ממחקר חדש, שנועד לבחון שיטות התערבות בנשים בסיכון לסרטן שד, מצא כי דיאטה דלת-שומן, עתירת-פחמימות, אינה משפיעה על גיל מנפאוזה.
החוקרים מסבירים, כי הופעת מנפאוזה בגיל מאוחר, מעלה את הסיכון לסרטן שד. גורמים תזונתיים עשויים להשפיע, לפחות בחלקם, על הסיכון להתפתחות סרטן שד, דרך השפעתם על גיל המנפאוזה.
במחקר הנוכחי השתתפו 2611 נשים פרה-מנפאוזליות, שטופלו בתזונה דלת-שומן, עתירת-פחמימות. החוקרים עקבו אחר הנשים במשך 7 שנים, בממוצע, לזיהוי גיל המנפאוזה. מטרת המחקר היתה לבחון את השפעות דיאטה דלת-שומן, עתירת-פחמימות, על מניעת סרטן שד בנשים, עם צפיפות נרחבת בבדיקת ממוגרפיה, גורם סיכון חזק לסרטן שד. החוקרים ניתחו את שיעורי ההישרדות, והשוו את הזמן עד מנפאוזה, בין נשים תחת דיאטה דלת-שומן, עתירת-פחמימות, וקבוצת ביקורת, וכן ביקשו להעריך גורמים נוספים הקשורים בגיל מנפאוזה.
בסופו של דבר, דיאטה דלת-שומן, עתירת-פחמימות, לא השפיעה על הזמן עד מנפאוזה טבעית (p=0.72, n=699 events). נמצאה אינטראקציה בין קבוצת המחקר ומדדי BMI בתחילת המחקר (p=0.01), ממצא הרומז לכך שמנפאוזה הופיעה מוקדם יותר בקבוצת ההתערבות, כאשר מדדי BMI היו נמוכים, וכי מדדי BMI גבוהים היו קשורים במנפאוזה מאוחרת יותר, רק בקבוצת ההתערבות. גורמים הקשורים במנפאוזה מאוחרת כללו לידות רבות, משקל והשכלה. בעוד שגורמים הקשורים במנאפוזה מוקדמת כללו לידה ראשונה בגיל מאוחר ועישון.
מגבלות המחקר כללו הישענות על דיווח-עצמי בנושא הרגלי התזונה, העדר נתונים אודות הרגלי התזונה בשלב מוקדם בחיים, וחוסר יכולת להכליל את התוצאות על נשים ללא צפיפות ממוגרפית נרחבת.
סה”כ, נראהי כי דיאטה דלת-שומן, עתירת-פחמימות אינה משפיעה על זמן מנפאוזה. גורמים הקשורים בגיל המנאפוזה באוכלוסיית המחקר, היו דומים לאלו שמוכרים באוכלוסיות אחרות.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!