חיסון אימהי כנגד שפעת מספק הגנה קצרת-טווח לתינוק (JAMA Pediatr)

משך ההגנה על התינוק מפני שפעת לאחר חיסון אישה הרה בחיסון תלת-ערכי כנגד שפעת הוא מוגבל לשמונת השבועות הראשונים לחיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי יילודים מצויים בסיכון מוגבר לזיהום בשפעת ואשפוז על-רקע זיהום זה. בעוד שחיסון שנתי כנגד שפעת הינו הכלי היעיל ביותר למניעת הזיהום, החיסונים הזמינים כיום אינם מאושרים לשימוש ביילודים מתחת לגיל שישה חודשים. גישה חליפית למניעת שפעת ביילודים היא הגנה פאסיבית דרך חיסון נשים הרות.

להערכת משך ההגנה על התינוק, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 1,026 תינוקות שנולדו לאימהות שקיבלו חיסון תלת-ערכי מומת כנגד שפעת בזמן ההיריון ו-1,023 יילודים לנשים שנחשפו לפלסבו, כחלק ממחקר אקראי.

יעילות החיסון כנגד שפעת עם הוכחה מעבדתית הייתה הגבוהה ביותר (85.6%) ביילודים עד גיל שמונה שבועות. בגילאי 8-16 שבועות, יעילות החיסון עמדה על 25.5% בלבד; לאחר 16-24 שבועות היעילות עמדה על 30.3%.

בניתוח משני נוגדני HAI (Hemagglutination Inhibition) בתת-קבוצה של יילודים. שיעור הילדים עם טיטר נוגדני HAI של 1:40 ומעלה צנח מ-56% בשבוע הראשון לחיים אל מתחת ל-10% בגיל 24 שבועות.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי היעילות של חיסון יילודים הרבה יותר גבוהה במהלך שמונת השבועות הראשונים לחיים (85%) לפני ירידה לשיעורים לא-משמעותיים.

JAMA Pediatr 2016.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה