האם נשים מעשנות נמצאות בסיכון גבוה פי 2 יותר מגברים לפתח סרטן ריאות ? (מתוך Journal of the American Medical Association)

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת יולי של Journal of the American Medical Association, עולה כי לנשים מעשנות יש סיכון פי 2 יותר מגברים לפתח סרטן ריאה, דבר המציע, שיש להם רגישות גבוהה לקרצינוגנים הנמצאים בטובאקו. אך המחקר גם מצא, שברגע שהן מפתחות סרטן ריאה, נשים עתידות לשרוד יותר מגברים, ממצא זה מאשר ממצאים של מחקרים קודמים.

המחקר עקב אחר 17,000 מעשנים. הממצאים הראו את הצורך לחנך נשים צעירות, שהן בסיכון גבוה יותר לפתח סרטן ריאה, אפילו אם הן מעשנות את אותה הכמות כמו שגברים מעשנים. בהתבסס על הפגיעות היתרה שלהן לעישון טובאקו, נשים גם יצטרכו לעבור בדיקות סיקור לסרטן ריאה מוקדם יותר בהשוואה לגברים. ההצעה היא שהסף לבדיקת סיקור לסרטן ריאה בנשים צריך להיות בערך 50 שנות קופסא נמוך יותר בהשוואה לגברים.

החוקרים אספו מידע מנבדקים, שעברו סיקור CT לאיתור סרטן ריאה במרכזים באמריקה הצפונית. כל המשתתפים היו מעשנים נוכחים או מעשנים לשעבר, בגיל 40 ומעלה ולא היו להם סימפטומים של סרטן ריאה בעת בדיקת הסיקור.

הבדיקה איתרה סרטן ריאה ב-156 מתוך 7498 נשים (2%) וב-113 מתוך 9427 גברים (1.2%). לאחר תקנון להבדלים בגיל ובהיסטוריית עישון, נמצא שלנשים יש כמעט סיכון כפול לסרטן ריאות בהשוואה לגברים (OR 1.9, רווח בר סמך 95%, 1.5-2.5).

נשים, שאבחנו כחולות בסרטן ריאה היו בגיל דומה לגברים (67 מול 68), אך הן עישנו הרבה פחות (47 מול 67 שנות קופסא). בנוסף, היה יותר אבחון של נשים עם מחלה קלינית בשלב 1 (89% מול 80%) והיה להן סיכון יותר גדול לחלות בסרטן ריאה מסוג אדנוקרצינומה (73% מול 59%, P = .01).

המחקר הראה, שנשים שורדות יותר מגברים. hazard ratio עבור תוצאה פטלית מסרטן ריאה היה 0.48 (רווח בר סמך 95%, 0.25- 0.89), לאחר שהחוקרים בדקו מספר שנות קופסא, שלב המחלה, סוג תא הגידול וביצוע ניתוח.

תוצאות מחקר אלה מבהירות חלק מהבלבול הממושך, שאפף את נושא סרטן ריאה ומין החולה. בהינתן אותה חשיפה, נשים עתידות למות פחות מסרטן ריאה בהשוואה לגברים, אך יש להן סיכון כפול לחלות במחלה.

החוקרים לא בטוחים למה זה קורה, האם הסרטן של הנשים פחות אגרסיבי ? או יותר ניתן לריפוי ? הנושא עדיין לא ברור ודורש מחקרים נוספים היות והבנה של גורמי הגידול והמאכסן והיתרון ההישרדותי של הנקבה בסרטן ריאה יכול פוטנציאלית להניב יתרונות גדולים בטיפול שני המינים.

JAMA. 2006; 296:180-184, 218-219

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי השמנה אינה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים במצב קריטי עם אבחנה של COVID-19. יתרה מזאת, בחולים עם מדד מסת גוף נמוך מ-25 ק”ג/מ2 תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאלו עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית ממארת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי העומס הפסיכולוגי של מלנומה עורית עשוי להשפיע על מכלול הטיפול בחולים, כולל היענות לטיפול, סיכויי הישנות ותמותה. עם זאת, אין נתונים רבים אודות השכיחות וגורמי הסיכון לחרדה ודיכאון באוכלוסיית […]

  • האם טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib משפר הישרדות בחולי מלנומה? (N Engl J Med)

    האם טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib משפר הישרדות בחולי מלנומה? (N Engl J Med)

    בחולים עם מלנומה בשלב III לאחר התערבות ניתוחית, טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib הפחית את הסיכון לתמותה בהיקף של 20% לעומת פלסבו, אם כי התועלת ההישרדות הכוללת לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. בחולים עם מוטציית BRAF V600E הטיפול המשולב הפחית את הסיכון […]

  • אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי בהשוואה לאוכלוסייה הכללית, בחולים עם אורטיקריה תועדה עליה של 49% בסיכון להתפתחות מחלה ממארת בשנה הראשונה לאחר האבחנה, עם ירידה בסיכון ל-6% בשנים הבאות. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התבסס על נתונים ממאגרים בדנמרק ובחן את היארעות הסיכון לממאירות בקרב חולים עם אורטיקריה בהשוואה לסיכון לממאירות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה