האם צריכת חלב מוגברת מהווה גורם סיכון לפרקינסון ? (הארץ)

בסקירה המתפרסמת בעיתון “הארץ” מציג ד”ר זיו גן אור מימצאים ממס’ מחקרים מהם עולה להערכתו שקיים קשר בין צריכה מרובה של חלב לבין סיכון מוגבר להתפתחות מחלת פרקינסון. את הקשר האפשרי הזה מסביר גן אור גם באמצעות מננגון הפעולה המשוער של המחלה תחת ההיפותיזה שהצטברות גופיפי לוי ממערכת העיכול קשורה אולי גם לצריכת חלב.

מסקנתו של גן אור שייתכן שעדיף לעודד צריכת סידן ממקורות שאינם חלב ולשקול הוצאת החלב מהתפריט בכלל…

לכתבה

הערת המערכת:  עיון במחקרים שפורסמו בשנים האחרונות באתר מצביע על עדויות לא עקביות..למשל, דיאטה ים תיכונית (עשירה במוצרי חלב בין היתר) דווקא נמצאה כמגינה מפני פרקינסון (BMJ 2008? )  .

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה