זיהום אוויר מעלה את הסיכון לסרטן ריאות במטופלים שאינם מעשנים (מתוך כנס ה-WCLC)

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-WCLC (World Conference on Lung Cancer) עולה כי זיהום אוויר מלווה בסיכון מוגבר לסרטן ריאות בקרב נבדקים ללא היסטוריה של עישון, כאשר באוכלוסיה זו נשים מצויות בסיכון הרבה יותר גבוה לממאירות הריאתית, בהשוואה לגברים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שיעורי ההימצאות של עישון סיגריות מצויים במגמת ירידה עולמית, אך זיהום אוויר הופך לגורם סיכון חשוב לסרטן ריאות. במחקר הנוכחי הם התמקדו בזיהום אוויר כגורם סיכון בלתי-תלוי לסרטן ריאות בקרב אנשים שמעולם לא עישנו סיגריות.

מדגם המחקר כלל 681 חולים עם סרטן ריאות, כולל 35% שמעולם לא עישנו סיגריות. בנוסף, 65% מהמשתתפים במחקר נהגו לעשן בעבר או בהווה.  החוקרים השלימו הערכה מפורטת של היסטוריית מקום המגורים להערכת החשיפה הסביבתית לעשן סיגריות מהלידה ועד היום.

ממצאי המחקר הצביעו על קשר משמעותי בין סרטן ריאות בנשים שלא עישנו מעולם ובין זיהום אוויר. מנגד, לא זוהה קשר בין חשיפה לזיהום אוויר ובין סרטן ריאות בקרב גברים שלא עישנו מעולם.

החוקרים מציינים כי רמות החשיפה לזיהום אוויר היו הרבה יותר גבוהות בקרב נשים שמעולם לא עישנו, בהשוואה לנשים שדיווחו על היסטוריה של עישון או אלו שעישנו בהווה. לדוגמא, חציון החשיפה לזיהום אוויר בכלל חולי הסרטן עמד על 7.1 pm2.5 µg/m3 .

עם זאת, בקרב אלו שעישנו בעבר או בהווה, ב-6.1% תועד ריכוז PM2.5>10 µg/m3 , בעוד שבשיעור גבוה כפליים של לא-מעשנים (15.1%) תועדה חשיפה לרמות זיהום אלו. מבין הלא-מעשנים עם סרטן ריאות וחשיפה לזיהום אוויר בסף העליון, כ-75% היו נשים ו-83% ממוצא אסייאתי.

מניתוח סטטיסטי על קשר מובהק בין חשיפה לזיהום אוויר ובין נשים ללא היסטוריה של עישון, בהשוואה לנשים שעישנו בעבר או בהווה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על חשיבות זיהום אוויר בכל הנוגע לסיכון לסרטן ריאות בקרב לא-מעשנים, בפרט בקרב נשים.

מתוך כנס ה-WCLC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה