מחקר חדש משווה את התוצאות הקליניות של שימוש בתומכנים מסוגים שונים בחולים העוברים PCI (מתוך JACC: Cardiovascular Interventions)

מאת ד”ר בן פודה שקד

במחקר חדש אשר פורסם בגיליון נובמבר של ירחון JACC: Cardiovascular Interventions מדווחים החוקרים על ניסיונם הקליני של שש שנים בהן עשו שימוש בלתי מוגבל בתומכנים משחררי Sirolimus ((Sirolimus-eluting stents, SES או בתומכנים משחררי-Paclitaxel (Paclitaxel-eluting stents, PES) בהשוואה לתומכנים שאינם משחחרי תרופה (Bare-metal stents, BMS) בקרב חולים עוקבים אשר עברו צנתור כלילי (Percutaneous coronary intervention, PCI).

החוקרים עשו שימוש במאגר ה-Rapamycin-Eluting Stent Evaluated At Rotterdam Cardiology Hospital (RESEARCH) ובמאגר ה-Taxus-Stent Evaluated At Rotterdam Cardiology Hospital (T-SEARCH) על מנת לזהות שלוש עוקבות של חולים העוברים PCI, בכל אחת מהן נעשה שימוש באחד משלושת סוגי התומכנים האמורים. בעוקבות אלו נכללו 450 חולים אשר בהם הושתל תומכן BMS, 508 חולים בהם הושתל תומכן מסוג SES ו-576 חולים בהם הושתל תומכן מסוג PES.

החוקרים בחנו את הנבדקים באופן סיסטמטי בחיפוש אחר היארעות של אירועי Major adverse cardiac events (MACE), ומצאו כי תרומבוזיס מאוחר מאוד של התומכן היה שכיח יותר בקרב חולים מקבוצת ה-SES וה-PES בהשוואה לחולים מקבוצת ה-BMS (2.4%, 0.9% ו-0.4%, בהתאמה; p=0.02), ואולם הם מציינים כי לא נצפו הבדלים משמעותיים בין סוגי התומכנים ביחס לשיעור התמותה הכוללת והתוצא המשולב של תמותה כוללת ואוטם לבבי בתום 6 שנות המעקב.

בנוסף, מדווחים החוקרים כי 69 מבין חולי ה-SES (14%) ו-72 מבין חולי ה-PES (14%) השיגו רה-וסקולאריזציה של כלי המטרה, בהשוואה ל-79 מבין חולי ה-BMS (18%; p=0.02), הבדל אשר נותר מובהק לאחר תקנון לערפלנים אפשריים.

הכנסת תומכן מסוג DES הייתה קשורה בהיארעות נמוכה יותר של TVR ו-MACE בהשוואה להכנסת תומכן מתכת שאינו משחרר תרופה (HR, 0.65; 95% CI = 0.49-0.86; p=0.003 לעומת HR, 0.79; 95% CI = 0.65-0.97; p=0.02).

לבסוף, מציינים החוקרים כי היארעות ה-MACE הייתה נמוכה יותר בקרב החולים בהם הוחדר תומכן המשחרר Sirolimus או Paclitaxel (30% בכל אחת משתי העוקבות) בהשוואה לאלו בהם הוחדר BMS (34%), אם כי לדבריהם ממצא זה היה בעל משמעות גבולית בלבד.

החוקרים מסכמים כי על סמך עוקבות אלו, נראה כי השימוש הבלתי-מוגבל בשני התומכנים משחררי התרופה שנבדקו הביא ליתרון מתמשך בהורדת שיעור ה-TVR, ובמידה פחותה מכך בהורדת שיעור ה-MACE, בהשוואה לחולים בהם הוחדר תומכן מתכת שאינו משחרר תרופה בתום שש שנות מעקב. לטענתם, השימוש בשני תומכנים אלו היה בטוח ויעיל באותה המידה בטיפול בנגעים כליליים.

JACC: Cardiovascular Interventions 2010


לידיעה ב-NeLM

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה