הקשר בין מחלת פרקינסון והסיכון למלנומה (מתוך הכנס ה-131 של ANA)

ממחקר חדש, שהוצג בכנס השנתי ה-131 של American Neurological Association, עולה כי מחלת פרקינסון מעלה את הסיכון להתפתחות מלנומה ממאירה, ביותר מפי 2, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית. במחקר נכללו 2106 חולים מ-31 מרכזים בצפון אמריקה.

לדברי החוקרים, הממצאים מאשרים את הקשר בין מחלת פרקינסון ובין סרטן עור, ומוכיחים כי חולי פרקינסון מצויים בסיכון גדול יותר מפי 2, וייתכן שגדול פי 10, לפתח מלנומה ממאירה. הסיבה לעליה בסיכון אינה ברורה, אך אין ספק שהתוצאות מצביעות על הצורך בהגברת בדיקות הסקר ושיטות המניעה בחולים אלו.

בכדי לבסס את שכיחות מלנומה, גידולי עור אחרים, ונגעים פרה-ממאירים, חולים עם מחלת פרקינסון אידיופטית עברו בדיקות סקר פרוספקטיבוית, שכללו בדיקה נוירולוגית, נתונים דמוגרפיים, היסטוריה רפואית וטיפול תרופתי. המשתתפים נבדקו ע”י דרמטולוג בכדי לקבוע נוכחות גורמי סיכון למלנומה, והיסטוריה דרמטולוגית. כל המשתתפים עברו בדיקה דרמטולוגית כלל-גופית, וביופסיה של כל נגע עורי חשוד.

דגימות הביופסיה נבדקו במעבדה מרכזית למלנומה, Squamos Cell Carcinoma, Basal Cell Carcinoma, וגידולים אחרים.

ממצאים אלו הושוו עם שני מאגרי נתונים ארציים Surveillance Epidemiology and End Results (SEER), מאגר נתונים של ממאירויות בארה”ב, ותכניות הסקר לסרטן עור של American Academy of Dermatology (AAD).

כ-20% מהמשתתפים במחקר אובחנו עם נגעים חשודים, 24 מהם אובחנו כמלנומה ממאירה (20 מקרים של גידול In Situ ו-4 גידולים פולשניים). בנוסף, 117 משתתפים אובחנו עם BCC ו-28 עם SCC.

שכיחות מלנומה פולשנית באוכלוסית חולי פרקינסון בארה”ב, היתה גבוהה פי 2.2, בהשוואה לאוכלוסיה תואמת מבחינת גיל ומין. בהשוואה לתכניות הסקר של AAD, שיעור ההימצאות המתוקנן לגיל ומין, היה גבוה יותר פי 8.3 ו-10.6, בהתאמה.

הסיבה לסיכון המוגבר לסרטני עור בחולי פרקינסון עדיין אינה ידועה. מחקרים רבים עסקו בקשר בין Levodopa ומלנומה, אך מחקר זה לא מצא קשר כזה.

85% מהחולים במחקר נטלו בהווה Levodopa, או השתמשו בתרופה בעבר, אבל החוקרים לא מצאו סיכון מוגבר למלנומה בעקבות השימוש בתרופה.

במרבית חולי פרקינסון, זיהו החוקרים גורם סיכון אחד או שניים, לפחות, מבין 13 גורמי הסיכון המקובלים למלנומה, כולל גוון עור, עיניים כחולות, כוויות שלפוחתיות קשות בילדות, רגישות לשמש, נמשים, שיער בלונדיני או אדמוני, סרטני עור אחרים (בעבר או בהווה), נגעי פיגמנטציה גדולים או אירגולרים, שומות מולדות, סיפור משפחתי של מלנומה, שינויים בשומות, מלנומה בעבר, או דיכוי חיסוני.

החוקרים מסבירים כי ידוע שמגורים בחווה או בתנאים כפריים מעלים את הסיכון למחלת פרקינסון, כך שייתכן שבאוכלוסיה זו החשיפה לשמש גדולה יותר. כמו כן, ייתכן ששכיחות עיניים כחולות, גוון עור בהיר והנטיה לכוויות, גבוהה יותר בקרב חקלאים בארה”ב. בנוסף, ייתכן שלנבדקים בתנאים אלו אין גישה קלה לדרמטולוגים, בהשוואה לאלו הגרים באזורים עירוניים. אולם, בשלב זה, אין מספיק נתונים בכדי להסיק מסקנות כלשהן.

עם זאת, יש להסביר למטופלים אודות הסיכון המוגבר לסרטן עור, הקשור במחלת פרקינסון, ולהפנות אותם לדרמטולוג. בנוסף, יש להסביר להם כיצד להגן על עצמם, בעזרת קרם הגנה מפני השמש, וביגוד מגן.

זמן האבחנה הראשונית של מחלת פרקינסון, היא נקודת הזמן האידיאלית שבידי הנוירולוג לדון בסיכון האפשרי למלנומה בחולים אלו. אין ספק שיש לייעץ לכל החולים באשר לדרכי המניעה של סרטני עור, אך דבר זה חשוב עוד יותר בחולי פרקינסון.

ANA 131st Annual Meeting: Abstract T4. Presented October 10, 2006.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    הוספת תכשיר אימונותרפי ניסיוני לכימותרפיה משפר הישרדות נשים עם סרטן שחלות מתקדם, כך עולה מתוצאות מוקדמות כפי שדווחו בהודעה לעיתונות מטעם חברת התרופות. התכשיר IMNN-001 הינו וקטור פלזמיד דנ”א IL-12 בתוך מערכת ננו-חלקיקים, האפשרת הדבקת התא ולאחר מכן הפרשה קבועה של IL-12. מחקר OVATION 2 כלל נשים עם אבחנה חדשה של סרטן שחלות מתקדם. הנשים […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול אימונותרפי כנגד סרקומה סינוביאלית מתקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול אימונותרפי כנגד סרקומה סינוביאלית מתקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ ל-Afamitresgene Autoleucel לטיפול בחלק מהמבוגרים עם סרקומה סינוביאלית לא-נתיחה או גרורתית. ההתוויה החדשה נוגעת לחולים שקיבלו בעבר טיפול כימותרפי, נמצאו חיוביים ל-HLA-A*02:01P, HLA-A*02:02P, HLA-A*02:03P, או HLA-A*02:06P ובהם הגידול הדגים ביטוי אנטיגן MAGE-A4. Afamitresgene Autoleucel הינו טיפול אימונותרפי מבוסס תאי T מכוון גנטית ל-MAGE-A4 (או […]

  • השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד מלווה בשיפור הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס ורקטום לא-נתיח עם פיזור כבד; עם זאת, ההשפעה על ההישרדות הכוללת ושיעורי ההישנות לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על תוצאות מבטיחות בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה