מניעת מיגרנה בעזרת Topiramate יכולה לחסוך בעלויות (מתוך Cephalalgia)

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת דצמבר של Cephalalgia, עולה כי בהשוואה לאי מתן טיפול, טיפול מניעתי של מיגרנה בעזרת topiramate נראה כ-cost-effective.

לדברי החוקרים, המודל שלהם כולל פרטים, כגון תדירות המיגרנה בנקודת ההתחלה, הפסקת הטיפול ותגובה ועלות של טיפול אקוטי ומניעתי פר התקף. תוצאות המחקר כוללות מספר מיגרנות שנמנעו כל חודש, עלויות טיפול אקוטי ומניעתי ועלות פר QALY (quality-adjusted life year).

החוקרים חישבו כי שימוש ב- topiramateהיה קשור עם 1.8 פחות מיגרנות כל חודש ותוספת ב-QALY של 0.0384. תוספת העלות של topiramate בהשוואה לאי מתן טיפול מניעתי הייתה בערך 10 פאונד סטרלינג פר מיגרנה שנמנעה ו-5700 פאונד פר QALY.

יחס cost-effectiveness זה דומה לזה של התערבויות רפואיות מקובלות אחרות והוא מתחת לספים, שמשמשים בצורה נפוצה סוכנויות, כגון UK National Institute for Clinical Excellence.

חיסכון כולל של 36 פאונד פר חודש כתוצאה מקיצוץ באיבוד ימי העבודה, מציע כי topiramate יכול לחסוך בעלויות בהשוואה לאי מתן טיפול מניעתי.

בעצם, במודל קודם בארצות הברית, חיסכון בעלויות ישירות ולא ישירות קיצץ בשני שליש מהעלות של טיפול ב- topiramate, אך חסכונות אלה קיצצו לחלוטין את העלות של topiramate במודל של UK.

החוקרים מסכמים ואומרים כי למרות שמשלמי הטיפול הרפואי מתעניינים בעיקר בעלויות ישירות של טיפול, ההשפעה המשמעותית, שיש למיגרנה על פרודוקטיביות בעבודה, הופכת את תוצאות המחקר למעניינות במיוחד למעסיקים ולעובדי מקצועות הבריאות המחפשים לשפר את היכולות המקצועיות.

Cephalalgia 2007;26:1473-1482

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

  • היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Headache and Pain מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מטה-אנליזה חדשה, מהן עולה כי Atogepant (קיוליפטה) מהווה טיפול יעיל ונסבל היטב למניעת מיגרנה, כולל מיגרנה אפיזודית וכרונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון באופן שיטתי את היעילות והבטיחות של Atogepant, אנטגוניסט של CGRP, למניעת מיגרנה על-בסיס תוצאות מחקרים אקראיים ומבוקרים. החוקרים […]

  • נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    במאמר שפורסם בכתב העת Bone מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר עולם-אמיתי התומכות בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס של נשים מבוגרות והפניית אלו עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס, עם עליה משמעותית בשיעורי הטיפול והפחתת הסיכון לשברים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את שיעורי הטיפול והסיכון לשברים בנשים מבוגרות במחקר מבוסס-אוכלוסייה בו נשים עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס הופנו […]

  • תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Neurosurgery עולה שכיחות גבוהה של תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עקב חבלת ספורט בספורטאים בבתי ספר תיכון ואלו עלולים להאט את ההתאוששות של הצעירים לאחר החבלה. החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את הנתונים אודות 431 ספורטאים בבתי ספר תיכון (גילאי 14-18 שנים) שחוו זעזוע מוח על-רקע פעילות ספורט בתקופה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה