המלצות חדשות של American Heart Association בנוגע להרגלי תזונה ואורח חיים

יישום ההמלצות העדכניות של American Heart Association (AHA) עשוי להקטין משמעותית את הסיכון של אמריקאים לפתח מחלה קרדיווסקולרית. צוות מומחים ערך את ההנחיות החדשות, המופיעות ב-Circulation, על-בסיס הממצאים בלמעלה מ-90 פירסומים מדעיים.

ההנחיות מיועדות לאמריקאים בריאים, מבוגרים וילדים בגיל שנתיים ומעלה, ובאות במקום ההמלצות שפורסמו בשנת 2000. ההמלצות החדשות הן גמישות במתכוון, בכדי לענות על הצרכים הייחודיים של גדילה, התפתחות והתבגרות, וניתן ליישם אותן בגישה הקלינית במטופלים אם או בסיכון למחלה קרדיווסקולרית, למרות שיש מקום להגביר את ההמלצות בחלק מהמטופלים בסיכון גבוה יותר.

המלצות 2006 נערכו מחדש בכדי שיהיו קלות יותר להבנה. פרט למטרות של ההמלצות, הפרסום מופיע עם פיסקה בנוגע למידע פרקטי לצרכנים באשר לדרך בה ניתן לזהות את הצרכים הקלוריים, עצות להכנת המזון, ומספר דוגמאות לדיאטות המתאימות להמלצות החדשות.

ההנחיות החדשות מכירות בחשיבות הדיאטה כחלק מאורח החיים הבריא. ההמלצות הקודמות שמו דגש על דפוסי תזונה בריאים, ההמלצות החדשות מרחיבות את העיקרון הנ”ל וכוללות את חשיבות אורח החיים הבריא. המומחים קובעים כי השניים הולכים יד ביד ואין להפריד ביניהם.

ההמלצות החדשות מעודדות השגת המטרות הבאות:


  • תזונה כוללת בריאה

  • משקל גוף בריא (BMI בערכים של 18.5-24.9)

  • רמת שומנים מומלצת:


    • LDL<100 mg/dL

    • HDL>50 mg/dL בנשים,  HDL>40 mg/dL בגברים

    • Triglyceride<150 mg/dL

  • ל”ד תקין (ל”ד סיסטולי פחות מ-120 מ”מ כספית, דיאסטולי פחות מ-80 מ”מ כספית)

  • רמת סוכר תקינה בדם (רמת סוכר בצום של 100 מ”ג לד”ל, או פחות)

  • פעילות גופנית

  • הימנעות מחשיפה ושימוש במוצרי טבק

ההנחיות מכוונות לאיזון הצריכה הקלורית ופעילות גופנית.

המלצות AHA בנוגע לתזונה כוללות:


  • תזונה עשירה בפירות וירקות

  • מזונות עשויים מחיטה מלאה, עשירים בסיבים

  • צריכת דגים, בעיקר דגים שמנים, לפחות פעמיים בשבוע

  • צמצום צריכת מזונות ומשקאות עם תוספי סוכר

  • בחירת והכנת המזונות עם מעט או ללא מלח

  • צריכה מתונה של אלכוהול בלבד

  • הגבלת צריכת שומן רווי לפחות מ-7%,  שומן טראנס לפחות מ-1%, וכולסטרול לפחות מ-300 מ”ג ביום.

המטרות בנוגע לשומן רווי ושומן טראנס מייצגות שינויים בולטים בהמלצות התזונה.

בכדי להשיג מטרות אלו, ההנחיות ממליצות על הקטנת צריכת שומן מבע”ח, ע”י הקטנת צריכת בשר ומוצרי חלב וצמצום צריכת מזונות אפויים ומטוגנים מסחרית, דוגמאת קרקרים, צ’יפס, עוגות, פשטידות, לחם ועוגיות.

בדומה לעבר, ההמלצות נוגעות גם בקבוצות ייחודיות של ילדים מעל גיל שנתיים, מבוגרים קשישים, פרטים עם תסמונת מטבולית או מחלת כליות כרונית, וקבוצות סוציואקנומיות מסוימות בסיכון גבוה למחלה קרדיווסקולרית.

נושאים סביבתיים

ההמלצות כוללות מקטע להגברת המודעות להשפעה הסביבתית על תחלואה קרדיווסקולרית. שינויים בסביבה הן כוח מניע חזק מעבר לאפידמיה של השמנת-יתר. למרות שלא ניתן להצביע על גורם אשם אחד, עליה בגדלי המזונות, מזונות עתירי-קלוריות, וגישה קלה למוצרי מזון רבים וזולים, תורמת לעליה בצריכה הקלורית. המומחים גם מאשימים את הגורמים הסביבתיים הפוגעים בפעילות הגופנית, כולל סביבה המעודדת נהיגה במקום הליכה, פעילויות סדנטריות דוגמאת  צפיה בטלויזיה, שימוש במחשבים, ומשחקי וידאו.

העורכים קוראים לערוך שינוי משמעותי בסביבה, ולרתום לנושא מומחי בריאות, מסעדנים, אנשי תעשיית המזון, בתי ספר ורשויות מקומיות, עם המלצות ספציפיות בנוגע למדיניות העתידית שניתן יהיה ליישם עם קבוצות אלו. דוגמאות כוללות הצגת התוכן הקלורי במקום בולט בתפריטים, הקטנת גודל מוצרי המזון, הגבלת חומצות שומן טראנס, והכנת המזון באמצעות בשמנים דלי שומן רווי.

המסר העיקרי של ההנחיות הוא להתמקד בטווח הארוך, שינויים קבועים בדרך האכילה וצורת החיים. הדרך הטובה ביותר להוריד את הסיכון הקרדיווסקולרי היא לשלב פעילות גופנית עם הרגלי אכילה בריאים, ביחד עם שמירה על המשקל והימנעות ממוצרי טבק.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה