מחקר ישראלי חדש המדווח ב”הארץ” מציג תמונה קודרת למדי על מצבם של ילדים הסובלים מאלרגיות למזון. שיעור גבוה מהם, כמעט מחציתם, חווה שוק אנפילקטי , ושיעורים גבוהים יותר מחשיפה למזון האלרגי (בעיקר חלב, אגוזים, ביצים) שהוביל לסימפטומים קלים שונים, בעיקר פריחה.
מעבר לכך, מימצא מדאיג שעולה מהמחקר הוא שנראה ששיעור גבוה מהילדים (וההורים) סובל בעקבות האלרגיה למזון מחרדה.
הערת המערכת: מעניין לציין שמחקר שפירסמנו במרץ השנה מתוך כנס AAAAI הגיע למסקנה המוזרה משהו שכ-11% מאירועי האלרגיה למזון בילדים היו למעשה מכוונים ע”י ההורים ולא כפי שמקובל לחשוב כתוצאה של טעות או אי תשומת לב.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!