סקירה ואיבחון מוקדם של סוכרת סוג 2 וטיפול רב מערכתי בהתאם מורידים את הסיכון לאירועים באופן ניכר בהשוואה לדחייה של 3-6 שנים באיבחון ובטיפול (Diabetes Care)

איבחון מוקדם של סוכרת סוג 2 וטיפול בהתאם גם בגורמי סיכון קרדיווסוקלרים משיג תועלת בריאותית ניכרת , כך עולה ממחקר חדש ב- Diabetes Care .

מטרת החוקרים הייתה להעריך את התועלת של סקירה וטיפול מוקדם בסוכרת סוג 2 בהשוואה לאי סקירה וטיפול מאוחר יותר, וזאת תוך שימוש במודל סימולציה המבוסס על נתונים מתוך המחקר האירופאי ADDITION .

החוקרים עשו שימוש במודל מישיגן, מודל ממוחשב ומתוקף ובנתונים ממחקר ה-ADDITION בכדי להעריך את הסיכון האבסולוטי של תוצאים קרדיווסקולרים , והירידה בסיכון היחסי הקשורה לסקירה ומתן טיפול אינטנסיבי מוקדם, סקירה ומתן טיפול שגרתי, ואי סקירה עם דחייה של 3 או 6 שנים באיבחון ונתן טיפול שגרתי בסוכרת ובגורמי הסיכון הקרדיווסקולריים.

הרצת המודל הממוחשב עם הנתונים הדמוגפיים והקליניים של אוכלוסיית ADDITION חזתה באופן אמפירי ומדוייק את תוצאות המחקר. הירידה האבסולוטית בסיכון שהתקבלה בסימולציה, והירידה בסיכון היחסי היו באופן ניכר גדולים יותר לאחר 5 שנים מביצוע הסקירה, איבחון מוקדם, וטיפול שגרתי בסוכרת וגורמי הסיכון הקרדיווסקולרים , בהשוואה לתסריט עם דחייה של 3 שנים באיבחון והטיפול: ירידה אבסולוטית של 3.3% בסיכון , וירידה יחסית בסיכון של 29% , או דחייה של 6 שנים עם ירידה אבסולוטית של 4.9% וירידה יחסית של 38% .

החוקרים מסכמים כי לסקירה ואיבחון מוקדם, ומתן טיפול בהתאם, בסוכרת ובגורמי הסיכון הקרדיווסקורלים יש תועלת משמעותית וניכרת. הם מציינים שמידת האינטנסיביות של הטיפול בהפחתת רמות סוכר, יתר לחץ דם וכולסטרול פחות חשובה מהעיתוי .

לדעתם, הגישה של  סקירה לאיבחון סוכרת סוג 2 והפחתת הזמן בין הופעת הסוכרת לביצוע האבחנה ומתן טיפול רב תחומי מוקדם היא מועילה ומומלצת. 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מלווה בסיכון מופחת להיפרקלמיה בהשוואה למעכבי DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2 (JAMA Intern Med)

    טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מלווה בסיכון מופחת להיפרקלמיה בהשוואה למעכבי DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2 (JAMA Intern Med)

    במבוגרים עם סוכרת מסוג 2 המטופלים בתרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 סיכוי מופחת להתפתחות היפרקלמיה, בהשוואה לאלו המטופלים במעכבי DPP-IV, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. החוקרים אספו נתונים אודות 33,280 מבוגרים עם סוכרת מסוג 2 שהתגוררו בשטוקהולם והחלו טיפול בתרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 או מעכבי DPP-IV בין 2008 עד […]

  • התועלת של צריכת פירות וירקות כנגד יתר לחץ דם ומחלת כליות כרונית (Am J Med)

    התועלת של צריכת פירות וירקות כנגד יתר לחץ דם ומחלת כליות כרונית (Am J Med)

    לפירות וירקות תתכן תועלת משמעותית בטיפול ביתר לחץ דם להפחתת הסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות מאמצים מתמשכים לשיפור הטיפול ביתר לחץ דם להפחתת הסיכון לסיבוכים, נרשמה עליה בשיעורי מחלת כליות כרונית על-רקע יתר לחץ דם ותמותה עקב מחלות […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: סטטינים מול טיפולים טבעיים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: סטטינים מול טיפולים טבעיים

    שלום וברוכים הבאים לעוד פרק של “שבירת מיתוסים”. היום בפרק מיוחד ננסה לשבור מיתוס בטיפול בכולסטרול גבוה. בפרק הזה נדבר על הסטטינים, התרופות הקונבנציונליות להורדת כולסטרול, מול תוספי צמחים וטיפולים אלטרנטיביים. פרופסור רז יסייע לנו להבין את ההבדלים בין הגישות, מה הסיכונים ותופעות הלוואי הפוטנציאליות של השימוש בסטטינים והטיפולים הטבעיים, וננסה לענות על השאלה מדוע […]

  • חשיבות Asprosin בחולים עם סוכרת מסוג 2 ותסמונת מטבולית (Diabetes Metab Syndr)

    חשיבות Asprosin בחולים עם סוכרת מסוג 2 ותסמונת מטבולית (Diabetes Metab Syndr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes & Metabolic Syndrome עולה כי רמות Asprosin  בדם גבוהות יותר משמעותית בחולים עם סוכרת מסוג 2, תסמונת מטבולית, או השמנת-יתר, בהשוואה לביקורות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Asprosin הינו מועמד אפשרי לשמש כטיפול בהפרעות מטבוליות ואנדוקריניות. מטרת הסקירה השיטתית ומטה-אנליזה זו הייתה לאסוף את העדויות בספרות הרפואית אודות […]

  • הישנות דלקת לבלב מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדלקת לבלב כרונית (Therapeutics Advances in Gastroenterology)

    הישנות דלקת לבלב מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדלקת לבלב כרונית (Therapeutics Advances in Gastroenterology)

    בקרב מבוגרים עם אירועים חוזרים של דלקת לבלב חדה תועד סיכון גבוה פי שלוש להתקדמות לדלקת לבלב כרונית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Therapeutics Advances in Gastroenterology. מטרת המחקר הנוכחי הייתה להבין טוב יותר את ההתקדמות מדלקת לבלב חדה להישנות דלקת לבלב חדה ודלקת לבלב כרונית. לצורך כך, החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה […]

  • האם טיפול תרופתי כנגד סוכרת עלול להחמיר בצקת מקולארית? (J Diabetes Complications)

    האם טיפול תרופתי כנגד סוכרת עלול להחמיר בצקת מקולארית? (J Diabetes Complications)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Diabetes and Its Complications מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול תרופתי לאיזון משק הסוכר באמצעות תרופות ממשפחת מעכבי DPP-4, מעכבי SGLT-2, או אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 אינו מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות בצקת מקולארית משנית לסוכרת באלו עם רטינופתיה סוכרתית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין עדויות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה