כיצד מזון מהונדס גנטית עלול לסכן את בריאותנו? מאמרו של עם אוחנה ב”הארץ”

במאמר מסביר נעם אוחנה, דיאטן קליני ובעל תואר שני בגנטיקה מולקולרית, כי מזון מהונדס גנטית עלול להיות גם מועיל בריאותית אך גם מסוכן לבריאות, וזאת בהתאם לייעוד ולאופן השימוש בו. כיום, מסביר אוחנה, השימושים העיקריים של מזון מהונדס גנטית הן לצורך שיפור העמידות שלו כנגד קוטלי עשבים וחרקים . כתוצאה מכך הוא עלול לגרום לנזקים בריאותיים ואפילו לסרטן. אוחנה מזכיר את הפרשה האחרונה שזכתה להד ציבורי שקשורה גם היא למזון מהונדס גנטי , של קוטל העשבים והחרקים ראונדאפ. אוחנה מסביר : “באמצעות ההנדסה הגנטית ניתן להכניס גן שהופך צמחים עמידים לראונדאפ, וכך ניתן לרסס בכמויות גדולות את השטח ולחסל את כל הצמחים מלבד אלו המהונדסים גנטית שנחוצים לחקלאים. אבל מסתבר שהראונדאפ לא פוגע רק בצמחים. ראונדאפ בצורתו השלמה, על החומר הפעיל שבו, גליפוסייט, כפי שהראו מחקרים אחרים מהשנים האחרונות, פגע משמעותית בתאים אנושיים, גם בריכוזים נמוכים” .

לכתבה המלאה ב”הארץ”

ב-15.5 ירצה אוחנה בכנס של eat well בנושא מזון אורגני בתיאטרון גבעתיים

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה