האם תכנית לטיפול עצמי בחולי AMD משפיעה על תסמיני דיכאון? (J Am Geriatr Soc)

ממחקר חדש עולה כי תכנית לטיפול עצמי מסייעת לקשישים הסובלים מדיכאון, בשילוב עם אובדן ראיה מתקדם בעקבות AMD (Age-related Macular Degeneration).

החוקרים ערכו ניתוח של נתונים שנאספו במהלך 6 חודשי מעקב, וכללו 32 משתתפים (גיל ממוצע של 81.5 שנים), עם AMD מתקדם. במחקר השתתפו חולים שענו על הקריטריונים המג’וריים או המינוריים להפרעת דיכאון, עם תסמיני דיכאון משמעותיים (לפחות 5 נקודות), לפי מדד GDS-15 (15-Item Geriatric Depression Scale).

12 חולים חולקו לתכנית טיפול עצמי, ו-20 לאחת משתי קבוצות ביקורת. תכנית לטיפול עצמי ב-AMD כללה מרכיבים קוגניטיביים והתנהגותיים, ביחד עם חינוך רפואי ושיפור כישורי פתרון בעיות.

החוקרים מצאו ירידה גדולה יותר באופן משמעותי בתסמיני הדיכאון לפי סולם GDS-15, בחולים בקבוצת ההתערבות בהשוואה לביקורות (p=0.03). הירידה הממוצעת של משתתפים בקבוצת ההתערבות עמדה על 2.92 נקודות, הגבוהה מסף השינוי של 2 נקודות הנחשב כבעל משמעות קלינית. סה”כ, 10 משתתפים (83%) בקבוצת ההתערבות, ו-8 בקבוצת הביקורת (40%), זכו לירידה של 2 נקודות לפחות בתסמיני הדיכאון (p=0.02).

במידה ומחקרים פרוספקטיביים גדולים יותר יאשרו את הממצאים הללו, הם עשויים לתמוך בשימוש בתכנית טיפול עצמי ב-AMD כחלק מההתערבות שנועדה לשפר את איכות החיים בחולים עם AMD מתקדם, עם שיעורי היארעות והימצאות גבוהים של דיכאון, וללא אפשרויות טיפול להשבת הראיה.

J Am Geriatr Soc 2006;54:1557-1562

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה