שכיחות גבוהה של תת-אבחנה ותת-טיפול ביתר לחץ דם ודיסליפידמיה בחולי דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatology)

במאמר שפורסם בכתב העת Rheumatology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי יתר לחץ דם והיפרכולסטרולמיה נפוצים בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) ומלווים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את שיעורי תת-אבחנה ותת-טיפול בגורמי סיכון למחלות לב וכלי דם באוכלוסיית חולי דלקת מפרקים שגרונית.

מדגם המחקר כלל 327 חולים עם דלקת מפרקים שגרונית, מתחת לגיל 70 שנים וללא מחלת לב וכלי דם או סוכרת. לחץ הדם הסיסטולי ופרופיל שומנים בצום נבחנו בתחילת המחקר. הסיכון למחלת לב וכלי דם בתוך עשר שנים חושב על-פי הנחיות ה-CVRM (Cardiovascular Risk Management) ומודיפיקציות של EULAR של טבלאות ה-Systemic Coronary Risk Evaluation.

גיל המשתתפים הממוצע עמד על 53 שנים, עם חציון משך מחלה של 7 שנים. לפי הנחיות ה-CVRM, ב-52% מהחולים תועד סיכון של 20% ומעלה למחלות לב וכלי דם ולפי הנחיות ה-EULAR, ב-18% מהחולים תועד סיכון דומה. ריכוז LDL של מעל 100 מ”ג/ד”ל זוהה במעל 80% מהחולים עם הערכת סיכון של 10% ומעלה למחלת לב וכלי דם כפי שנקבע לפי הנחיות ה-CVRM ו-EULAR, וב-32-42% מהחולים עם הערכת סיכון של 10% ומעלה למחלת לב וכלי דם תועד לחץ דם סיסטולי מעל 140 מ”מ כספית, בתלות במודל הסיכון ששימש להערכה.

סטטינים שימשו לטיפול ב-6% מהחולים ותרופות לאיזון לחץ הדם שימשו לטיפול ב-23-25% מהחולים, כאשר 50-86% מהחולים הללו לא הגיעו ליעדי הטיפול המומלצים.

החוקרים קוראים להגברת תשומת הלב לטיפול ביתר לחץ דם והפרעות כולסטרול בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית.

Rheumatology. 2016;55(7):1210-1216

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה