הערכת היקף צריכת אלכוהול לאורך זמן והסיכון לתמותה (Am J Epidemiol)

במסגרת סקירה סיסטמית ומטה-אנליזה חדשה ביקשו חוקרים לכמת את הסיכון לתמותה בהתאם להיקף צריכת אלכוהול לאורך זמן ומצאו כי בגברים קיים קשר בין היקף צריכת אלכוהול לאורך החיים ובין הסיכון לתמותה מכל-סיבה.

לדברי החוקרים, לא נערך מעולם סיכום של תוצאות מספר מחקרי עוקבה שבחנו את היקף צריכת אלכוהול לאורך זמן. לצורך הסקירה הנוכחית הם ערכו חיפוש במאגרי Medline, Web of Science, CINAHL Plus ו-Scopus, עד אוגוסט 2012 וכללו מחקרים שדיווחו על סיכון יחסי לתמותה לפי קטגוריות צריכת אלכוהול לאורך זמן.

תשעה מחקרי עוקבה שפורסמו בין השנים 1991-2010 (עם כ-62,000 חולים ו-10,490 מקרי תמותה) ענו על הקריטריונים של הסקירה.

בגברים, תועדה עדות חלשה לסיכון נמוך יותר לתמותה עם צריכת אלכוהול בכמות קטנה יותר לאורך זמן, אך סיכון גבוה יותר לתמותה באלו שצרכו למעלה מ-40 גרם אלכוהול ליום, בהשוואה לאלו שנמנעו מצריכת אלכוהול במודל השפעה אקראית. יחסי הסיכון עמדו על 0.90 עם צריכת 1-29 גרם ליום, 1.19 עם צריכת 30-59 גרם ליום ו-1.52 עם צריכת 60 גרם אלכוהול ליום, או יותר, בהשוואה לאלו שלא צרכו כלל אלכוהול. החוקרים מדווחים על הטרוגניות מתונה בין המחקרים, אך ללא עדות להטיית פרסום.

מחקרים מעטים מאוד בחנו את הקשר בין צריכת אלכוהול לאורך זמן והסיכון לתמותה בנשים.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר עקומה ליניארית בין צריכת אלכוהול לאורך זמן ובין הסיכון לתמותה מכל-סיבה בגברים, עם קשר הפוך חלש במינונים נמוכים יותר וסיכון מוגבר לתמותה עם צריכת אלכוהול רבה לאורך זמן.

החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים להערכת ההשפעה של צריכת אלכוהול לאורך זמן באמצעים סטנדרטיים להערכת היקף הצריכה וסיווג הסיכון ולבחון את ההשפעות של שתיית אלכוהול בתקופות שונות לאורך החיים בגברים ובנשים.

Am J Epidemiol. 2014;179(9):1049-1059

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה