עמותת נאמן פונה למשרד הבריאות לחייב יצרני מזון להציג תכולת ויטמין K על אריזות המוצרים (הארץ)

פרופ נתן בורנשטיין

במאמר המופיע היום בעיתון “הארץ” מציג פרופ’ נתן בורנשטיין (בתמונה), יו”ר האיגוד הנוירולוגי ועמותת “נאמן”,  את החשיבות והצורך לציין את רמתו המדויקת של ויטמין K על אריזות מוצרי מזון המשווקים בחנויות וברשתות לטובת מטופלים הסובלים מפירפור פרוזדורים הנוטלים וורפרין (קומדין) כטיפול נוגד קרישה למניעת שבץ, ואשר כידוע מחייב המיצאות בטווח התיראופוטי של INR בין 2-3 יח’.

פרופ’ בורנשטיין מסביר כי צריכה גבוהה או נמוכה שאינה מבוקרת של מזונות עשירים בויטמין K (בעיקר ירקות ועלים ירוקים, ברוקולי ועוד) עלולה לגרום ליציאה מהטווח התראופוטי הנ”ל ולהגביר הסיכון לדימומים (במקרה של צריכת יתר) או לשבץ ואירועים תרומבוטיים (במקרה של צריכת חסר). 

במאמר מעדכן פרופ’ בורנשטיין כי עמותת נאמן פנתה בקריאה למשרד הבריאות לחייב יצרני המזון להציג את ריכוזי ויטמין K על אריזות המוצרים בכדי לאפשר למטופלים לצרוך את הכמות המתאימה.

למאמר ב”הארץ”  

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה