שוקולד מריר מפחית לחץ דם ותנגודת לאינסולין במטופלים עם יתר לחץ דם (Hypertension)

לפי מחקר חדש עולה, כי צריכה של שוקולד מריר (Dark chocolate), מפחיתה את לחץ הדם ואת התנגודת לאינסולין, ומשפרת את הרחבת כלי הדם התלויה באנדותל, בחולים עם יתר לחץ דם בסיסי.

מחקרים קודמים כבר הראו, שצריכה של שוקולד מריר מפחיתה לחץ דם ותנגודת לאינסולין במטופלים בריאים.

במחקר השתתפו 20 מטופלים עם יל”ד, שהוקצו לקבלה של שוקולד מריר או לבן בכמות קלורית זהה, למשך 15 ימים. החוקרים עקבו אחרי ערכי לחץ הדם, התנגודת לאינסולין וההרחבה מתווכת הזרימה בכלי דם של המטופלים.

שוקולוד לבן נבחר לשמש כבקרה, מכיוון שבניגוד לשוקולד מריר, הוא אינו מכיל את התרכובות שהחוקרים משערים שאחראיות להשפעות החיוביות.

נמצא כי צריכה של שוקולד מריר, היתה קשורה בהפחתה מובהקת בלחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי, ברמות ה- LDL כולסטרול ובתנגודת לאינסולין. הצריכה של שוקולוד מריר גם שיפרה את ההרחבה מתווכת הזרימה בכלי דם של המטופלים. שיפורים אלו, לא נצפו שמטופלים שצרכו שוקולד לבן.

לדברי החוקרים, אין בממצאי המחקר משום המלצה על החלפה של הטיפול השיגרתי ביל”ד, בצריכה של שוקולד מריר. המחקר רק עוזר בזיהוי של תרכובות, שיכולות לתרום להפחתה של לחץ דם ותנגודת לאינסולין.

Hypertension 2005;46:1-8.

לידיעה המלאה במדסקייפ

לתקציר המאמר

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה