האם צריכה מוגברת של סוכר מעלה את הסיכון לסרטן לבלב? (Am J Clin Nutr.)

ממחקר חדש, שפורסם בגליון נובמבר של American Journal of Clinical Nutrition, עולה כי צריכת מזונות ומשקאות עתירי סוכר מלווה בסיכון מוגבר לסרטן לבלב.

לדברי החוקרים, עדויות חדשות מצביעות על כך שהיפרגליקמיה והיפראינסולינמיה עשויות לתרום להתפתחות סרטן לבלב. צריכה מוגברת של סוכר ומזונות עתירי סוכר, עשויה להעלות את הסיכון לסרטן לבלב בעקבות היפרגליקמיה לאחר ארוחה, הגדלת הדרישה לאינסולין, והורדת הרגישות לאינסולין.

בשנת 1997, 77,797 נשים וגברים בגילאי 45-83, ללא עבר של סרטן או סוכרת, השלימו שאלון תזונה. המעקב נמשך עד יוני 2005.

במהלך תקופת מעקב ממוצעת של 7.2 שנים, נרשמו 131 מקרים חדשים של סרטן לבלב. החוקרים מצאו קשר חיובי בין צריכת סוכר, משקאות קלים, ומרקי פירות ממותקים ובין הסיכון לסרטן לבלב. בהשוואה בין הצריכה הגבוהה ביותר עם הצריכה הנמוכה ביותר, מצאו החוקרים Hazard Ratio=1.69 עבור סוכר (95% CI = 0.99-2.89, p=0.06),  1.93 עבור משקאות קלים (95% CI = 1.18-3.14, p=0.02), ו-1.51 עבור מרקי פירות ממותקים (95% CI = 0.97-2.36, p=0.05).

מגבלות המחקר כוללות חוסר יכולת להבחין בין משקאות ממותקים ומשקאות דיאטטים, תקופת מעקב קצרה יחסית, מספר מקרים קטן, ושימוש בשאלון עצמי.

לסיכום, נראה כי צריכה גבוהה של סוכר ומזונות עתירי-סוכר מלווה בסיכון מוגבר לסרטן לבלב. לאור ההשלכות המעשיות של הממצאים הללו , והפרוגנוזה הגרועה של סרטן לבלב, דרוש מחקר נוסף אודות סוכר ומזונות עתירים בסוכר, בהקשר של הסיכון לסרטן לבלב.

Am J Clin Nutr. 2006;84:1171-1176.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה