שיעורי תמותה נמוכים יותר על אף עליה בסיכון לדימומים במטופלי prasugrel (אפיאנט) שהופנו לניתוח מעקפים בהשוואה לקלופידוגרל (J Am Coll Cardiol )

במחקר חדש המתפרסם לאחרונה ב-J Am Coll Cardiol שבו נבחנו נתוני דימום ותמותה תחת טיפול ב-prasugrel (אפיאנט) או clopidogrel (פלויקס) בקרב המטופלים שהופנו לניתוח מעקפים (CABG) במהלך מחקר ה-TRITON-TIMI 38 , נמצא כי שיעורי התמותה הכוללים היו נמוכים יותר בקרב המטופלים שקיבלו פרסוגרל, למרות שיעור דימומים גבוה יותר.

מטרת החוקרים הייתה לאפיין את הדימומים, עירויים ותוצאות אחרות של מטופלים הקשורות לטיפול בפרסוגרל או קלופידוגרל שהופסק לפני ביצוע ה-CABG .

החוקרים מסבירים ברקע למאמר כי יש מעט עדויות בכדי שניתן יהיה להמליץ על אופן קבלת ההחלטה באשר לשימוש בפרסוגרל במטופלים אשר עשויים להידרש לעבור באופן דחוף או בהול CABG .

הנסיון עם ביצוע CABG תחת נוכחות של קלופידוגרל העלתה דאגה באשר לדימום הקשור לניתוח ולסיבוכים האפשריים כתוצאה מכך.

החוקרים ביצעו תת אנליזה של מחקר ה-TRITON-TIMI 38 (שכזכור בחן את היעילות והבטיחות של פרסוגרל בהשוואה לקלופידוגרל כטיפול ראשוני ונמשך בחולים שעברו אוטם שריר הלב), שכללה 346 מטופלים עם אירוע קורונרי חד (ACS) אשר טופלו בקלופידוגרל או פרסוגרל (בנוסף לאספירין) אשר הופנו ל-CABG .

נאסף מידע ספציפי אודות מהלך הטיפול בחולים אלה אשר שולב עם המידע הקיים הכולל של ה-TRITON-TIMI 38 . הערכת סיכון בזמן הכניסה למחקר עברה תיקנון תוך שימוש באלגוריתם של החברה האירופאית לניתוחי לב וקביעת דרגת הסיכון לניתוח .

נמצא כי היה אובדן דם גדול יותר תחת פרסוגרל (655 מ”ל לעומת 503 מ”ל, p=0.05 ) , אך ללא הבדל מובהק (P=0.442) בעירוי כדוריות דם אדומות (2.1 יח’ לעומת 1.7), או בסה”כ מנות דם (4.4 יח’ לעומת 3.0 , p=0.463).

הנתון המעניין ביותר היה מוות מכל סיבה שבו נמצא כי במטופלי פרסוגרל הוא היה נמוך יותר באופן מובהק סטטיסי ומשמעותי קלינית : 2.31% לעומת 8.67% עם קלופידוגרל , יחס סיכון של 0.26 עם p=0.025 .

החוקרים מסכמים כי למרות העלייה בדימום שנצפה במטופלי הפרסוגרל, הטיפול בפרסוגרל היה קשור לסיכון נמוך יותר לתמותה לאחר CABG בהשוואה לקלופידוגרל.

J Am Coll Cardiol. 2012 May 12

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הטיפול בחולים עם מחלת כלי דם כרונית (JAMA)

    הטיפול בחולים עם מחלת כלי דם כרונית (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 4:  מאמר שפורסם ב-JAMA מעדכן באשר להנחיות שפורסמו בכתב העת של ה-American Heart Association הכוללות מגוון היבטים בטיפול, כולל אבחון, החלטות לגבי ביצוע התערבות פולשנית לרה-וסקולריזציה, ייעוץ לשינוי אורח חיים, וטיפול תרופתי אופטימלי.

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: שימור הכליה בניתוחי לב: תפקידן של חומצות אמינו במניעת אי ספיקת כליות

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: שימור הכליה בניתוחי לב: תפקידן של חומצות אמינו במניעת אי ספיקת כליות

    שלום וברוכים הבאים לפרק של “טיפ מחדר הרופא”.  היום נדון בנושא חשוב ביותר – כיצד ניתן לשמור על תפקוד הכליה ולהימנע מאי ספיקת כליות אקוטית לאחר ניתוחי לב. מחקרים חדשים מצביעים על כך שחומצות אמינו עשויות לשחק תפקיד חשוב במניעת אי ספיקת כליות כתוצאה מניתוחי לב. בפרק הזה נבחן את המנגנונים הפועלים, נדון בתוצאות המחקרים, […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי סוכרת שאינה מאוזנת היטב, נגע ארוך יותר ויחס iFR (או instantaneous wave-free ratio) נמוך יותר מלווים בסיכון מוגבר להפרעה בשמורת זרם כלילי (Coronary Flow Reserve) לאחר ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שמורת זרם כלילי הינו גורם מנבא משמעותי […]

  • האם הסיכון לתמותה בחולים למעלה מעשר שנים לאחר התקף לב גבוה יותר בהשוואה לאוכלוסייה הכללית? (J Am Coll Cardiol)

    האם הסיכון לתמותה בחולים למעלה מעשר שנים לאחר התקף לב גבוה יותר בהשוואה לאוכלוסייה הכללית? (J Am Coll Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology עולה כי בחולים עם אבחנה של אוטם לבבי עם עליות מקטע ST שעברו התערבות כלילית מילעורית ראשונית עם טיפול בהתאם להנחיות, שיעורי התמותה לאחר עשר שנים בקרב אלו ששרדו לאחר 90 ימים היו גבוהים ב-2% בלבד בהשוואה לשיעורי התמותה באוכלוסייה הכללית. ברקע […]

  • הערכת היארעות כשלון ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים בנשים (J Am Coll Cardiol)

    הערכת היארעות כשלון ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים בנשים (J Am Coll Cardiol)

    שיעורי כישלון שתל לאחר ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים גבוהים יותר בנשים ומלווים בסיכון מוגבר לסיבוכים לבביים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים תוצאות גרועות יותר לאחר ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים, בהשוואה לגברים. מטרתם כעת הייתה לקבוע את שיעורי […]

  • טיפול בסטטינים במינון גבוה לאחר אירוע מוחי קל מלווה בסיכון מוגבר לדימומים (J Am Heart Assoc)

    טיפול בסטטינים במינון גבוה לאחר אירוע מוחי קל מלווה בסיכון מוגבר לדימומים (J Am Heart Assoc)

    התחלת טיפול בסטטין בעצימות גבוהה במהלך השלב האקוטי של אירוע מוחי מינורי, שאינו ממקור לבבי, עשויה להביא לעליה בסיכון לדימום, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מסין שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. הנחיות ה-AHA/ASA משנת 2021 המליצו על טיפול בסטטין בעצימות-גבוהה בחולים בסיכון גבוה למחלה קרדיווסקולארית טרשתית. עם זאת, מספר מחקרים אקראיים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה