התועלת של טיפול ב-Methotrexate בילדים עם JIA (מתוך Arthritis Care Res)

מנתוני מאגר German Methotrexate Registry עולה כי אין יתרון לזריקות תת-עוריות של Methotrexate בהשוואה לטיפול פומי ב- Methotrexate בילדים עם JIA (Juvenile Idiopathic Arthritis). לאור הממצאים, החוקרים ממליצים במאמרם שפורסם בכתב העת Arthritis Care and Research על טיפול פומי ב- Methotrexate במקום טיפול בזריקות תת-עוריות, בחולים עם JIA. עם זאת, מומחים בתחום שלא לקחו חלק במחקר העלו שאלות מתודולוגיות באשר לטיב העבודה.

החוקרים מודים כי ממצאי המחקר הפתיעו אותם, הם ציפו להדגים עדיפות לטיפול פראנטרלי ב- Methotrexate על-פני טיפול פומי ב- Methotrexate, כפי שהוכח במבוגרים. עם זאת, במחקר הנוכחי בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית, מספר החולים שנדרש לטיפול לתוצאה עדיפה נע סביב 12 חולים ((American College of Rheumatology 20 Criteria) של 78% לעומת 70%). כבר מספרים אלו יוצאים כנגד מתן זריקות לילדים מאחר שיש להזריק ל-12 ילדים בכדי שאחד מהם ייהנה מעדיפות גישת טיפול זו.

החוקרים התבססו על נתונים שנאספו ממאגר German Methotrexate Registry משנת 2005 לזיהוי חולים עם JIA שטופלו ב- Methotrexate במשך לפחות שישה חודשים, ולא קיבלו טיפולים ביולוגיים נוספים. החוקרים לא כללו חולים שהחליפו את גישת הטיפול ב- Methotrexate במהלך תקופת המעקב. קבוצות המחקר כללו 259 חולים (63%) שקיבלו טיפול פומי ב- Methotrexate ו-152 חולים (32%) שקיבלו טיפול ב- Methotrexate בצורת זריקות תת-עוריות. בשתי הקבוצות, חציון גיל החולים עמד על 10 שנים, שני שליש היו בנות, וכולם קיבלו מינון שבועי דומה של Methotrexate.

היעד העיקרי היה יעילות הטיפול, שהוגדרה לפי מספר החולים שענו על קריטריוני PedACR 30 (American College of Rheumatology Pediatric Score 30) לאחר שישה חודשי טיפול. החוקרים מדווחים כי 72% מהחולים שקיבלו טיפול פומי ו-73% מאלו שקיבלו טיפול תת-עורי ענו על קריטריונים אלו.

לפחות תופעת לוואי אחת תועדה ב-22% מהחולים שקיבלו טיפול פומי ב- Methotrexate וב-27% מאלו שקיבלו טיפול תת-עורי. שיעור גבוה יותר משמעותית של חולים שטופלו בזריקות תת-עוריות הפסיקו את הטיפול בשל תופעות לוואי, בהשוואה לאלו שקיבלו טיפול פומי (11% לעומת 5%, p=0.02).

החוקרים הסבירו כי הסקירה הדגימה את היעילות והסבילות של טיפול ב- Methotrexate בשתי צורות הטיפול. לא הודגמה עדיפות למתן Methotrexate בזריקות תת-עוריות, בהשוואה לטיפול פומי, וככל הנראה ניתן לוותר על הזריקות התת-עוריות, ללא השלכות קליניות.

עם זאת, שני מומחים למחלות ריאומטיות בילדים היו פחות משוכנעים בממצאי המחקר ולא תמכו במסקנות החוקרים. בהתייחסותם הם ציינו מספר מגבלות של המחקר ובשורה התחתונה קבעו כי המחקר לא יביא לשינוי בהרגלי הטיפול שלהם, הכוללים מתן טיפול פומי ב- Methotrexate תחילה בילדים עם מחלה קלה וטיפול בזריקות תת-עוריות באלו עם מחלה חמורה יותר. למרות שהם מאמינים כי מחקרים אקראיים בנושא עשויים לסייע, הם אינם מאמינים כי מחקר מסוג זה יזכה למימון.

Arthritis Care Res. Published online May 30, 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • טיפול ב-Adalimumab טוב יותר מ-Cyclosporine במניעת הישנות דלקת ענביה (The Lancet Rheumatol)

    טיפול ב-Adalimumab טוב יותר מ-Cyclosporine במניעת הישנות דלקת ענביה (The Lancet Rheumatol)

    טיפול ב- Adalimumab בשילוב עם קורטיקוסטרואידים נמצא עדיף על Cyclosporine בשילוב עם קורטיקוסטרואידים במניעת התלקחות דלקת ענביה לצד פרופיל בטיחות חיובי בחולים עם מחלת בכצ’ט חמורה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The Lancet Rheumatology. מנגד, טיפול ב-Interferon Alfa-2a אינו יעיל יותר מ-Cyclosporine. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את היעילות והבטיחות של שלושה תכשירים אימונו-מודולטוריים: […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות לופוס בנשים (Arthritis Care Res)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות לופוס בנשים (Arthritis Care Res)

    בנשים עם צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד נרשמה עליה של 56% בסיכון לאבחנה של לופוס, בהשוואה לנשים עם הצריכה הנמוכה ביותר של מוצרי מזון אלו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research. מבין כלל מוצרי המזון, משקאות ממותקי סוכר או עם ממתיקים מלאכותיים נקשרו בקשר הבולט ביותר עם לופוס. להערכת הקשר […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה