ה-USPSTF מפרסם את ההנחיות הסופיות לנטילת אספירין למניעת תחלואה קרדיווסקולרית וסרטן קולורקטאלי (Annals of Internal Medicine )

אנשים בגיל 50-69 עם סיכון למחלה קרדיווסקולרית (CVD) של מעל 10% ל-10 השנים הבאות, ואשר אינם בסיכון מוגבר לדימומים צריכים לשקול בחיוב נטילת מינון נמוך של אספירין למניעת CVD , סרטן קולורקטאלי – כך עולה מההמלצות הסופיות של כוח המשימה המניעתי של ארה”ב (USPSTF) , אשר פורסמו היום ב-Annals of Internal Medicine .

אנשים השוקלים התחלת טיפול באספירין צריכים להיות עם תוחלת חיים של 10 שנים לפחות עם נכונות ליטול לאורך 10 שנים מינון נמוך יומי של אספירין. (מתחת ל-100 מ”ג ליום).  ההחלטה צריכה להיות אינדיבידואלית לאחר התייעצות עם רופא. נטילה יומית של אספירין יכולה לסייע במניעת התקפי לב, שבץ איסכמי, וסרטן , אך היא גם מעלה את הסיכון לתופעות לוואי רציניות, ובעיקר דימומים בקיבה ובמערכת העיכול ולשבץ מדמם.

החוקרים מצאו שבמסגרת הפרקטיקה הנוכחית, מבין אלו שמתאימים לטיפול באספירין ואשר נמצאים בסיכון מוגבר ל-CVD , כ-41% קיבלו המלצה מהרופא המטפל ליטול אספירין. מבין אלה שהומלץ להם ליטול אספירין ואשר היו מעל גיל 65 שיעור ההיענות להמלצה הוא 80% .

המחברים מציינים שחלק מהאוכלוסייה המבוגרת שמחליטה שמניעת אוטם שריר הלב או שבץ חשובה להם יותר מהסיכון לדימום במערכת העיכול, ולכן נוטים להחליט ליטול אספירין גם ברמות נמוכות יותר של סיכון ל-CVD מאשר אלה שמודאגים יותר מהדימומים.

כוח המשימה נקט בצעד הלא מקובל של התבססות על מודל סימולציה בכדי לנתח את התועלות והנזקים בהתבסס על גיל, מין וסיכון ל-CVD ושקלול התוצאות על בסיס שלושה סקירות שגם הן פורסמו בכתב העת, לפני השלמת ההמלצות.

המודל שהוכן מצא שמשטר של טיפול לאורך החיים של אספירין צפוי להפחית את התחלואה עבור מרבית הגברים והנשים שאינם בסיכון מוגבר לדימומים (כלומר, הסטוריה של כיבי קיבה, דימומים לאחרונה, שימוש בתרופות שמגבירות סיכון לדימום כמו נוגדי קרישה או נוגדי טסיות) , כשהתועלת הרבה ביותר היא כאשר המטופלים מתחילים ליטול את האספירין מוקדם, בין גיל 40-60 .

משטר טיפולי כזה צפוי גם להעלות את תוחלת החיים עבור מרבית הגברים והנשים אשר החלו את הטיפול בין גיל 40-59 ועבור אלה שהיו עם סיכון מוגבר ל-CVD אשר החלו ליטול את האספירין בין גיל 60-69.

עבור אלה שהם בשנות ה-70 שלהם, אלה שהסיכון שלהם ל-CVD ל-10 השנים הבאות היה של 20% ומטה, התועלת הכוללת לא הייתה גדולה יותר מאשר הנזקים הצפויים. בנוסף לכך, אלה שאין עדות מספקת לנטילה מניעתית ראשונית של אספירין בגברים מתחת לגיל 50 .

המחברים מציינים שאספירין מנוע CVD בגלל יכולתו להפחית את קרישי הדם שנוצרים מזרימת דם מופחתת בנגעים טרשתיים והפחתת נזק היפוקסי לרקמות הלב והמוח.

 המכניזם של מניעת התפתחות סרטן קולורקטאלי אינה מובנת עדיין מספיק, אך ייתכן שהיא תוצאה של התועלת האנטי-דלקתית של אספירין, סבורים החוקרים.

לדעת המחברים למציאת טיפול מניעתי אפקטיבי ל-CVD וסרטן חשיבות קריטית. ב-2011, החוקרים מעירים, למעלה ממחצית מקרי המוות בארה”ב היו כתוצאה של מחלות לב, שבץ או סרטן, כשסרטן קולורקטאלי היווה את הסיבה המובילה לתמותה מסרטן.

המלצות אלה מעדכנות את המלצות ה-USPSTF משנת 2009 לגבי שימוש באספירין למניעת CVD , כמו גם ההמלצות מ-2007 למניעת סרטן קולורקטאלי.

מחברי המסמך טוענים שהם מכירים בכך שלמרות שהרופאים צריכים להבין את העדויות, קיימים שיקולים נוספים בעת שהם ממליצים על טיפול למטופל אינדיבידואלי. .

Ann Intern Med. Published online April 12, 2016.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום? (Menopause)

    האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום? (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום בנשים תחת טיפול הורמונאלי חליפי, כאשר טיפול ב-Tibolone לווה בסיכון מוגבר משמעותית למחלה הממארת.  עם זאת, היקף העלייה בסיכון הוא קטן וככל הנראה חסר חשיבות קלינית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים רבים דיווחו כי טיפול […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    בהשוואה לחולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בגיל אופייני, באלו עם הופעה מוקדמת של המחלה הממארת לא תועד סיכון מוגבר למחלה מתקדמת ולכן אין צורך בבדיקות קולונוסקופיה תדירות יותר בהשוואה להמלצות בהנחיות הנוכחיות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות העלייה בהיארעות הופעה […]

  • בדידות כרונית מלווה בסיכון מוגבר לאירועים מוחיים (eClinicalMedicine)

    בדידות כרונית מלווה בסיכון מוגבר לאירועים מוחיים (eClinicalMedicine)

    במבוגרים מעל גיל 50 שנים המדווחים על בדידות רבה תועדה עליה של 56% בסיכון לאירועים מוחיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת eClinicalMedicine. החוקרים התבססו על נתונים ממחקר Health and Retirement Study לשנים 2006-2018 לבחינת הקשר בין בדידות והיארעות אירוע מוחי לאורך הזמן. בין השנים 2006 ו-2008 השיבו 12,161 מבוגרים מעל גיל 50 שנים […]

  • הנציבות האירופית אישרה את Fruquintinib לטיפול בסרטן מעי גס ורקטום גרורתי (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית אישרה את Fruquintinib לטיפול בסרטן מעי גס ורקטום גרורתי (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית (European Commission) אישר את Fruquintinib כטיפול מונותרפי במבוגרים עם סרטן גרורתי של המעי הגס והרקטום. האישור מיועד לחולים לאחר טיפול סטנדרטי קודם, כולל טיפול כימותרפי המבוסס על Fluoropyrimidine, Oxaliplatin ו-Irinotecan, תכשירים המכוונים כנגד VEGF ותכשירים המכוונים כנגד EGFR, עם התקדמות או אי-סבילות לטיפול ב-Trifluridine-Tipiracil או Regorafenib. האישור הנוכחי התקבל בעקבות עמדה חיובית של […]

  • מקרה נדיר בישראל: אדם צעיר לקה בדלקת מוחית הנגרמת מאמבה נדירה  (naegleria Fowleri)

    מקרה נדיר בישראל: אדם צעיר לקה בדלקת מוחית הנגרמת מאמבה נדירה  (naegleria Fowleri)

    משרד הבריאות מעדכן כי גבר תושב מחוז המרכז, בן 25, ללא מחלות רקע, לקה בדלקת מוחית מאמבה נדירה. הצעיר מאושפז בטיפול נמרץ במצב מסכן חיים. בעולם דווחו כ-400 מקרים. מדובר על מחלה נדירה ששיעור התמותה ממנה גבוה. האמבה נמצאת במים מתוקים, שלוליות, או מקורות מים עומדים מסוגים שונים. חקירה של לשכת הבריאות במחוז מרכז של […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה