ליצמן ”נגד”טרכטנברג: ”התכנית של משה”ב לטיפול סיעודי עדיפה על זו של הועדה”..

בעקבות פירסום דו”ח ועדת טרכטנברג אשר בין היתר עסק גם בטיפול הסיעודי, פירסם סגן השר ליצמן (בתמונה) את תגובת המשרד להמלצות הועדה:

משרד הבריאות מברך את ועדת טרכטנברג שבחרה להתייחס לנושא הטיפול הסיעוד באוכלוסייה המבוגרת בישראל, זאת כהמשך לרפורמת הסיעוד שמוביל סגן שר הבריאות, הרב יעקב ליצמן.

עם זאת חשוב לציין, כי התכנית שמציעה ועדת טרכטנברג הינה חלקית ביותר ואינה נותנת מענה סביר ומספק למצוקת הטיפול בנזקקי הסיעוד בישראל.

המלצות ועדת טרכטנברג אינן נותנות מענה לבעיית הפיצול החריף במבנה וארגון השירותים בתחום הסיעודי. גם במידה והמלצות הוועדה יישומו, תימשך הבירוקרטיה האיומה, שנאלצים לעבור נזקק הסיעוד ובני משפחתו בין חמשת משרדי ממשלה וגופים ציבוריים נוספים.

להלן דוגמאות הממחישות חלק מההשוואה שניתן להציג בתמצית בין נקודות עיקריות ברפורמת משרד הבריאות לבין המלצות ועדת טרכטנברג:




























תכנית משרד הבריאות


ועדת טרכטנברג


איחוד הטיפול בנזקקי הסיעוד תחת גורם אחד


שמירה על המצב הקיים בו 5 משרדי ממשלה מטפלים בנזקק הסיעוד


הקלות במבחני ההכנסה


החרפה במבחני ההכנסה שנזקק הסיעוד צריך לעבור


תוספת שעות משמעותית לטיפול בקהילה


תוספת שעות לחלק מהנזקקים אשר חלקה על-חשבון פגיעה באחרים


אוניברסאליות כולם יהיו זכאים לקבל מימון ציבורי


לא כל האזרחים יהיו זכאים לקבל מימון ציבורי על אף ששילמו כל חייהם לביטוח הלאומי


הפחתת הבירוקרטיה ע”י ביטול הצורך לעבור 4 מבחני הכנסה שונים אצל כל גורם


אין התייחסות


מניעת שחיקת קצבאות הסיעוד


אין התייחסות


בקרה על הטיפול הרפואי-סיעודי בקהילה ואיכות הטיפול בקשישי הסיעודי


אין התייחסות

עוד הוסיף  סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן:

“אני שמח שועדת טרכטנברג קראה את תכנית הרפורמה של משרד הבריאות והתייחסה לכך במסקנותיה, אך חבל שלא יישמו אותה כלשונה.. שכן התכנית המוצעת הינה חלקית ביותר, לא נותנת מענה מספק לקשישים ואפילו מרעה את מצבם של חלק מהאזרחים. במקום להוריד את הנטל מהאזרחים, הולכים להקשות עוד יותר על חלק מנזקקי הסיעוד, מה שאינו עולה בקנה אחד עם עקרון הצדק החברתי, שהוועדה חרטה על דגלה.

סגן שר הבריאות אף נועד עם פרופ’ מנואל טרכטנברג באופן אישית והציג לו את עיקרי תוכניתו לרפורמת הסיעוד הציבורי בישראל. יש להצטער שסגן השר או מי מנציגי הצוות המקצועי שעמלו לגבש את התוכנית הכוללת, לא הוזמנו לדיוני הוועדה  . ברור גם כי המלצה של עמוד אחד אינה יכולה להחליף תכנית רפורמה מלאה שנכתבה לאחר חודשים של התעמקות בנושא וניתוח יסודי של הכשלים הקיימים כיום במערכת זו.

גם מבחינה תקציבית, הצעת הועדה היא של עד 600 מיליון תוספת בשנה, ללא הבטחה של מקורותיה ואי שחיקתה, לעומת פי שתיים בהצעת משרד הבריאות והבטחת קידומה התקציבי לאורך שנים.

אם רוצים לתת מענה אמיתי לנזקקי הסיעוד, יש לאמץ את המלצות משרד הבריאות, אשר מקלות על האזרח, יוצרות רצף טיפולי ומעמידות את נזקק הסיעוד במרכז העניינים”.

משרד הבריאות ימשיך במאמציו בתוך הממשלה עד ליישום מלא של הרפורמה המוצעת על ידו, המציבה את הקשיש במרכז, ומארגנת את מערך השירותים באופן יעיל, נגיש וצודק יותר מזה הנוכחי.

מקור: דוברות משה”ב

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    לפניכם מפגש חמישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש החמישי עוסק ברפואה מותאמת אישית. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    ירידה בראיה וברגישות לניגודיות מלוות בסיכון מוגבר להיארעות דמנציה בקשישים וירידה ברגישות לניגודיות לאורך הזמן מצויה בקורלציה עם הסיכון להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. החוקרים בחנו את הקשר בין תפקודי הראיה ובין הסיכון לדמנציה ב-2,159 גברים ונשים (גיל ממוצע של 77.9 שנים; 54% נשים) ממחקר National Health […]

  • שכיחות גבוהה של שבר ירך ראשון בנשים בעשור השביעי לחייהן (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society)

    שכיחות גבוהה של שבר ירך ראשון בנשים בעשור השביעי לחייהן (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society)

    בנשים עם צפיפות עצם נמוכה סיכוי גבוה יותר לדווח על שבר ירך ראשון בשנות ה-60 לחייהן, בהשוואה לגילאים מתקדמים יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society. החוקרים התבססו על נתוני שברי ירך מסקר ה-National Health and Nutrition Examination Survey לשנים 2009-2010, 2013-2014 ו-2017-2018. הם כללו נשים מעל גיל 60 […]

  • ניתוח החלפה מלאה של מפרק הירך משפר תוצאות קליניות טוב יותר מהדרכה ופעילות גופנית בחולים עם אוסטיאוארתריטיס (J Arthroplasty)

    ניתוח החלפה מלאה של מפרק הירך משפר תוצאות קליניות טוב יותר מהדרכה ופעילות גופנית בחולים עם אוסטיאוארתריטיס (J Arthroplasty)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty עולה כי למרות שיפור קליני עם הדרכה ופעילות גופנית בחולים עם אוסטיאוארתריטיס של הירך, באלו שעברו ניתוח להחלפה מלאה של מפרק הירך תועד שיפור גדול יותר בכאב, תפקוד ואיכות החיים. החוקרים השלימו מחקר מותאם שכלל 266 חולים עם אוסטיאוארתריטיס של הירך בין 2016 ו-2019 והשוו את התוצאות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה