חשיבות תמיכה רגשית בהתמודדות עם הפרעות אכילה בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes UK Professional Conference)

בחולי סוכרת קיים סיכון מוגבר להתפתחות הפרעות אכילה וצורך בטיפול מומחים המתמקד בתמיכה רגשית, במטרה לסייע להם לשלוט במצבם ולשפר את תוצאות הטיפול בסוכרת, כך מזהירים מומחים מבריטניה שהציגו את הדברים במהלך ה- Diabetes UK Professional Conference.

הפרעות אכילה דוגמת אנורקסיה, בולימיה ואכילה בולומוסית, כמו גם מצבים ספציפיים לסוכרת (Diabulimia), הן נפוצות בחולים עם סוכרת מסוג 1 וסוכרת מסוג 2 . המומחים מדגישים כי יחידות טיפול מסורתי להפרעות אכילה לרוב אינן מצליחות והחולים זקוקים לתכנית השמה דגש על תמיכה ובריאות, במקום כזו המתמקדת במזון.

דיכאון הינו לעיתים קרובות מתווך חשוב במצבים אלו וחשוב להתמודד עם זאת ישירות, באמצעות התערבויות מתאימות לצד מאמצים לשיפור התנהגויות אכילה.

לסוכרת השפעה נרחבת על החיים של החולים, מערכות היחסים או התעסוקה, וכיום מבינים יותר ויותר כי בכדי לנהל חולי סוכרת היטב, יש לדאוג גם לצרכים הרגשיים שלהם.  בחולי סוכרת שכיחות גבוהה יותר של דיכאון, חרדה, הפרעות אכילה וכן יש תחומים ספציפיים בטיפול בסוכרת אשר עלולים לגרום בעיות, דוגמת פחד מזריקות.

מסיבה זו, ארגון ה-Diabetes UK השיק את תכנית Diabetes and Emotional Health, מדריך לאנשי צוות רפואי אשר נועד לתמוך באלו המטפלים בצרכים הרגשיים של החולים שלהם, כמו גם בצרכים הגופניים שלהם.

המומחים בתחום מציינים כי נשים צעירות עם סוכרת והפרעות אכילה צפויות לתוצאות גרועות יותר, בהשוואה לאלו ללא הפרעות אכילה, כולל נוירופתיה כואבת וסיבוכים אחרים.

מעקב רציף אחר משקל וגדילה, מעקב אחר מזון ודיאטה והגברת טיפול באינסולין עשויים לשחק תפקיד בעליה בסיכון להפרעות אכילה בצעירים עם סוכרת. מרכזים לטיפול בהפרעות אכילה בגישות סטנדרטיות לא נחלו הצלחה רבה בניסיון להתמודד עם הפרעות אכילה באוכלוסיה זו.

המומחים מדגישים כי אין להשאיר את הטיפול בהפרעות האכילה לפסיכולוגים, מאחר ולרופאים, אחיות ודיאטניות יכולה להיות השפעה רבה על חולים אלו. יש לכלול הורים ואחאים של החולים בטיפול ביחד עם החולה, מאחר והחולים נדרשים לתמיכה רבה ככל האפשר.

הפרעות האכילה מופיעות בשכיחות הגבוהה ביותר בחולים בגילאי 15-30 שנים, כאשר לפי חלק מההערכות, מדובר על בעיה בהיקף של כ-40% מהנשים ו-10% מהגברים עם סוכרת מסוג 1. עם זאת, אין מודעות רבה להפרעות אכילה דוגמת Diabulimia בקרב צוותים רפואיים, אם כי חל שיפור מסוים וישנה עליה במודעות.

Diabetes UK Professional Conference

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    38 בוגרים ובוגרות סיימו החודש קורס מתקדם לטיפול בהשמנה, בניהולו האקדמי של פרופ' נעים שחאדה, יוזמה משותפת של ספרת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי וביה"ס ללימודי המשך של הטכניון. הבוגרים, ברובם רופאי משפחה, למדו על מגפת ההשמנה מהיבטים שונים כשהמטרה היא להכשיר את הצוותים הרפואיים להתמודד עם מגפת ההשמנה.

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    לפניכם מפגש חמישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש החמישי עוסק ברפואה מותאמת אישית. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה