ההתייחסות של מרדימים לפחד מפני התפרצות דלקת פטרייתית של קרום המוח (מתוך הכנס השנתי מטעם American Society of Anesthesiologists)

במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Anesthesiologists התייחסו מומחים לפחד של מרדימים רבים מההשפעה של התפרצות דלקת פטרייתית של קרום המוח על בתי המרקחת הייחודיים (Compounding Pharmacies), בהם תלויים למתן מענה על צרכיהם.

הספירה הנוכחית של מקרים הקשורים למוצרים ממרכז New England Compounding Center עומדת על 247 מקרים, עם 19 מקרי תמותה ב-15 מדינות. המטרה של הפאנל הייתה להציג את העובדות ולהבהיר את התפיסות השגויות הנוגעות להתפרצות דלקת פטרייתית של קרום המוח.

כיום ישנם כ-1.1 מיליון חולים להם ניתנת זריקה מסוג כלשהו לאזור הגב, כאשר חלק מהמטופלים הללו הם חולים, וחלק אף מתים. המומחים ביקשו להבין טוב יותר את הנושא, על-סמך העדויות העדכניות ביותר.  לדבריהם, אעפ”י שהחולים חוששים מאוד, הרופאים גם חוששים מפני גרימת נזק באופן לא-מכוון.

למרות שנראה כי ההתפרצות מוגבלת למוצרים שמקורם ממרכז New England Compounding Center, עולה הרעיון כי ייתכן וחברות תרופות אחרות נוספות.

בתי מרקחת אלו מפצים על מחסור בתרופות, מספקים פורמולות שלא ניתן להשיג בחברות תרופות (בעיקר סטרואידים ללא חומרים משמרים ושילובי תרופות מורכבים), ותרכובות אלו עשויות לצמצם את עלויות הטיפול.

המומחים מדגישים את החשיבות של בתי מרקחת אלו לצורך מתן טיפול אינטרה-תקאלי, מאחר שאין תרופות מאושרות FDA. תרופות אלו אינן מיוצרות ולכן נדרש להשיג אותן מבתי המרקחת הייחודיים.

הסיכון למחלות זיהומיות על-רקע הזריקות הוא קטן, הן עם זיהומים שטחיים והן עם זיהומים עמוקים, כולל זיהומים נוירו-אקסיאליים, דוגמת אבצס אפידוראלי ודלקת קרום המוח.

במהלך העשור האחרון, תועדו מספר מקרי תמותה אחרים עקב קונטמינציה פטרייתית של מתילפרדניזולון אפידוראלי מבתי מרקחת אלו בדרום קרולינה ועקב חשיפה לביתאמתאזון נגוע בסרטיה. בית מרקחת ממישיגן קרא להחזיר למעלה מ-900 בקבוקים של מתילפרדניזולון מזוהם.

בשנת 2011, התפרצות של Streptococcus Endophthalmitis עם זריקות לתוך הזגוגית של Bevacizumab הובילה לאובדן ראיה ב-11 מבין 12 חולים שנחשפו בדרום פלורידה. ה-FDA עקב אחר המקור ומצא כי הסיבה הייתה טכניקת עיקור ירודה, תיעוד לקוי, בדיקות או ניטור של הציוד באופן בלתי-מספק.

על החברות לעמוד בפרק 797 של הנחיות הבטיחות מטעם ה-United States Pharmacopoeia (USP) . יש להקפיד על זמינות דו”חות מטעם מחלקת הבריאות של המדינה. על החברות לערוך בדיקות סטריליות עם כל מוצר, מאחר ובדיקות תקופתיות אינן מועילות במידה וישנה בעיה עם מוצר מסוים שלא נבדק.

המשתתפים התעניינו במיוחד ביכולת לזהות את הזיהום באנשים שנחשפו שלא בידיעתם למזהמים מתכשירים שיוצרו ע”י ה-New England Compounding Center. האתגר נובע מכך שהתסמינים הם תת-אקוטיים ולא-ספציפיים, אך ישנה התייצגות אחת מעניינית ועקבית: בחילות. למרות שבדיקות סרולוגיות עשויות לסייע, ניקור מותני נדרש לאבחנה.

ה-CDC ממליץ על איסוף נפח גדול של נוזל שדרה, לשלוח 10 מ”ל ולשמור 10 מ”ל לצביעה, תרבית ותבחיני אספרגילוס. יש להשלים תרביות דם ואתרים מרוחקים, מאחר שהזיהום עשוי להתפשט.

אפשרויות הטיפול העיקריות הן Voriconazole, Amphotericin B ו-Caspofungin. משך הטיפול האופטימאלי אינו-ידוע, אך החולים נדרשים לעיתים לטיפולים במשך חודשים או שנים, ולא שבועות בלבד.

מתוך הכנס השנתי מטעם American Society of Anesthesiologists

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    בקרב אלו המתגוררים עם לפחות שני בני משפחה אחרים במהלך השנה הראשונה לחייהם ומחזיקים בכלב במהלך תקופת הילדות ייתכן סיכון מופחת להתפתחות מחלת קרוהן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גורמים סביבתיים, דוגמת עישון, משפחה גדולה, סביבה עירונית וחשיפה לחיות מחמד, נקשרו עם הסיכון […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Denileukin Diftitox (Lymphir) לטיפול במבוגרים עם לימפומה עורית של תאי T חוזרת או עמידה לטיפול לאחר לפחות קו טיפול סיסטמי אחד. התכשיר האימונותרפי הינו פורמולה חדשה של Denileukin Diftitox (או Ontak), אשר אושר לראשונה בשנת 1999 לטיפול בחולים מסוימים עם לימפומה עורית של תאי […]

  • חיסוני ילדים מנעו 1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית בשלושת העשורים האחרונים (Morb Mortal Wkly Rep)

    חיסוני ילדים מנעו 1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית בשלושת העשורים האחרונים (Morb Mortal Wkly Rep)

    מנתונים חדשים שפרסם המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (Centers for Disease Control and Prevention) עולה כי בין השנים 1994 עד 2003, תשעה חיסוני שגרה בילדות מנעו למעלה מ-1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית. החוקרים בחנו את הנתונים הארציים להערכת התועלת הבריאותית והכלכלית של תשעה חיסונים שנכללו בתכנית החיסונים לילדים של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC’s Vaccines […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה