מה בין גיל הופעת פרכוסים ובין גיל מחזור ראשון? (מתוך הכנס השנת ה-71 מטעם ה-AES)

מנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי ה-71 מטעם ה-AES (American Epilepsy Society) עולה כי קיים קשר בין גיל הופעת פרכוסים ובין התחלת מחזור ראשון, וכי פרכוסים עשויים להופיע לראשונה מספר שנים לפני או אחרי המחזור הראשון, מכאן עולה כי בבנות בסיכון תתכן תועלת לטיפול מונע במסגרת זמן זו.

החוקרים בחנו נתונים רטרוספקטיביים ממאגר Epilepsy Birth Control Registry, סקר מבוסס-אינטרנטי כלל 1,144 נשים עם אפילפסיה, בגילאי 18-48 שנים. המשתתפות סיפקו נתונים אודות מצב דמוגרפי, סוג אפילפסיה, שימוש בתרופות אנטי-אפילפטיות, כמו גם נתוני פוריות ואמצעי מניעה.

מהמחקר עלה כי הגיל הממוצע להופעת מחזור ווסת ראשון בקרב נשים בסקר עמד על 12.55 שנים. הגיל הממוצע היה מעט מבוגר יותר בנשים בהן הפרכוסים הופיעו לפני המחזור הראשון, בהשוואה  לנשים בהן הפרכוסים הופיעו לאחר המחזור הראשון.

הופעת פרכוסים תועדה בשכיחות גבוהה יותר בקרב נשים במהלך שנת הופעת מחזור ווסת ראשון, בהשוואה לכל שנה אחרת. שכיחות זו הייתה גבוהה פי ארבע מהצפוי (8.3% לעומת צפי אקראי של 2.1%).

החוקרים בחנו אם ישנה קבוצת שנים במקום רק שנה אחת, הקשורות עם הופעת פרכוסים.

הופעת מחזור ראשון ניתנת לזיהוי בקלות, אך נקודה זו מייצגת תהליך התפתחות הורמונאלית לאורך שנים.

הסקירה זיהתה שלושה צברים. הצבר עם השכיחות הכי גבוהה של הופעת פרכוסים כלל תשע שנים עוקבות, בהן השנתיים שטרם הופעת מחזור ראשון ושש השנים שלאחר מכן. צבר זה היה אחראי ל-49.3% מהופעת פרכוסים. לכן, בקרוב למחצית מהנשים למעשה הופעת הפרכוסים תועדה במרווח זמן זה שיעור זה גבוה פי 2.5 מהצפוי.

החוקרים טוענים כי ממצאים אלו עומדים בקורלציה הדוקה עם תהליכי אדרנרכה, תקופה בה חלה עליה  של פי עשר בסטרואידים. אדרנרכה הינה השלבים המוקדמים של בשלות מינית, שלרוב מופיעה בהתבגרות מוקדמת, סביב גיל 10-11 שנים. בשלב זה, קורטקס האדרנל מפריש רמות אנדרוגנים מוגברות.

הממצאים החדשים עשויים להשפיע על גישות הטיפול בילדים בסיכון לאפילפסיה, דוגמת באלו עם נטיה תורשתית להתפתחות פרכוסים, או אלו לאחר חבלת ראש טראומטית.

מתוך הכנס השנת ה-71 מטעם ה-AES

לידיעה  במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר מה-JAMA Pediatrics שריכז את ההמלצות העיקריות לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית, ומוסיף מהערותיו.

  • יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 עשויות להוביל לירידה של פי ארבע בסיכויי להתפתחות חסר תסמיני של הוויטמין בשנה הראשונה לחייהם, בהשוואה ליילודים שלא עברו בדיקות סקר אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מגרמניה שפורסמו בכתב העת Pediatrics. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסר וויטמין B12 עשוי לפגוע בהתפתחות יילודים, אך ההשפעה של בדיקות […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

  • היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Headache and Pain מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מטה-אנליזה חדשה, מהן עולה כי Atogepant (קיוליפטה) מהווה טיפול יעיל ונסבל היטב למניעת מיגרנה, כולל מיגרנה אפיזודית וכרונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון באופן שיטתי את היעילות והבטיחות של Atogepant, אנטגוניסט של CGRP, למניעת מיגרנה על-בסיס תוצאות מחקרים אקראיים ומבוקרים. החוקרים […]

  • תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Neurosurgery עולה שכיחות גבוהה של תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עקב חבלת ספורט בספורטאים בבתי ספר תיכון ואלו עלולים להאט את ההתאוששות של הצעירים לאחר החבלה. החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את הנתונים אודות 431 ספורטאים בבתי ספר תיכון (גילאי 14-18 שנים) שחוו זעזוע מוח על-רקע פעילות ספורט בתקופה […]

  • עדויות חדשות תומכות בתועלת של אג'ובי להקלה על צעירים עם מיגרנה אפיזודית (מתוך הודעת חברת טבע)

    עדויות חדשות תומכות בתועלת של אג'ובי להקלה על צעירים עם מיגרנה אפיזודית (מתוך הודעת חברת טבע)

    מתוצאות מחקר חדש בשלב 3 עולה כי לאג’ובי (Fremanzeumab) יעילות משמעותית בטיפול בילדים ומתבגרים עם מיגרנה אפיזודית, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם חברת טבע המייצרת את התרופה. מחקר SPACE הינו מחקר רב-מרכזי, אקראי, כפל-סמיות, להערכת יעילות אג’ובי, אשר כלל 235 משתתפים בגילאי 6-17 שנים. המחקר ענה על תוצא הסיום העיקרי והדגים יעילות עדיפה של אג’ובי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה