מערכת חדשה עוזרת לדרג חומרה של כיב ברגל סוכרתית (מתוך Diabetes Care)

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת מאי של Diabetes Care, עולה כי מערכת חדשה של פצע המבוסס על מדידות, ה- DUSS (diabetic ulcer severity score), עוזרת לקטלג כיבים והתוצאות האפשריות שלהם.

למערכת DUSS תהיה השפעה על הפניית חולים למרכזים מיוחדים. בגלל שהדירוג ניתן להערכה בקלות, כל רופא יכול להשתמש בו ואז לדעת מתי לחולה יש פרוגנוזה רעה ועליו להיות מטופל על ידי מומחים.

בפרקטיקה הקלינית היום יומית יש חוסר בדירוגים מדעיים הנותנים תוקף לחומרה, שבעזרתם אפשר לחזות את הסיכויים של ריפוי והאפשרות של אמפוטציה בחולים עם כיב ברגל סוכרתית.

על מנת לפתח את DUSS החוקרים העריכו פרוספקטיבית 1000 חולים עם כיב מתחת לקרסול. נבדקו 4 פרמטרים קלינים מוגדרים, שנוקדו כ-1 או כ-0 כתלות בחומרה הספציפית שלהם, בנוכחות שלהם, במיקום או בהיעדרות שלהם.

הפרטים היו מורכבים מנוכחות (נוקד כ-0) או אי נוכחות (נוקד כ-1) של דפקים נימושים בכף הרגל, עומק פצע עד לעצם (נוקד כ-1) או שטחי יותר (נוקד כ-0), מיקום כיב על הבוהן (נוקד כ-0) או על הרגל (נוקד כ-1) ונוכחות (נוקד כ-1) או העדר (נוקד כ-0) של כיבים מרובים. ניקוד DUSS מקסימלי הוא 4.

על מנת לעזור לתת תוקף למערכת, עקבו אחר החולים למשך שנה או פחות עד להירפאות של הכיב או עד לאמפוטציה. לכל ארבעת הפרמטרים הייתה השפעה לא תלויה על ריפוי הפצע.

החוקרים מצאו, שהייתה סבירות גבוהה יותר של ריפוי בקרב חולים ללא כיבים מרובים, עם דפקים נימושים, ללא הגעה לעצם וכיב בבוהן.

הייתה ירידה בסבירות של ריפוי ועליה בשיעור אמפוטציות בחולים עם ניקוד DUSS יותר גבוה. בעצם, עליה ב-DUSS בנקודה אחת הורידה את הסיכוי להחלים ב-35%.

בנוסף, למרות שהקשר לא הגיע למשמעותיות, הסבירות של אמפוטציה גדולה נעה בין אף אחד מהחולים עם DUSS של 0 ל-11.2% בחולים עם DUSS של 3.

עלויות הטיפול תלויות במשך הטיפול, באשפוז ובניתוח. לכן לניקוד זה עשויה להיות השפעה על ניבוי עלויות הטיפול בחולים אלה.

Diabetes Care 2006;29:988-992

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    לפניכם מפגש חמישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש החמישי עוסק ברפואה מותאמת אישית. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    במבוגרים עם השמנת-יתר המצליחים לרדת במשקל גופם נרשמה ירידה בסיכון להתפתחות ממאירויות על-רקע השמנה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ה-American Diabetes Association. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, שכלל נתונים אודות 105,472 מבוגרים עם השמנה ובחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות ממרפאת קליבלנד בין 2000 עד 2022. נתוני מדד מסת גוף נאספו אודות כל משתתף והחוקרים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה