בדיקת fMRI בזמן חשיבה על נושאים חברתיים מזהה אוטיזם בדיוק של 97% (מתוך PLOS)

מחקר חדש מ-PLOS מדגים כי הדמיה מוחית מסוג fMRI אשר מציגה תגובה עצבית של אינטרקציות חברתיות עשויה לזהות באופן מדויק אנשים עם אוטיזם. לבדיקה כזו עשוי להיות פוטנציאל פורץ דרך לאיבחון וטיפול באוטיזם, ואולי גם מחלות פסיכיאטריות אחרות.

החוקרים שעשו שימוש בבדיקת fMRI מצאו שאנשים עם אוטיזם חסרים ייצוג עצבי בזמן שהם חושבים על אינטרקציות חברתיות, תבנית שזוהתה באופו שונה בהדמיות באנשים עם אוטיזם ומשתתפי ביקורת עם רמת דיוק של 97% .

ברקע מסבירים החוקרים כי מצב פסיכיאטרי/נוירולוגי שבו קיימים שינויים באינטרקציות חברתיות (וסימפטומים אחרים) מאובחנים כיום בשיטות התנהגותיות פסיכיאטריות. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע כיצד התגובות העצביות הקשורות לנושאים חברתיים מוצגות בהדמיה באוטיזם.

מטרה נוספת הייתה לקבוע אם שינויים אלה עשויים לשמש כסמנים נוירוקוגנטיביים של אוטיזם. הגישה מבוססת על התקדמות באנליזות של מידע המגיע מבדיקות fMRI אשר מאפשרת זיהוי הנושא שעליו חושב הנבדק, והיכולת להעריך את התוכן הסמנטי עליו חושב הנבדק באמצעות תבנית ה-fMRI .

גורמי אנליזה אלה יושמו בבדיקות ה-fMRI של 17 נבדקים מבוגרים עם אוטיזם בתפקוד גבוה, ונבדקי ביקורת, אשר נסרקו תוך שהם חושבים על 16 אינטרקציות חברתיות שונות.

האלגוריתם של מימצאי בדיקות ה-fMRI זיהה את הנבדקים האוטיסטים בדיוק של 97% כאמור על בסיס הסמנים הנוירוקוגנטיביים של ה-fMRI .

המימצאים, לדעת החוקרים , מצביעים על כך ששינויי פסיכיאטריים של צורת חשיבה יכולים להתחיל להיות מובנים מבחינה ביולוגית באמצעות הערכת תבנית תוכן החשיבה על ידי אקטיבציה של תבנית מוחית המזוהה ע”י הדמיה.

PLoS ONE 9(12): e113879. doi:10.1371/journal.pone.0113879

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בינה מלאכותית יכולה לצמצם טעויות בפענוח בדיקות הדמיה? (Radiology)

    האם בינה מלאכותית יכולה לצמצם טעויות בפענוח בדיקות הדמיה? (Radiology)

    פענוח בדיקות הדמיה הינה משימה מאתגרת הדורשת זמן רב של רופאים ולמרות זאת מלווה בשכיחות לא מבוטלת של טעויות בפענוח בדיקות ההדמיה. מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Radiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מערכת בינה מלאכותית של ChatGPT-4 עשויה לסייע לרדיולוגים בבחינה חוזרת וזיהוי טעויות בדו”חות הרדיולוגיים ע”י זיהוי הטעויות הנפוצות […]

  • ההשפעה של תסמיני דיכאון וחרדה על איכות החיים של מבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם (Autism Res)

    ההשפעה של תסמיני דיכאון וחרדה על איכות החיים של מבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם (Autism Res)

    תסמיני דיכאון וחרדה עלולים לפגוע באופן משמעותי באיכות החיים של מבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Autism Research. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי איכות החיים נמוכה יותר במבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם לעומת מבוגרים ללא הפרעות דומות. מחקרים שפורסמו לאחרונה בחנו את החשיבות של דיכאון וחרדה […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    מתן תוך-אפי של Oxytocin פעמיים ביום מלווה בשיפור תפקוד חברתי, איכות חיים ומכלול תסמינים במבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי ומבוקר קטן שהוצגו במהלך כנס ה-European Congress of Psychiatry. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אחד האתגרים של טיפול במבוגרים עם אוטיזם נוגע לאינטראקציות חברתיות לקויות וקשיים ביצירת חברויות. תמיכה חברתית […]

  • ניידות הרנטגן הראשונות: המלחמה של מארי קירי - מאמר אורח מאת עופר בן חורין

    ניידות הרנטגן הראשונות: המלחמה של מארי קירי - מאמר אורח מאת עופר בן חורין

    עופר בן חורין, בעל נסיון כ-20 שנה באפליקציות, מחקרי תרופות והדרכה בתחום ה-MRI מחבר הספר "MRI המדריך המלא-רפואה ופיזיקה נפגשות" משתף במאמרו על פיתוח חשוב נוסף של זוכת פרס הנובל מארי קירי: הקמת יחידות רנטגן ניידות שהגיעו לקו החזית ואפשרו ל-150 אחיות בשטח לסייע במאמץ המלחמתי ולהעריך במהירות חיילים פצועים

  • כלל חדש שעוזר להחליט מתי כדאי לעשות בדיקת CT למבוגרים לאחר נפילה (CMAJ)

    כלל חדש שעוזר להחליט מתי כדאי לעשות בדיקת CT למבוגרים לאחר נפילה (CMAJ)

    במאמר שפורסם בכתב העת Canadian Medical Association Journal, מדווחים החוקרים על מחקר שיכול ליעל את הטיפול במחלקות החירום במבוגרים שנפלו. המחקר מציע כלל החלטה חדש לבדיקת CT, על מנת לזהות דימום תוך-גולגלתי לאחר נפילה באוכלוסייה המבוגרת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נפילות בקרב אוכלוסיית הקשישים הן תופעה נפוצה וגורם מרכזי לדימומים תוך-גולגולתיים כתוצאה מטראומה. מבוגרים […]

  • העתיד הבריאותי של אנשים שחלו בסרטן בילדות (JAMA, CME)

    העתיד הבריאותי של אנשים שחלו בסרטן בילדות (JAMA, CME)

    כ-500,000 אנשים החיים כיום בארה”ב שרדו את מחלת הסרטן בילדותם, ומספר זה גדל מדי שנה. יותר מ-95% מהאנשים שחלו בסרטן בילדות יסבלו מבעיה בריאותית משמעותית עד גיל 45, וכשליש יסבלו מבעיות בריאות כרוניות חמורות או מסכנות חיים.

  • העתיד הבריאותי של אנשים שחלו בסרטן בילדות (JAMA, CME)

    העתיד הבריאותי של אנשים שחלו בסרטן בילדות (JAMA, CME)

    כ-500,000 אנשים החיים כיום בארה"ב שרדו את מחלת הסרטן בילדותם, ומספר זה גדל מדי שנה. יותר מ-95% מהאנשים שחלו בסרטן בילדות יסבלו מבעיה בריאותית משמעותית עד גיל 45, וכשליש יסבלו מבעיות בריאות כרוניות חמורות או מסכנות חיים.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה