רופאי ילדים מוותרים לעיתים קרובות על בדיקות לחץ דם (Pediatrics)

למרות המלצות למדידת לחץ הדם בילדים, רופאי ילדים מוותרים לעיתים קרובות על הבדיקה, כך לפי מחקר חדש מארצות הברית, שתוצאותיו פורסמו בכתב העת Pediatrics. מהנתונים עולה כי רופאי ילדים לא מדדו את לחץ הדם של הילדים בכשליש מהבדיקות השגרתיות שנערכו בין השנים 2000-2009.

לפי ה-American Academy of Pediatrics וה-National Heart, Lung and Blood Institute , מומלץ על בדיקת שנתיות של ילדים להערכת לחץ דם גבוה, החל מגיל שלוש שנים. לאור זאת, מפתיע לגלות כי בדיקות לחץ דם לא נערכו במקרים רבים.

לממצאים אלו חשיבות רבה לאור ההשפעה האפשרית של לחץ דם גבוה וקדם יתר לחץ דם בילדים.

החוקרים מסבירים כי 2-5% מהילדים והמתבגרים בארצות הברית סובלים מלחץ דם גבוה, כאשר לחץ דם גבוה בילדים עשוי לנבוע ממחלות רקע מסוימות, אותן ניתן לזהות באמצעות בדיקות סקר. הם מצאו כי הסבירות למדידת לחץ דם במהלך בדיקות שגרתיות הייתה גבוהה יותר במקרים בהם הילדים סבלו מעודף-משקל או  השמנת-יתר. במהלך ביקורים אלו, לחץ הדם נמדד ב-84% מהמקרים.

כמו כן, זוהה שיפור במגמה זו עם השנים, כאשר בשנת 2001, לחץ הדם נמדד במהלך 51% מכלל הביקורים השגרתיים ואילו בשנת 2009, שיעור זה עלה ל-71%.  ייתכן כי במהלך תקופת הזמן הזו הרופאים הפכו מודעים יותר להמלצות של ארגונים מקצועיים שונים.

למרות האמור, לא כל האיגודים תומכים בבדיקות לחץ דם שגרתיות בילדים, דוגמת ה-USPSTF (U.S Preventive Services Task Force) שכיום אינו ממליץ בעד או נגד גישה זו. עם זאת, לאור עדויות חדשות שפורסמו בשנים האחרונות, פאנל המומחים מעדכן את המלצותיו.

כאשר החוקרים בחנו את כל הביקורים של ילדים, שכללו ביקורים בשל מחלה או פציעה, הרופאים בדקו את לחץ דם של הילדים רק בשליש מהמקרים. במידה וילד סובל ממחלה, כאבים או שהילדים בוכים, הרופא עשוי לוותר על מדידת לחץ דם, מחשש ללחץ דם מוגבר באופן שגוי. הם מציינים כי יתרה מזאת, יש למדוד את הגובה והמשקל של ילדים, שכן הרופאים נדרשים למידע זה במטרה לקבוע אם לחץ הדם תקין.

Pediatrics 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • קרם Roflumilast אושר לטיפול באקזמה בחולים מגיל שש שנים ומעלה (מתוך הודעת ה-FDA)

    קרם Roflumilast אושר לטיפול באקזמה בחולים מגיל שש שנים ומעלה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישרו התוויה חדשה לטיפול בקרם Roflumilast בריכוז 0.15% כנגד אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית במבוגרים וילדים מגיל שש שנים ומעלה. המומחים מסבירים כי קרם Roflumilast, אשר פותח ע”י חברת Arcutis Biotherapeutics, הינו מעכב PDE-4 מקומי ללא-סטרואידים, אשר אושר בעבר בריכוזים גבוהים לטיפול בסבוריאה ופסוריאזיס רובדי. האישור הנוכחי מבוסס […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • מגמות עולמיות של משקל עודף והשמנת יתר בילדים ומתבגרים: סקירה סיסטמית ומטה אנליזה (JAMA Pediatrics)

    מגמות עולמיות של משקל עודף והשמנת יתר בילדים ומתבגרים: סקירה סיסטמית ומטה אנליזה (JAMA Pediatrics)

    סקירה סיסטמית ומטה אנליזה שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIACRICS עסקה בשכיחות משקל עודף והשמנת יתר בילדים ומתבגרים, גורמי הסיכון והתחלואה הנלווית. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את הסקירה ומוסיף מהערותיו.

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    בילדים עם אבחנה של דלקת ענביה (Uveitis) סיכון מוגבר משמעותית להתפתחות קטרקט, בהשוואה לאלו ללא התהליך הדלקתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. הסיכון המוגבר נותר על כנו לאורך תקופות מעקב שונות ובקבוצות שונות לפי גיל, מין ומוצא אתני. מחקר העוקבה התבסס על נתונים ממאגר TriNetX וכלל ילדים עם וללא […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה