ממחקר חדש בראשות פרופ’ דניאלה יעקובוביץ מבית החולים וולפסון, שתוצאותיו פורסמו בכתב העת Diabetologia עולה כי בחולים עם סוכרת מסוג 2 ייתכן איזון טוב יותר של רמות הסוכר בדם עם ארוחת בוקר גדולה וארוחת ערב קטנה. בחולי סוכרת במחקר שאכלו ארוחות בוקר גדולות וארוחות ערב קטנות תועדו פחות אירועי היפרגליקמיה, בהשוואה לאלו שאכלו ארוחות בוקר קטנות וארוחות ערב גדולות.
חולים רבים עם סוכרת מסוג 2 מתזמנים את הארוחות שלהם בניגוד לשעון הפנימי. לעיתים קרובות עם מוותרים על ארוחת הבוקר ואוכלים ארוחת ערב עתירת קלוריות. הם מוסיפים כי קיים קשר בין ויתור על ארוחת הבוקר ובין השמנה ואיזון ירוד של רמות הסוכר בדם.
במחקר הנוכחי נכללו שמונה גברים ועשר נשים עם סוכרת מסוג 2, בגילאי 30-70 שנים, שקיבלו טיפול במטפורמין וייעוץ תזונתי או ייעוץ תזונתי בלבד. המשתתפים חולקו באקראי להקפיד על תכנית ארוחה שכללה ארוחת בוקר בת 700 קלוריות וארוחת ערב בת 200 קלוריות או ארוחת בוקר בת 200 קלוריות וארוחת ערב בת 700 קלוריות. שני המשטרים כללו ארוחת צהריים בת 600 קלוריות.
לאחר שישה ימים, המשתתפים בילו יום במרפאה במהלכו נלקחו בדיקות דם. המשתתפים שבו על הניסוי שבועיים מאוחר יותר בתכנית הדיאטה המקבילה.
ריכוז הסוכר בדם לאחר-ארוחה היה נמוך ב-20% ורמות האינסולין היו גבוהות ב-20% כאשר המשתתפים אכלו ארוחות בוקר גדולות וארוחות ערב קטנות.
מהנתונים עולה כי ארוחת בוקר גדולה והפחתת גודל ארוחת הערב מהווים חלופה טובה לטיפול במאזן רמות הסוכר בדם במהלך היום ויש לשקול זאת כגישה טיפולים בחולים עם סוכרת מסוג 2.
Diabetologia 2015
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!