימהות שנטלו Efavirenz בעת ההפריה, מקרה אחד מבין 3,840 נשים (0.03%) שהחלו Dolutegravir במהלך ההיריון וב-70 מקרים מבין 89,372 נשים (0.08%) ללא זיהום בנגיף HIV.

שיעורי הימצאות מומים בצינור העצבים היו גבוהים יותר עם טיפול ב- Dolutegravir בעת ההפריה, בהשוואה לטיפול אנטי-רטרוויראלי אחר בעת ההפריה (הבדל של 0.20 נקודות אחוז) או עם סוגים אחרים של טיפולים אנטי-רטרוויראלים.

מומים מבניים חיצוניים מג’וריים זוהו ב-0.95% מהלידות בנשים שנחשפו ל- Dolutegravir בעת ההפריה וב-0.68% מהנשים שנחשפו לטיפול אנטי-רטרוויראלי אחר בעת ההפריה (הבדל של 0.27 נקודות אחוז).

החוקרים מסכמים וכותבים כי שיעורי ההימצאות של מומים בצינור העצבים היו מעט גבוהים יותר עם חשיפה ל- Dolutegravir בעת ההפריה, בהשוואה לסוגים אחרים של טיפול אנטי-רטרוויראלי בעת ההפריה.

N Engl J Med 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • האם היסטוריה של סוכרת הריונית מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה בנשים עם סוכרת מסוג 2? (J Diabetes Complications)

    האם היסטוריה של סוכרת הריונית מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה בנשים עם סוכרת מסוג 2? (J Diabetes Complications)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Diabetes and its Complications מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי היסטוריה של סוכרת הריונית אינה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם או תמותה מכל-סיבה בנשים עם סוכרת מסוג 2. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם היסטוריה של סוכרת הריונית מלווה בסיכון מוגבר למחלת לב כלילית, […]

  • יולדת בסיכון גבוה שסובלת ממחלת TTP קיבלה טיפול באמצעות מולקולת ADAMTS13 בסורוקה

    יולדת בסיכון גבוה שסובלת ממחלת TTP קיבלה טיפול באמצעות מולקולת ADAMTS13 בסורוקה

    מחלת TTP מולדת ("ארגמנת של קרישה וחסר טסיות") היא הפרעת קרישה תרשתית נדירה בארעות של אחד למיליון,  שנוצרת בגלל מוטציה בגן של אנזים ADAMTS13 הגורמת לתהליך קרישה בלתי מבוקר בכלי דם קטנים, בעיקר במצבי דחק ביולוגים, כמו זיהום והריון. לאחרונה פותח טיפול חדש, מבוסס מולקולה מלאכותית של ADAMTS13 שניתן עד כה ל-4 נשים הרות בעולם, ומטופלת בסורוקה היתה הראשונה לקבל את הטיפול בארץ.

  • סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    קווים מנחים חדשים מציעים כי סגירה טרנסקטטרית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) עשויה להיות עדיפה על פני סגירה כירורגית בפגים עם פגות קיצונית הזקוקים להנשמה מלאכותית, כך פורסם ב-Journal of Perinatology. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסוכרת הריונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין ריכוזי אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם ובאמצע ההיריון ובין הסיכון לאבחנה של סוכרת הריונית. החוקרים מדדו את ריכוזי אלבומין מסוכרר […]

  • אסתמה אימהית במהלך היריון והסיכון לאלרגיה ואסתמה בצאצאים (BJOG)

    אסתמה אימהית במהלך היריון והסיכון לאלרגיה ואסתמה בצאצאים (BJOG)

    במאמר שפורסם בכתב העת BJOG מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב ילדים לאימהות עם אסתמה סיכון מוגבר להתפתחות מחלות אלרגיות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עדויות קליניות וקדם-קליניות מעידות כי חשיפה תוך-רחמית לאסתמה אימהית מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה בצאצאים. עם זאת, לא ידוע אם אסתמה אימהית מעלה גם את הסיכון לאלרגיות […]

  • בדיקת סוכר בדם בצום בהיריון מתקדם עשויה לסייע כבדיקת סקר לזיהוי סוכרת הריונית בטרימסטר השלישי (BJOG)

    בדיקת סוכר בדם בצום בהיריון מתקדם עשויה לסייע כבדיקת סקר לזיהוי סוכרת הריונית בטרימסטר השלישי (BJOG)

    במאמר שפורסם בכתב העת BJOG מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחלק מהנשים עם בדיקת סקר תקינה לסוכרת הריונית בטרימסטר הראשון והשני להיריון ישנה עדות להופעה מאוחרת של סוכרת הריונית לפי בדיקת סקר נוספת של סוכר בדם בצום בשבועות 32-34 להיריון, כאשר הסיכון למאקרוזומיה גבוה יותר משמעותית במקרים אלו. מטרת המחקר הנוכחי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה