נראה כי צריכת ירקות ופירות ומזונות צמחיים אחרים מפחיתה סיכון ליתר לחץ דם, בעוד שצריכת בשר מעלה את הסיכון, על פי דיווח בגיליון דצמבר של American Journal of Clinical Nutrition.
מספר מחקרים הראו קשר דומה, אך מעט מחקרים בדקו נושא זה בצעירים.
במחקר הנוכחי, העריכו החוקרים היארעות יתר לחץ דם (לפחות 130/85 מ”מ כספית או שימוש בתרופות נגד יתר לחץ דם) ב-4304 נבדקים, וכלל מספר שווה של גברים ונשים לבנים ושחורים, בין גילאים 18-30 לתחילת המחקר. הערכות תזונתיות נערכו בתחילת המחקר ולאחר 15 שנה.
ככל שעלתה העלייה בצריכת מזונות צמחיים, ירד הסיכון ליתר לחץ דם. ביחס לחמישון התחתון של הצריכה, בחמישון השני עד החמישי של הצריכה ירד הסיכון מ-27% ל-36%.
המגמה ההפוכה נראתה עם צריכת בשר, בעוד צריכת מוצרי חלב לא השפיעה עקבית על לחץ דם.
הממצאים מציעים כי צריכה גבוהה יותר של מזונות צמחיים וצריכת בשר נמוכה יותר עשויה למנוע התפתחות עלייה בלחץ דם בגברים ונשים שחורים ולבנים.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!