האם יש לבצע בדיקות סקר רוטיניות לסמים בבני נוער לאחר טראומה?

ממחקר חדש עולה כי יש לבצע בדיקות רוטיניות לשימוש בחומרים אסורים.

שימוש בחומרים אסורים הוא קופקטור חשוב בפציעות בבני נוער. איפיון אוכלוסיה זו יעזור להגדיר רשימה של משתנים הכרחיים להתערבות. קיימות עדויות מדעיות חזקות לפיהן סקירה והתערבות קצרה הן כלי קליני יעיל בתנאי רפואה ראשונית ודחופה, המסייע לחולים לשנות את הרגלי השתיה והשימוש בחומרים אסורים.

במהלך תקופה של 4 שנים, החוקרים בחנו את כל הנערים שנפצעו בגילאי 14-17, שלא הועברו מבית חולים אחר ולא קיבלו טיפול באופיאטים לכאב לפני הסקירה לסמים. מבין 443 משתתפים שענו על הקריטריונים, 308 היו גברים, 135 היו נשים. 3 קבוצות נבנו על סמך פרוטוקול סקירת שתן לאלכוהול, קנאביס, ואופיאטים לא נבדק, שלילי וחיובי.

המדד הממוצע לחומרת הפציעה עמד על 13.5 ± 0.5, עם שיעורי תמותה של 2.9%. מבין 443 המשתתפים, 193 (44%) עברו סקירה (120 גברים, 73 נשים), עם תוצאות חיוביות ב-39% בכל קבוצה. מבין התוצאות החיוביות, 29% גילו אופיאטים, 11.2% אלכוהול ו-20% קנאביס. לא נמצא הבדל בין המינים עבור אלכוהול, קנאביס או אופיאטים.

לא נמצא הבדל משמעותי מבחינת המין, משך השהות, או מנגנון הפציעה בין קבוצת המשתתפים שלא נבדקו ובין אלו עם תשובה חיובית או שלילית. עם זאת, הסיכוי לבצע בדיקת סקר לסמים בני נוער בגילאי 14 נמכה מאוד.

המדד המוצע לחומרת הפציעה היה נמוך יותר בקבוצה של החולים שלא נבדקו (11.4 ± 0.6 לעומת 15.7 ± 1.0, P<0.005). מניתוח התוצאות בקבוצה החיובית והשלילית עולה כי גיל, מין, מדד חומרת החבלה, תוצאה ושהות משך בבת חולים, לא סייעו בניבוי בדיקת סקירה חיובית. עם זאת, תאונות אופניים זוהו כמנבאים כל בדיקת סקר לסמים (<0.005).

סיכויי ההישרדות היו זהים בשלוש הקבוצות.

40% מהנבדקים עם תשובת סקירה חיובית, שתמכה בבדיקות סקר ב-Adolescent Trauma.

מגבלות המחקר כללו העדר מעקב וחוסר יכולת להדגים כי בדיקות סקירה לרעלים משנות את הטיפול הקליני.

החוקרים מאמינים כי בדיקות לסמים כחלק מחבלה כללית היא מרכיב חיוני בטיפול בחבלות בבני נוער. לא ריאלי לניח שכירורגים פדיאטריים אמורים להיות האחראיים הבלעדיים להתחלת או ביצוע פרוצדורה קלה. אולם, כמובילי תוכנית הטראומה, לדברי החוקרים, חסרה התלהבות לתמיכה בתכניות אלו וסקירה סיסטמית של החולה באוכלוסית הטיפול בבני נוער.

J Pediatr Surg. 2006;41:927-930

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר מה-JAMA Pediatrics שריכז את ההמלצות העיקריות לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית, ומוסיף מהערותיו.

  • יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 עשויות להוביל לירידה של פי ארבע בסיכויי להתפתחות חסר תסמיני של הוויטמין בשנה הראשונה לחייהם, בהשוואה ליילודים שלא עברו בדיקות סקר אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מגרמניה שפורסמו בכתב העת Pediatrics. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסר וויטמין B12 עשוי לפגוע בהתפתחות יילודים, אך ההשפעה של בדיקות […]

  • גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Cancer עולה כי דלף מהשקה, מחלות לב וכלי דם וסוכרת הינם גורמי סיכון אפשריים להיצרות בהשקה של הוושט בחולים לאחר כריתת וושט. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון גורמי סיכון להיצרות בהשקה בחולים עם סרטן וושט לאחר כריתת וושט. היצרות בהשקה הינה הסיבוך ארוך הטווח הנפוץ ביותר בחולים לאחר […]

  • תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Neurosurgery עולה שכיחות גבוהה של תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עקב חבלת ספורט בספורטאים בבתי ספר תיכון ואלו עלולים להאט את ההתאוששות של הצעירים לאחר החבלה. החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את הנתונים אודות 431 ספורטאים בבתי ספר תיכון (גילאי 14-18 שנים) שחוו זעזוע מוח על-רקע פעילות ספורט בתקופה […]

  • סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    קווים מנחים חדשים מציעים כי סגירה טרנסקטטרית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) עשויה להיות עדיפה על פני סגירה כירורגית בפגים עם פגות קיצונית הזקוקים להנשמה מלאכותית, כך פורסם ב-Journal of Perinatology. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה