ע”פ מסקנות של חוקרים הודים שפירסמו מאמר ב-Neurosci Bull
צריכה מוגזמת של שוקולד ויין שכידוע מכילים את המרכיב β-phenethylamine (ובקיצור β-PEA ) עלולה להעלות הסיכון להתפתחות מחלת הפרקינסון. מחקר קודם מ-2010 מצא קשר בין סיכון מוגבר לפרקינסון לרמות גבוהות של β-PEA בעכברי מעבדה.
החוקרים ממליצים שלא לצרוך מעבר לחפיסת שוקולד אחת ביום (טבליית שוקולד מכילה כמות של בין 0.36-0.83 מ”ג של β-PEA ).
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!