משרד הבריאות החליט לקדם סימון תווי בריאות למוצרי מזון (הארץ)

ע”פ פירסום ב”הארץ” משרד הבריאות החליט על סימון מוצרי מזון שיעמדו בקריטריונים שמגדיר המשרד כ”בריאים”. סוגי המזון הראשונים שיקבלו את הסימון הם לחמים שעשויים מ-100% קמח מלא, ריכוז נתרן של עד 400 מ”ג ל-100 גר’ לחם וערך קלורי נמוך מ-250 קלוריות ל-100 גרם. 

מוצרים שיעמדו בתקנים שיגדיר המשרד יקבלו אישור להצגת תווית כמוצרים שעומדים “בהמלצות משרד הבריאות לתזונה נבונה באישור משרד הבריאות”.

במשרד הבריאות מציינים שהמהלך אינו נטול קשיים ובעיות בעיקר בהתייחסות לירקות ופירות (שודאי מומלצים) או משקאות דיאטתיים (המשרד מעדיף שתיית מיים).

בנוסף, עומד משרד הבריאות לדרוש ממסעדות להוסיף ערך קלורי לתפריט.

לכתבה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה