דיאטה עשירה בנוגדי חימצון מספקת ככל הנראה הגנה כנגד התפתחות של פירפור פרוזדורים (AF) המופיע לאחר ניתוח לב, כך עולה ממחקר תצפיתי חדש המתפרסם ב-J Thor Cardiovasc Surg .
החוקרים ביצעו הערכה של צריכה כוללת של נוגדי חימצון בתזונה באמצעות שאלוני מזון, ומצאו שמטופלים עם צריכה גבוהה יותר של נוגדי חמצון בתזונה שלהם, היו בסיכון מופחת לאירועי AF של לאחר ניתוח, בהשוואה למשתתפים שצרכו פחות מזונות אלה.
החוקרים מציינים שפריטי המזון התורמים את רמת נוגדי החמצון הגדולה ביותר (TAC) היו במחקר זה יין, קפה ופירות, שביחד היוו יותר מ-85% מרמת הצריכה הכוללת של נוגדי החמצון.
החוקרים מציינים שיין אדום היווה את התרומה הגדולה ביותר כנוגד החמצון בתזונה. המחקר כלל 217 מטופלים איטלקיים עוקבים, בגין ממוצע של 68 , אשר עברו ניתוח לב (בעיקר מעקפים – CABG או החלפת /תיקון מסתם).
רמות האנטיאוקסידנטים הכוללת בדיאטה הוערכו באמצעות שימוש בשאלון EPIC (ר”ת של European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition ).
סך האירעות של AF לאחר ניתוח הלב הייתה 38.2% . בניתוח רב משתנים ומותאם לגורמי סיכון, המשתתפים שהיו ברביע העליון של צריכת נוגדי חמצון היו בסיכון מופחת של 54% ל-AF לאחר הניתוח בהשוואה לשני הרביעונים התחתונים.
התוצאות היו עקביות הן עבור CABG בלבד והן עבור CABG + תיקון/החלפת מסתם. החוקרים מציינים שהקשר בין צריכת אנטיאוקסידנטים ו-AF לאחר הניתוח היה לא ליניארי, כאשר צריכה נמוכה יותר של נוגדי חמצון לא הייתה קשורה לסיכון מופחת.
החוקרים מציינים כי ההמלצות להרגלי תזונה במטופלים עם מחלת לב כלילית הנמצאים בסיכון גבוה לעבור ניתוח לב פתוח אינן נמצאות בשימוש רב היום. לדעתם, על בסיס התוצאות שהתקבלו במחקר זה יש מקום לשקול מתן המלצות תזונתיות לאוכלוסייה זו לצורך מניעת אריתמיות, ביחד עם הטיפול האנטי-אריתמי המקובל.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!