אונקולוגים רבים אינם שואלים את מטופליהם אודות שימוש בעשבי מרפא ותוספים שונים (J Clin Oncol.)

חלק גדול מחולי הסרטן נעזרים בשירותי רפואה משלימה ואלטרנטיבית, כולל עשבי מרפא ותוספים, במהלך הטיפולים. עם זאת, מנתונים חדשים עולה כי פחות ממחצית מכלל האונקולוגיםבארצות הברית מנהלים דיון כלשהו עם המטופלים בנוגע לשימוש במוצרים אלו.

בנוסף, שני-שליש מהנשאלים דיווחו כי הבנה לא-מספקת של הנושא מהווה מכשול מג’ורי לניהול שיחות בנושאים אלו עם המטופלים, למרות העובדה שקיימת אינטרקאציה אפשרית בין עשבי המרפא ובין טיפולים שונים לממאירויות.

החוקרים ערכו סקר במטרה לבחון את הידע, הגישות ודפוסי הפעולה של אונקולוגים בכל הנוגע לשימוש בעשבי מרפא ותוספים ע”י המטופלים שלהם. הסקר נשלח באופן אקראי ל-1,000 חברים באיגוד ה-American Society for Clinical Oncology; 392 השיבו לשאלות ונכללו בסקירה.

מרבית המשיבים היו גברים (71%) ולבנים (75%), בגיל ממוצע של 48 שנים. למעלה ממחציתם דיוחו על פעילות בקהילה (58%) וכשליש מהאונקולוגים דיווחו כי התנסו באופן אישי בטיפולי רפואה משלימה ואלטרנטיבית במהלך השנה האחרונה.

רק 26% מהאונקולוגים יזמו דיון עם המטופלים בנוגע לשימוש בעשבי מרפא ותוספים. גורמים שנקשרו עם יזימת דיונים אלו כללו מין נקבה, ידע אישי נרחב יותר, השכלה קודמת אודות מוצרים אלו, הבנה נרחבת יותר של האפשרות לאירועים חריגים ואינטראקציות עם טיפולים והערכת שכיחות טיפול גבוהה יותר בקרב החולים.

מרבית המשיבים (86%) דיווחו כי טיפלו בחולה אחד לפחות במהלך 12 החודשים האחרונים במשלב כימותרפי, שטופל באותו זמן בתוספים/עשבי מרפא. בממוצע, הם מעריכים כי במהלך השנה האחרונה טיפלו במשלב כימותרפי ב-19 חולים כאלו.

כאשר הציגו להם מטופל היפותטי עם ממאירות בעלת פוטנציאל ריפוי, 80% מהאונקולוגים קבעו כי לא יעודדו את השימוש בעשבי מרפא או תוספים עם כימותרפיה. עם זאת, כאשר הוצג מקרה היפותטי של חולים עם ממאירות שאינה ניתנת לריפוי, רק 37% נקטו בגישה דומה (48% נקטו בגישה נייטראלית).

עם זאת, בין אם המחלה ניתנת לריפוי ובין אם לאו, 90% דיווחו ככל הנראה יציעו טיפול כימותרפי, גם במידה והחולה יתעקש על שימוש בעשב מרפא לא-מוכר.

לאור השכיחות הגבוהה של עשבי מרפא ותוספים בקרב חולים אלו והפוטנציאל לאינטראקציות עם חלק מהטיפולים לממאירויות, החוקרים קוראים להשקיע מאמצים נוספים לשיפור הידע של האונקולוגים בנושא. מאמצים אלו עשויים להוביל לדיונים פתוחים יותר עם המטופלים בסוגיה זו ולהביא לשיפור הטיפול בחולים.

J Clin Oncol. 2014;32:4095-101

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה