עדויות נוספות תומכות בקשר בין ויטמין D ובין הסיכון לסוכרת (PLoS One)

בנבדקים עם רמות נמוכות של ויטמין D ייתכן סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מארצות הברית, אשר פורסמו במהלך חודש אפריל בכתב העת PLoS One. עוד עולה מהנתונים כי כל עליה של 10 ננוגרם/מ”ל בריכוז ויטמין D מעבר ל-30 ננוגרם/מ”ל לוותה בירידה של 36% בסיכון לסוכרת.

החוקרים השלימו מחקר עוקבה שכלל 903 מבוגרים, ללא סוכרת או קדם-סוכרת במהלך ביקור למרכז NIH Lipid Research Centers בין 1997-1999. רמות ויטמין D בדם נמדדו בביקור השמיני ב-1977-1979. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 74 שנים. הביקור כלל גם רמות סוכר בצום ומבחן העמסת סוכר פומי. המעקב נמשך עד שנת 2009.

החוקרים מדווחים כי תועדו 47 מקרים של סוכרת ו-337 מקרים של קדם-סוכרת. מניתוח הנתונים עלה כי ריכוז ויטמין D גבוה יותר (מעל 30 ננוגרם/מ”ל) לווה ביחס סיכון נמוך יותר לסוכרת, בהשוואה לריכוז ויטמין D של פחות מ-0 ננוגרם/מ”ל (75 ננומול/ליטר): 30-39 ננומול/ליטר (75-98 ננומול/ליטר): יחס סיכון של 0.31; 40-49 ננוגרם/מ”ל (100-122 ננומול/ליטר): יחס סיכון של 0.29; 50 ננוגרם/מ”ל (125 ננומול/ליטר): יחס סיכון של 0.19.

החוקרים זיהו קשר מנה-תגובה הפוך בין ריכוז ויטמין D ובין הסיכון לסוכרת, כאשר כל עליה של 10 ננוגרם/מ”ל (או 25 ננומול/ליטר) לוותה ביחס סיכון של 0.64. ריכוזי ויטמין D נקשרו בקשר הפוך וחלש יותר עם הסיכון לטרום-סוכרת והמגמה לא הייתה מובהקת סטטיסטית.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לקבוע אם רמות ויטמין D גבוהות עשויות למנוע סוכרת מסוג 2 או מעבר מטרום-סוכרת לסוכרת.

PLoS One. 2018;13:e0193070

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה