מגמת ירידה בשיעורי תמותה עקב מחלות ממאירות לצד עליה בשכיחות ממאירויות של הכבד (CA Cancer J Clin)

שיעורי התמותה עקב כלל המחלות הממאירות יחדיו בארצות הברית ירדו בהיקף של 25% במהלך 25 השנים האחרונות, למרות שעדיין שיעורי ההיארעות והתמותה עקב ממאירות עדיין גבוהים יותר בגברים ובבני מיעוטים. עם זאת, שכיחות סרטן כבד ממשיכה לעלות בארצות הברית.

החוקרים מעריכים כי מספר המקרים החדשים אל סרטן פולשני שיאובחנו ברחבי ארצות הברית בשנת 2017 יעמדו על סך כולל של 1,688,780  מקרים, שמשמעו למעלה מ-4,600 מקרים חדשים של סרטן בכל יום. הצפי הוא כי 600,920 אמריקאים ילכו לעולמם עקב ממאירות בשנת 2017, שיעורים המקבילים ל-1,650 מקרי תמותה ביום.

בנשים, גורמי התמותה העיקריים עקב ממאירות נובעים מסרטן ריאות וסרטן ברונכוס, כמו גם סרטן שד וסרטן מעי גס ברקטום. בגברים הממאירויות הנפוצות המובילות לתמותה יכללו שוב סרטן ריאות, ברונכוס, מעי גס ורקטום וערמונית. ארבע הממאירויות הללו מהוות 46% מכלל מקרי תמותה עקב ממאירות, כאשר 26% נובעים מסרטן ריאות.

מעניין לציין כי ההיארעות של סרטן ריאות צפויה להמשיך לרדת בקצב מהיר כמעט כפליים בגברים וגם בנשים, בשל העובדה שנשים החלו לעשן מאוחר יותר ובגיל מבוגר יותר, בהשוואה לגברים. הפסקת עישון בקרב נשים הופיעה באופן איטי יותר.

סרטן שד מצידו צפוי להוות כ-30% מכלל האבחנות החדשות של מחלות ממאירות בנשים בשנת 2017. מנגד, דפוסי היארעות סרטן מעי גס ורקטום מאוד דומים בגברים ובנשים, עם ירידה בשיעורי ההיארעות בהיקף של כ-3% בשנת משנת 2004 עד 2013.

הירידה המהירה שחלה לאחרונה בהיארעות סרטן מעי גס ורקטום נובעת ככל הנראה מעליה בהיקף בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום והסרה בו-זמנית של פוליפים קדם-ממאירים, במידה וקיימים. למעשה, היקף בדיקות קולונוסקופיה במבוגרים בגילאי 50 שנים ומעלה עלה מ-21% בשנת 2000 ל-60% בשנת 2015.

מנגד, שיעורי היארעות סרטן מעי גס ורקטום עלו בכ-2% בשנת בין 1993 עד 2013 באלו מתחת לגיל 50 שנים, קבוצת גיל בה בדיקות סקר אינן מומלצות באופן שגרתי.

סרטן כבד ממשיך לעלות בקצב של 3% בשנה בנשים ו-4% בשנה בגברים. החוקרים מדווחים כי שכיחות זיהום HCV (Hepatitis C Virus) הרבה יותר גבוהה בגברים, בהשוואה לנשים. כתוצאה מכך, שכיחות סרטן כבד הרבה יותר גבוהה. בגברים גם שכיחות גבוהה יותר של צריכת אלכוהול, העשויה להוביל להתפתחות ממאירות.

היארעות מלנומה גבוהה יותר ב-60% בגברים, בהשוואה לנשים, למרות ששיעורי ההיארעות של מלנומה מצויים במגמת האטה. באשר לסרטן בלוטת תריס, נראה כי ההיארעות התייצבה בשנים האחרונות לאחר המלצות לגישה שמרנית יותר לאבחנת ממאירות זו.

CA Cancer J Clin. Published online January 5, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית ממארת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי העומס הפסיכולוגי של מלנומה עורית עשוי להשפיע על מכלול הטיפול בחולים, כולל היענות לטיפול, סיכויי הישנות ותמותה. עם זאת, אין נתונים רבים אודות השכיחות וגורמי הסיכון לחרדה ודיכאון באוכלוסיית […]

  • האם טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib משפר הישרדות בחולי מלנומה? (N Engl J Med)

    האם טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib משפר הישרדות בחולי מלנומה? (N Engl J Med)

    בחולים עם מלנומה בשלב III לאחר התערבות ניתוחית, טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib הפחית את הסיכון לתמותה בהיקף של 20% לעומת פלסבו, אם כי התועלת ההישרדות הכוללת לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. בחולים עם מוטציית BRAF V600E הטיפול המשולב הפחית את הסיכון […]

  • אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי בהשוואה לאוכלוסייה הכללית, בחולים עם אורטיקריה תועדה עליה של 49% בסיכון להתפתחות מחלה ממארת בשנה הראשונה לאחר האבחנה, עם ירידה בסיכון ל-6% בשנים הבאות. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התבסס על נתונים ממאגרים בדנמרק ובחן את היארעות הסיכון לממאירות בקרב חולים עם אורטיקריה בהשוואה לסיכון לממאירות […]

  • הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    בהשוואה לחולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בגיל אופייני, באלו עם הופעה מוקדמת של המחלה הממארת לא תועד סיכון מוגבר למחלה מתקדמת ולכן אין צורך בבדיקות קולונוסקופיה תדירות יותר בהשוואה להמלצות בהנחיות הנוכחיות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות העלייה בהיארעות הופעה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה