חוקרים מסין וארצות הברית מדווחים במאמר שפורסם במהלך חודש אפריל בכתב העת The Annals of Allergy, Asthma & Immunology, על ממצאי מחקר חדש מהם עולה כי מבחן להערכת פעילות בזופילים (BAT או Basophilic Activation Test) עשוי לסייע בניבוי חומרת תגובה אלרגית למזון.
החוקרים כותבים כי בדיקת הדם עשויה לסייע בשיפור האבחנה של אלרגיה למזון ולהפחית את הצורך במבחני תגר אוראליים, הכרוכים בסיכון לתגובות אלרגיות חמורות.
מדגם המחקר כלל 167 משתתפים שהשלימו תגר מזון באופן מבוקר-פלסבו, כפל-סמיות, עם פריטים דוגמת בוטנים, אגוזים, שרימפים ושומשום, כחלק מבדיקות סקירה להכללה במחקר קליני. תבחינים עוריים ובדיקות נוגדני IgE ספציפיים היו גבוהים ובולטים יותר משמעותית בחולים עם תגובה חיובית למבחני תגר, בהשוואה לאלו עם תגובה שלילית למבחנים אלו.
הערכת פעילות בזופילים באמצעות בדיקת BAT ניבאה באופן מדויק את התגובתיות הקלינית לאלרגנים שונים, עם קורלציה משמעותית עם מדדי חומרת התגובה למבחני תגר עם אלרגנים שונים.
תוצאות בדיקת BAT היו תלויי-מינון: הקורלציה המשמעותית ביותר עם תוצאות מבחן התגר וגם חומרת התסמינים תוארה עם גירוי בריכוז 200 ננוגרם למ”ל של אלרגן.
Ann Allergy Asthma Immunol 2015
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!