הטיפול ב-Strontium Ranelate משפר צפיפות מינראלים של העצם בגברים עם אוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

מתוצאות מחקר בינלאומי חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, עולה כי Strontium Ranelate (פרוטלוס) יעיל בטיפול באוסטיאופורוזיס בגברים, בדומה ליעילות הטיפול בנשים.

ברקע למחקר, מסבירים החוקרים כי בארה”ב, מעט למעלה משליש מהגברים הלבנים מעל גיל 65 שנים וכמחצית מהגברים הלבנים מעל גיל 75 הם מועמדים לטיפול תרופתי כנגד אוסטיאופורוזיס.

במחקר MALE Osteoporosis בחנו חוקרים אם Strontium Ranelate עשוי להביא לעליה בטוחה בצפיפות המינראלים של העצם בגברים עם אוסטיאופורוזיס. התרופה מאושרת כבר להפחתת שברי חוליות ושברים לא-חולייתיים בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס.

ההשפעות של טיפול ב- Strontium Ranelate על צפיפות המינראלים של העצם במחקר זה היו דומות לתוצאות שפורסמו בעבר, לפיהן חלה ירידה בסיכון לשברים בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס.

המחקר האקראי כלל 261 גברים עם אוסטיאופורוזיס ראשוני מ-54 מרכזים ב-14 מדינות. לאחר שהוצאו משתתפים עם ערכי BMD חסרים, ניתוח הנתונים כלל 243 חולים.

צפיפות המינראלים של העצם בעמוד השדרה הגבי, שהוגדרה כתוצא הסיום העיקרי של המחקר, הייתה גדולה יותר משמעותית בקבוצת המטופלים ב- Strontium Ranelate לאחר שנה אחת (עליה של 7.1%) ולאחר שנתיים (9.7%), בהשוואה לפלסבו (1.7% ו-2.0%, בהתאמה, p<0.001).

לאחר 24 חודשים, צפיפות המינראלים של העצם בעמוד השדרה הגבי, בצוואר הירך ובכלל ירך עלתה ב-7.7%, 3.1% ו-2.8% עם טיפול ב- Strontium Ranelate, בהשוואה לפלסבו (p<0.001).

הרמה הממוצעת של CTX בדם, סמן לספיגת עצם, הייתה נמוכה יותר משמעותית בקבוצת הטיפול ב- Strontium Ranelate, בהשוואה לקבוצת הפלסבו, החל משלושה חודשים והלאה.

הרמה הממוצעת של Alkaline Phosphatase של העצם, סמן ליצירת עצם, היה גבוה יותר ב-5.4 נקודות אחוז בקבוצת המטופלים ב- Strontium Ranelate, בהשוואה לקבוצת הפלסבו, אם כי ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית (p=0.10).

איכות החיים של החולים השתפרה משמעותית מתחילת המחקר ועד לאחר 24 חודשים בקבוצת המטופלים ב- Strontium Ranelate, אך לא באופן משמעותי בהשוואה לקבוצת הפלסבו.

שתי הקבוצות לא היו שונות משמעותית בשיעורי ההיארעות הכוללת של תופעות לוואי על-רקע טיפול תרופתי. לדברי החוקרים, תועד מקרה אחד של פקקת ורידים עמוקים על-רקע הטיפול בקבוצת הטיפול ב- Strontium Ranelate, ותועדו ארבעה מקרי תמותה שאינם קשורים לטיפול התרופתי (שלושה בקבוצת הטיפול ב- Strontium Ranelate ומקרה תמותה אחד בקבוצת הפלסבו).

למרות זאת, ה-EMA (European Medicines Agency) הזהיר כי אין להמליץ על טיפול ב- Strontium Ranelate לחולים עם היסטוריה של תרומבואמבוליזם ורידי או חולים שאינם ניידים, באופן קבוע או זמני. ה-EMA גם ממליץ להזהיר את המטופלים מפני תגובות עוריות אפשריות, כולל SJS (Stevens Johnson Syndrome), TEN (Toxic Epidermal Necrolysis) ופריחה עם אאוזוניפיליה ותסמינים סיסטמיים.

מומחים בתחום מדגישים כי ההחלטה שלא לפנות לקבלת אישור שיווק מטעם מנהל התרופות והמזון האמריקאי בארצות הברית היא החלטה של התאגיד ולא מדובר בהחלטה המבוססת על מאזן סיכון/תועלת של התרופה. היחס בין הסיכון והתועלת נבחן לאחרונה ע”י ה-EMA בסקירה מקיפה שסיכמה כי התוצאות חיוביות מאוד.

J Clin Endocrinol Metab 2013;98:592-601

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את אישור מתן Darzalex Faspro לטיפול במיאלומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את אישור מתן Darzalex Faspro לטיפול במיאלומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הרחבת ההתוויה למתן Darzalex Faspro (או Daratumumab ו-Hyaluronidase-fihj) בשילוב עם Bortezomib, Lenalidomide ו-Dexamethasone כטיפול אינדוקציה ומיצוק בחולים מתאימים להשתלה עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה. האישור התקבל לאחר סקירה מועדפת ומבוסס על נתוני יעילות ובטיחות ממחקר PERSEUS בתווית-פתוחה, שכלל 709 חולים מתחת לגיל 70 שנים […]

  • הנציבות האירופית אישרה את Faricimab לטיפול בחסימת וריד רשתית (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית אישרה את Faricimab לטיפול בחסימת וריד רשתית (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית (European Commission) אישרה את הטיפול ב- Faricimabבחולים עם הפרעת ראיה משנית לבצקת מקולארית עקב חסימת וריד רשתית, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם חברת התרופות רוש. מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את Faricimab לטיפול בבצקת מקולארית לאחר חסימת וריד רשתית במהלך חודש אוקטובר בשנת 2023. דובר של חברת התרופות מסר […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול אימונותרפי כנגד סרקומה סינוביאלית מתקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול אימונותרפי כנגד סרקומה סינוביאלית מתקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ ל-Afamitresgene Autoleucel לטיפול בחלק מהמבוגרים עם סרקומה סינוביאלית לא-נתיחה או גרורתית. ההתוויה החדשה נוגעת לחולים שקיבלו בעבר טיפול כימותרפי, נמצאו חיוביים ל-HLA-A*02:01P, HLA-A*02:02P, HLA-A*02:03P, או HLA-A*02:06P ובהם הגידול הדגים ביטוי אנטיגן MAGE-A4. Afamitresgene Autoleucel הינו טיפול אימונותרפי מבוסס תאי T מכוון גנטית ל-MAGE-A4 (או […]

  • האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    איזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם אינו מפחית את הסיכון לתמותה בחולים במצב קריטי, בהשוואה לאיזון קונבנציונאלי של רמות הסוכר בדם. מנגד, מהנתונים שפורסמו בכתב העת NEJM Evidence עולה כי איזון הדוק של משק הסוכר מעלה פי שלוש את הסיכון להיפוגליקמיה חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם איזון הדוק של משק הסוכר […]

  • האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    האם מגנזיום סולפט משפר הקלה בכאב משנית לאבני כליות? (Ann Emerg Med)

    הוספת מגנזיום סולפט לטיפול ב-Diclofenac מובילה להקלה גדולה יותר בכאב לעומת מתן Diclofenac לבדו בחולים בחדרי מיון עם כאב חד משנית לאבני כליה, אם כי התועלת של הוספת מגנזיום סולפט לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Annals of Emergency Medicine. המחקר הפרוספקטיבי, כפל-סמיות, באקראי, נערך בין נובמבר 2022 ועד אוגוסט […]

  • הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת Nature Mental Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים המפתחים סוכרת מסוג 1 במהלך הילדות מצויים בסיכון מוגבר למספר הפרעות פסיכיאטריות בשלב מאוחר יותר בחייהם, כולל הפרעות חרדה ושימוש בחומרים. מחקרים קודמים הדגישו את הקשר בין הפרעות פסיכיאטריות ובין סוכרת במגוון קבוצות גיל, אך אלו כללו הגדרה […]

  • היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Headache and Pain מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מטה-אנליזה חדשה, מהן עולה כי Atogepant (קיוליפטה) מהווה טיפול יעיל ונסבל היטב למניעת מיגרנה, כולל מיגרנה אפיזודית וכרונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון באופן שיטתי את היעילות והבטיחות של Atogepant, אנטגוניסט של CGRP, למניעת מיגרנה על-בסיס תוצאות מחקרים אקראיים ומבוקרים. החוקרים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה