השפעה ניכרת של טיפול ב-Liraglutide על משקל הגוף (מתוך כנס European Congress on Obesity)

במהלך הכנס ה-19 מטעם ה-European Congress on Obesity דיווחו חוקרים כי במטופלים שמנים שנטלו טיפול ב- Liraglutide (ויקטוזה) במינון 3 מ”ג נרשמה ירידה ממוצעת של 35.6% במשקל הגוף העודף לאחר שנה אחת.

החוקרים דיווחו על תוצאות מחקר הארכה במהלכו משתתפים עם ערכי BMI של 30-40 ק”ג למטר בריבוע, בגילאי 18-65 שנים ורמות סוכר בצום של מתחת ל-126 מ”ג לד”ל, נטלו טיפול פלסבו במשך שבועיים ולאחר מכן חולקו באקראי לאחת משש קבוצות טיפול: זריקות תת-עוריות של Liraglutide במינון 1.2 מ”ג ליום, 1.8 מ”ג ליום, 2.4 מ”ג ליום, או 3.0 מ”ג ליום; זריקות תת-עוריות של פלסבו; או טיפול פומי ב-Orlistat במינון של 120 מ”ג, שלוש פעמים ביום.

משבוע 20 עד שבוע 52 (תקופת ההארכה של המחקר המקורי), החוקרים והמשתתפים היו סמויים לטיפול ב- Liraglutide או פלסבו. לאורך המחקר, המשתתפים הקפידו על דיאטה עם חסר של 500 קילו-קלוריות ביום והגבירו את הפעילות הגופנית שלהם.

בניתוח פוסט-הוק של הנתונים בחנו החוקרים את שיעור הירידה במשקל לאחר 52 שבועות במטופלים בהם נרשמה ירידה של 5% ומעלה במשקל הגוף לאחר 12 שבועות, כמו גם את אחוז משקל הגוף העודף לאחר 52 שבועות עם טיפול ב- Liraglutide.

בתחילת המחקר, כל הקבוצות (90-98 חולים בקבוצה) היו תואמות במאפיינים הבסיסיים וההבדלים היו קטנים בחולים שהשלימו 52 שבועות מחקר. משקל גוף עודף הינו כמות המשקל העודף מעבר לחישוב BMI של 25 ק”ג למטר בריבוע. סך הכל, 356 משתתפים השלימו את 52 שבועות המחקר.

עם Liraglutide , הירידה במשקל לאחר 20 שבועות נמשכה עד ל-52 שבועות באופן תלוי-מינון. החוקרים מדווחים כי ניתן לראות כי משתתפים שטופלו ב- Liraglutide אמנם איבדו ממשקל גופם, אך עם תוצאות דומות פחות או יותר לאלו שתועדו במטופלים ב- Liraglutide במינון 1.2 מ”ג, וכמחצית מהמשקל שאיבדו אלו שטופלו ב- Liraglutide במינונים גבוהים יותר.

משתתפים בהם חלה ירידה של לפחות 5% במשקל הגוף לאחר 12 שבועות הוגדרו כמגיבים לטיפול, כולל 75% מהמטופלים ב- Liraglutide במינון 3 מ”ג ביום ו-32% מהמטופלים בפלסבו. מטופלים בקבוצת הפלסבו שהגיבו לטיפול ירדו 7.1 ק”ג לאחר 52 שבועות.

מטופלים שלא הגיבו למינון הגבוה ביותר של Liraglutide ירדו רק 3.4 ק”ג לאחר 12 שבועות, אך בפועל המשיכו לרדת במשקל עד תום השנה הראשונה, עם ירידה כוללת של 6 קילוגרמים, לכן ניתן לטעון כי לא באמת מדובר במטופלים שלא הגיבו לטיפול.

מטופלים שהגיבו לטיפול ב- Liraglutide איבדו 7.9 קילוגרמים במהלך 12 שבועות ולאחר שנה אחת ירדו 11.1 קילוגרמים (ירידה של קרוב ל-12% במשקל הגוף הכולל).

רק 38% מהמטופלים ב-Orlistat הגיבו לטיפול. במונחים של ירידה סופית במשקל בקבוצת המגיבים לטיפול, לא תואר הבדל גדול בין Orlistat ו- Liraglutide.

העלאת מינון Liraglutide לוותה בעליה בהיקף הירידה במשקל הגוף העודף; ירידה של 35.6% במשקל הגוף העודף תוארה עם מינון של 3.0 מ”ג.

לא נרשמה עליה במשקל הגוף באף אחד מהמשתתפים שטופלו ב- Liraglutide במינון 3.0 מ”ג במשך 52 שבועות, זאת בהשוואה ל-27% מהמטופלים בפלסבו ו-13% מהמטופלים ב-Orlistat שעלו במשקל.

החוקרים מדגישים כי Liraglutide אינו מאושר כטיפול להפחתת משקל בשלב זה, ולא הושלמו מחקרים להערכת בטיחות הטיפול או יעילותו בטווח הארוך.

מניתוח ITT (Intention-To-Treat) עלה כי NNT הנדרש לירידה של 5% במשקל הגוף לאחר שנה אחת עמד על 2 עם Liraglutide במינון 3.0 מ”ג; 3 עם Orlistat ו-4 עם פלסבו. להשגת ירידה של 10% במשקל הגוף, מספר החולים הנדרש לטיפול עמד על 3, 7 ו-10, בהתאמה.

 מתוך כנס European Congress on Obesity

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גורמי סיכון לאשפוז חוזר בתוך חודש של חולים עם כף רגל סוכרתית (Foot Ankle Surg)

    גורמי סיכון לאשפוז חוזר בתוך חודש של חולים עם כף רגל סוכרתית (Foot Ankle Surg)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Foot and Ankle Surgery עולים מספר גורמי סיכון לאשפוז חוזר בתוך 30 ימים לאחר אבחנה של כף רגל סוכרתית, כולל בית החולים בו אושפז החולה לראשונה, זיהום אתר ניתוחי, אלח-דם והיפרדות הגדם. כף רגל סוכרתית הינה סיבוך אפשרי של סוכרת, עם שיעורי הימצאות כיב של 6.3%. אשפוזים חוזרים לבית החולים […]

  • רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסוכרת הריונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין ריכוזי אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם ובאמצע ההיריון ובין הסיכון לאבחנה של סוכרת הריונית. החוקרים מדדו את ריכוזי אלבומין מסוכרר […]

  • מה בין דפוסי פעילות גופנית ובין היפוגליקמיה לילית בצעירים עם סוכרת מסוג 1? (J Clin Endocrinol Metab)

    מה בין דפוסי פעילות גופנית ובין היפוגליקמיה לילית בצעירים עם סוכרת מסוג 1? (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי פעילות גופנית מאומצת יומית מלווה בירידה ברמות הסוכר בדם ועשויה להוביל לעליה בסיכון לאירועי היפוגליקמיה, בפרט עם מינוני אינסולין יומיים גבוהים. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להבין טוב יותר את האינטראקציות בין דפוסי פעילות גופנית שונים, ריכוזי סוכר ממוצע והיארעות אירועי היפוגליקמיה […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • היעילות והבטיחות של Romosozumab ו-Teriparatide בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    היעילות והבטיחות של Romosozumab ו-Teriparatide בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב- Romosozumab (איבניטי) מלווה בעליה גדולה יותר בצפיפות העצם לעומת Teriparatide (טריפראטייד) לאחר שנה אחת, לצד שיעור גבוה יותר של חולים המשלימים תא הטיפול. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את היעילות והבטיחות של Romosozumab ו-Teriparatide. […]

  • ההשפעה של פעילות גופנית על דיכאון וחרדה בנשים לאחר-מנופאוזה (BMC Public Health)

    ההשפעה של פעילות גופנית על דיכאון וחרדה בנשים לאחר-מנופאוזה (BMC Public Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Public Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי פעילות גופנית עשויה לסייע בהקלה על תסמיני דיכאון בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פעילות גופנית זוהתה כטיפול תא-תרופתי מבטיח להקלה על דיכאון, אך עדיין קיימת מחלוקת באשר לסוג הפעילות היעיל ביותר. מטרתם כעת הייתה להשוות ולדרג את […]

  • בדיקת סוכר בדם בצום בהיריון מתקדם עשויה לסייע כבדיקת סקר לזיהוי סוכרת הריונית בטרימסטר השלישי (BJOG)

    בדיקת סוכר בדם בצום בהיריון מתקדם עשויה לסייע כבדיקת סקר לזיהוי סוכרת הריונית בטרימסטר השלישי (BJOG)

    במאמר שפורסם בכתב העת BJOG מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחלק מהנשים עם בדיקת סקר תקינה לסוכרת הריונית בטרימסטר הראשון והשני להיריון ישנה עדות להופעה מאוחרת של סוכרת הריונית לפי בדיקת סקר נוספת של סוכר בדם בצום בשבועות 32-34 להיריון, כאשר הסיכון למאקרוזומיה גבוה יותר משמעותית במקרים אלו. מטרת המחקר הנוכחי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה