טיפול ב-Fingolimod (גילניה) מדגים יעילות ובטיחות לטווח ארוך ע”פ מחקר ה-TRANSFORMS (הודעת נוברטיס)

חברת נוברטיס מדווחת היום על מימצאי מחקר ה-TRANSFORMS . להלן הודעת החברה, כלשונה:


  • נתוני המחקר מציגים ירידה ממושכת בהתבטאויות חוזרות של טרשת נפוצה  ובשיעור אובדן נפח המוח בקרב חולים המטופלים באופן רציף עם גילניה במשך תקופה של עד 4.5 שנים


  • הירידה בהתבטאויות חוזרות של טרשת נפוצה ובמדדי ה-MRI נצפו בקרב חולים שעברו מאבונקס (אינטרפרון בטא a1) לגילניה בשלב מחקר


  • תוצאות המחקר מדגימות שנטילת גילניה באופן אוראלי פעם אחת ביום הינה נסבלת ובעלת פרופיל בטיחות עקבי אשר תאם את המחקרים מרכזיים

נתונים חדשים של מחקר ארוך- טיפול בגילניה (פינגולימוד), התרופה האוראלית היחידה שאושרה לטיפול באנשים עם התבטאויות חוזרות של טרשת נפוצה, חשפו יעילות ממושכת ופרופיל בטיחות עקבי עד ל-4.5 שנים של טיפול מתמשך. תוצאות אלה, אשר נחשפו בכנס השנתי של האיגוד הנירולוגי האירופאי (ENS ),שנערך בפראג שבצ’כיה ביוני השנה, מקורם בהרחבת הפאזה השלישית של המחקר TRANSFORMS , שהראה שיפור ביעילות בקרב חולים שעברו ל’גילניה’ מהטיפול ב’אבונקס’ (אינטרפרון בטא a 1), הטיפול המקובל עבור טרשת נפוצה.

“נתונים אלה מחזקים אף יותר את האמונה שלנו ביעילות לטווח ארוך ובפרופיל הבטיחות של גילניה. המחקר מראה כי חולי טרשת נפוצה המטופלים באופן ממושך בגילניה במשך עד ארבע וחצי שנים הפגינו באופן ממושך רמות נמוכות של פעילות קלינית ופעילות שמתבטאת בMRI ,” אמר טים רייט, מנהל פיתוח גלובלי בנוברטיס פרמה. “יתר על כן, חולים שעברו לגילניה מאינטרפרון בטא 1a הדגימו ירידה במקרים חוזרים של המחלה ושיפור במדדי ה-MRI במחקר ההרחבה בהשוואה למחקר הליבה המקורי.”

במחקר הליבה, גילניה הפגינה יעילות גבוהה יותר מאינטרפרון בטא 1a , והפחיתה את שיעור ההתקפים השנתי (ARR ) ב-52% בשנה אחת (גילניה 0.5 מ”ג, ARR = 0.16; אינטרפרון בטא 1a , ARR = 0.33; p<0.001 )[2]. מחקר ההרחבה הראה כי שיעור התבטאויות חוזרות נמוך זה נשמר בקרב חולים שקיבלו טיפול מתמשך בגילניה (n=356 ) במשך עד 4.5 שנים (גילניה 0.5 מ”ג, ARR במחקר הליבה = 0.16; ARR במחקר ההרחבה = 0.16). כמו כן, הנתונים של מחקר ההרחבה הראו כי חולים שטופלו עם גילניה באופן מתמשך שמרו על שיעור ניוון מוח נמוך במשך כל תקופת המחקר, שנמדד על ידי הערכת אובדן נפח מוח, מה שנחשב לסימן מנבא של נכות ארוכת טווח.

עבור חולים שעברו לגילניה במחקר ההרחבה הפתוח (n=167 ), ה-ARR (שיעור ההתקפים השנתי)היה 0.33 במחקר הליבה כאשר טופלו באינטרפרון בטא 1a ו-0.2 בשלב ההרחבה כאשר טופלו בגילניה (n.s. ). כמו כן, חולים בקבוצה הפגינו האטה בניוון המוח בעקבות המעבר לגילניה.

נתוני ההרחבה מעד 4.5 שנים גם הדגימו כי טיפול ארוך-טווח בגילניה הינו נסבל ובעל פרופיל בטיחות עקבי אשר תאם את המחקרים מרכזיים. בהתאם למחקרים קודמים, כולל מחקר הליבה, תופעות הלוואי הנפוצות ביותר היו הצטננות, כאבי ראש, וזיהומים בדרכי הנשימה. החלפת הטיפול מאינטרפרון בטא 1a לגילניה לא חשפה כל חששות בטיחות בלתי צפויות או חדשות. בתחילת הטיפול, שכיחות נמוכה של ברדיקרדיה חולפת ללא תסמינים נצפתה בקרב חולים שעברו מאינטרפרון לגילניה (IFN 0.5 מ”ג [ 0.6% ]), ונפתרה ללא טיפול. סך אירועי הלב היה דומה בכל קבוצות המטופלים.

כמו כן, כל החולים שטופלו עם גילניה בשלב ההרחבה, ללא התייחסות לטיפול המקורי במחקר הליבה, הפגינו אחוז דומה של חולים ללא פעילות של המחלה על פי נתוני  MRI עד סוף המחקר. (ללא נגעי T1 עם רמת Gd מוגבר: 77.4% בקבוצת ההחלפה מול 74.7% גילניה 0.5 מ”ג; ללא נגעי T2 חדשיםמוגדלים: 45.0% בקבוצת ההחלפה מול 42.0% גילניה 0.5 מ”ג.) לא היו הבדלים משמעותיים בין הקבוצה הרציפה וקבוצת ההחלפה ביחס להתקדמות הנכות בסוף המחקר.

“נתוני מחקר ההרחבה מספקים תובנה עמוקה יותר אל תוך פרופיל היעילות והבטיחות של פינגולימוד,” אמר ד”ר אקסבייר מונטבלן, מנהל מרכז הטרשת הנפוצה של קטלוניה ביחידה הנוירואימונולוגיה הקלינית, בית החולים האוניברסיטאי ואל ד’הברון בברצלונה, ספרד. “התוצאות, התואמות את מחקרי שלב 3 המרכזיים, מאשרות שפינגולימוד הינה אפקטיבית במיוחד לטיפול בהופעות חוזרות של טרשת נפוצה, ובתור הטיפול האוראלי הזמין הראשון עבור טרשת נפוצה, ממשיכה להיות אפשרות טיפולית רבת ערך עבור חולים מתאימים.”

TRANSFORMS היה ניסוי שלב 3 כפול-סמיות גדול, בו השתתפו 1,292 חולים עם טרשת נפוצה חוזרת-תוקפת שהתבצע במשך שנה אחת, והשווה את היעילות והבטיחות של גילניה לאלו של אינטרפרון. בסוף מחקר הליבה שארך 12 חודשים, חולים מתאימים יכלו להירשם למחקר ההרחבה, שנמשך עוד 3.5 שנים. חולים שקיבלו טיפול גילניה אוראלי יומי המשיכו עם התרופה ואלו שטופלו באינטרפרון עברו לגילניה במשך תקופת מחקר ההרחבה.

נכון לפברואר 2012, קרוב ל-36,000 חולים טופלו עם פינגולימוד, חלקם במשך תקופה של עד שבע שנים, וכיום יש קרוב ל-34,000 שנות חשיפה של חולים.

אודות גילניה

גילניה, תרופה מורשה של נוברטיס פארמה, היא סוג חדש של תרכובות הנקראות  sphingosine 1-phosphate receptor (S1PR ). התרופה הפגינה יעילות גבוהה מזו של אבונקס, הטיפול הנרשם ביותר כיום, ומציגה הפחתה יחסית של 52% בשיעור ההתקפים השנתי (המטרה העיקרית) והפחתה יחסית של 40% בשיעור ניוון המוח (מטרה משנית) בשנה אחת בניסוי הראש-בראש המרכזי בקרב חולים עם טרשת נפוצה חוזרת-תוקפת. בתת-ניתוח שהתבצע לאחרונה, גילניה הפגינה הפחתה יחסית של 61% בשיעור ההתקפים השנתי בהשוואה לזה של אינטרפרון בשנה אחת בתת-קבוצות של חולים עם טרשת נפוצה פעילה מאוד שלא מגיבה לטיפול באינטרפרון.

גילניה הינה טיפול אוראלי יומי עם יעילות גבוהה במיוחד. בניסויים קליניים הטיפול התקבל בסובלנות יתרה עם פרופיל בטיחות שניתן להתמודד איתו.יש ניסיון גובר עם פרופיל היעילות והבטיחות לטווח ארוך של גילניה, עם קרוב ל-36,000 חולים שטופלו בתרופה. בניסויים קליניים, רוב תופעות הלוואי היו כאבי ראש, עלייה באנזימי כבד, שפעת, שלשולים, כאבי גב, ושיעול. תופעות לוואי אחרות הקשורות לגילניה כוללות ירידה חולפת ולרוב ללא תסמינים בקצב הלב וחסימה אטריוונטריקולרית בתחילת הטיפול, עלייה מתונה בלחץ הדם, בצקת מקולרית, וחסימה ברונכואלוואולרית.

סך שיעור הזיהומים, לרבות זיהומים חמורים, היו דומים בקרב קבוצות הטיפול, אולם הייתה עלייה קלה בזיהומים בדרכי הנשימה (בעיקר ברונכיטיס) בקרב חולים שטופלו עם גילניה. מספר הגידולים הממאירים שדווחו במהלך תוכנית הניסוי הקליני היה קטן, עם שיעורים דומים בקרב החולים שטופלו עם גילניה וקבוצת הבקרה.

מקור ההודעה: חברת נוברטיס

מקורות ספציפים לגוף ההודעה:

  • Khatri B. et al. Long-term efficacy data from the extension of the phase III TRANSFORMS study of fingolimod versus interferon beta-1a in relapsing-remitting multiple sclerosis: 4.5 year follow-up. Abstract Presented at ENS, Prague, June 2012.

  • Cohen J. et al. Oral Fingolimod vs. Intramuscular Interferon in Relapsing Multiple Sclerosis. N Eng J Med. Vol.362 No.5, Feb 4, 2010;362:402-415.

  • Hartung HP. et al. Long-term safety data from the extension of the phase III TRANSFORMS study of fingolimod versus interferon beta-1a in relapsing-remitting multiple sclerosis: Abstract Presented at ENS, Prague, June 2012.

  • Havrdová E. et al. Clinical outcomes in subgroups of patients with highly action relapsing-remitting multiple sclerosis treated with Fingolimod (FTY720): Results from the FREEDOMS and TRANSFORMS phase III studies. Poster presented at ECTRIMS, Amsterdam, October 2011.

  • Data on file.

  • Kappos L, et al. Placebo-Controlled Study of Oral Fingolimod in Relapsing Multiple Sclerosis. N Eng J Med. Vol.362 No.5, Feb 4, 2010; 362:387-401.
  • 0 תגובות

    השאירו תגובה

    רוצה להצטרף לדיון?
    תרגישו חופשי לתרום!

    כתיבת תגובה

    מידע נוסף לעיונך

    כתבות בנושאים דומים

    • נציבות התרופות האירופית מזהירה מפני סיכון לתגובה אנפילקטית לטיפול ב-Glatiramer Acetate (מתוך הודעת ה-EMA)

      נציבות התרופות האירופית מזהירה מפני סיכון לתגובה אנפילקטית לטיפול ב-Glatiramer Acetate (מתוך הודעת ה-EMA)

      אנשי צוות רפואי באיחוד האירופי קיבלו הודעה המזהירה מפני סיכון לתגובות אנפילקטיות בחולים עם טרשת נפוצה המטופלים ב- Glatiramer Acetate(קופקסון), כאשר תגובות אלו עלולות להופיע גם שני לאחר התחלת הטיפול התרופתי. המומחים מסבירים כי Glatiramer Acetate הינו טיפול תרופתי לטרשת נפוצה התקפית, הניתן בצורת זריקה. התרופה משמשת לטיפול בטרשת נפוצה מזה למעלה משני עשורים עם […]

    • הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

      הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

      הפסקת טיפולים בעלי יעילות גבוהה המשפיעים על תנועת תאי מערכת החיסון, דוגמת Natalizumab (טייסברי) או Fingolimod (גילניה), מלווה בעליה משמעותית בסיכון להתלקחות בקשישים עם טרשת נפוצה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology. עם זאת, הפסקת טיפולים המפחיתים ספירת תאי B, דוגמת טיפול כנגד CD20, אינו מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות המחלה. מחקר העוקבה התצפיתי […]

    • ההשפעה של פעילות טרשת נפוצה אצל האם על התוצאות ביילודים (Mult Scler Relat Disord)

      ההשפעה של פעילות טרשת נפוצה אצל האם על התוצאות ביילודים (Mult Scler Relat Disord)

      במאמר שפורסם בכתב העת Multiple Sclerosis and Related Disorders מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בנשים עם טרשת נפוצה עם פעילות מחלה במהלך ההיריון לא תועד סיכון מוגבר משמעותית לסיבוכים ביילוד, בהשוואה לנשים עם טרשת נפוצה ללא מחלה פעילה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טרשת נפוצה אצל האם נקשרה עם סיכון מוגבר […]

    • טיפול ב-Clemastine Fumarate מלווה בהתקדמות מוגבלות מואצת בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ACTRIMS)

      טיפול ב-Clemastine Fumarate מלווה בהתקדמות מוגבלות מואצת בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ACTRIMS)

      טיפול ב- Clemastine Fumarate לווה בהאצת מחלה והתקדמות מוגבלות עקב פירופטוזיס בקבוצה קטנה של חולים עם טרשת נפוצה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ACTRIMS. טיפול בתרופות המשפיעות על מהלך המחלה מעכב פעילות נגעי טרשת נפוצה; עם זאת, תתכן התקדמות פעילות מחוץ לנגעים, כולל דה-מיילינציה. מאחר ועדויות קודמות הציעו כי Clemastine Fumarate, אנטי-היסטמין הנמכר ללא […]

    • שינה טובה מלווה בשיפור זיכרון מילולי בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ACTRIMS)

      שינה טובה מלווה בשיפור זיכרון מילולי בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ACTRIMS)

      מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ACTRIMS עולה כי בחולים עם טרשת נפוצה והפרעות זיכרון, שיפור איכות השינה מלווה בשיפור זיכרון מילולי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חלק גדול מהחולים עם טרשת נפוצה סובלים מבעיות זיכרון, אם כי אין מחקרים להערכת אמצעים לשיפור הזיכרון, דוגמת שיקום קוגניטיבי וטיפול תרופתי. מטרתם במחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר […]

    • סיכון גבוה כפליים לפרכוסים בחולים עם טרשת נפוצה  (J Neurol Neurosurg Psychiatry)

      סיכון גבוה כפליים לפרכוסים בחולים עם טרשת נפוצה  (J Neurol Neurosurg Psychiatry)

      בחולים עם טרשת נפוצה סיכון גבוה כמעט כפליים לפרכוסים, כאשר הסיכון גבוה עוד יותר בחולים תחת טיפול אימונומודולטורי לוויסות קולטן ספינגוזין-1-פוספט, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה של מחקרים אקראיים ומבוקרים, שפורסמה בכתב העת Journal of Neurology, Neurosurgery, and Psychiatry. מטה האנליזה כללה 63 מחקרים אקראיים ומבוקרים בשלב 3 עם 53,535 חולים. מרבית המחקרים שנכללו בסקירה […]

    • טיפול ב- Vidofludimus עשוי להקל על עייפות בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

      טיפול ב- Vidofludimus עשוי להקל על עייפות בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

      מתן טיפול פומי ב- Vidofludimusלחולים עם טרשת נפוצה הביא להקלה בתחושת עייפות לאורך 14 ימים לעומת פלסבו, כאשר הממצאים מעידים עם השפעה חיובית ארוכת-טווח של הטיפול התרופתי באוכלוסיית חולים זו, כך מדווחים חוקרים במהלך כנס ה-ACTRIMS. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לזהות יעדים אפשריים לעייפות בחולים עם טרשת נפוצה, מאחר והפתוגנזה של תסמין זה עדיין אינה […]

    • טיפול ב-Ozanimod מפחית משמעותית שיעורי התלקחות טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

      טיפול ב-Ozanimod מפחית משמעותית שיעורי התלקחות טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

      ממחקר הארכה בתווית-פתוחה, שתוצאותיו פורסמו במהלך כנס ACTRIMS, עולה כי טיפול ב- Ozanimod (זפוסיה) מהווה טיפול יעיל למניעת התקדמות מחלה בחולים עם טרשת נפוצה התקפית עם שיעורי התקדמות מוגבלות נמוכים לאחר חמש שנות טיפול. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאר וטרשת נפוצה הינה מחלה מתקדמת ובלתי-הפיכה, ללא אפשרות ריפוי, חשוב להבין את התגובה ארוכת הטווח […]

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה