האם ל-L-Carnitine יש תועלת בטיפול באוטם לבבי חד? (Mayo Clin Proc)

ממטה-אנליזה שכללה 13 מחקרים מבוקרים עולה כי הוספת L-Carnitine למכלול הטיפולים הניתנים לחולים עם אוטם לבבי חד מביא להפחתה משמעותית בשיעורי התמותה מכל-סיבה ולהפחתת תסמיני אנגינה והפרעות קצב חדריות.

לדברי החוקרים, בחלק מהמחקרים, הטיפול ב- L-Carnitine ניתן למשך שישה חודשים עד שנה, עם תפקיד אפשרי לא רק בטיפול האקוטי אלא גם כמניעה שניונית.

התועלת ההישרדותית של L-Carnitine, שהייתה מתונה בלבד, נבעה מהגבלת גודל האוטם וייצוב ממברנות תאי שריר הלב, עם שיפור כרוני במטבוליזם האנרגיה בתא.

מהמחקרים עולה כי חלה ירידה בגודל האוטם, עם שיפור בהצלת שריר הלב וחיוניות שריר הלב. זהו ככל הנראה התורם העיקרי לתועלת ההישרדותית במקרים אקוטיים וייתכן כי אחראי גם לירידה בהפרעות קצב.

החוקרים כותבים כי הסקירה תומכת בשימוש האפשרי של L-Carnitine במקרים של אוטם לבבי חד וככל הנראה במניעה שניונית וטיפול, כולל במצבי אנגינה.

במאמר שפורסם ב-Nature Medicine וכלל סדרה פרוספקטיבית של ניסויים בעכברים ובבני אדם, לפיהם רמות גבוהות של קרניטין בתזונה, בעיקר בבשר אדום אך גם בתוספים, עשויים להאיץ טרשת עורקים באופן עקיף. ההשערה היא כי מיקרובים במערכת העיכול ממירים L-Carnitine ל-TMAO (Trimethylamine-N-Oxide), שמצידו מעודד העברת כולסטרול לדופן כלי הדם.

אך במידה וקרניטין הוא מושא הבעיה, אזי רמות גבוהות של קרניטין צפויות להביא לתוצאות גרועות יותר מרמות נמוכות. המחקר הקודם הציע כי TMAO מעודד התקדמות טרשת עורקים, אך רק במידה וחיידקים מסוימים מייצרים TMAO. הנ”ל נוצר בקרב אוכלי בשר, לכן ייתכן כי הבשר ולא L-Carnitine בבשר מעודד TMAO.

L-Carnitine עשוי לעודד התקדמות נגעים טרשתיים; דרושים מחקרים נוספים בכדי להיות בטוחים בדבר. אלך החוקרים די משוכנעים כי בתנאים אקוטיים ולמשך עד שנה, אין כל סימן לנזק עם מתן L-Carnitine באף אחד מהמחקרים. כאשר הם שילבו את הנתונים מכל המחקרים, זוהתה ירידה משמעותית בתמותה מכל-סיבה.

מהסקירה של החוקרים עלה כי L-Carnitine לווה ביחס סיכויים לתמותה מכל-סיבה של 0.73 (p=0.05), בהשוואה לפלסבו או ביקורות אחרות, בלמעלה מ-3,500 חולים ב-11 מחקרים. התוצאות של יתר תוצאי הסיום התבססו על מספר קטן יותר של מחקרים וחולים.

החוקרים משערים כי התועלת הקרדיווסקולארית בטווח הקצר והארוך נובעת מיכולתו של L-Carnitine לעודד סילוק מטבוליטים רעילים של חומצות שומן ולעודד העברת חומצות שומן ארוכות-שרשרת למיטוכונדריה, תוך שיפור חמצון סוכר.

הם מודים כי מרבית המחקרים כללו מספר קטן של חולים, ללא שכיחות גבוהה של תוצאי סיום שהוגדרו מראש וכי המחקר הגדול ביותר תרם ל-62% ממקרי התמותה. הם קוראים לערוך מחקר גדול לאישור הממצאים בעידן המודרני של רה-וסקולריזציה וטיפולים פולשניים אחרים.

Mayo Clin Proc 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה